Unohditko salasanan?

Valikko
  • Etusivu
  • Keskustelu
  • Artikkelit
  • Tiedostot
  • Galleria
  • Yhteisöt
  • Käyttäjät
  • Palaute
Suodata sisältöä:
  • » BF3
  • » BF4
  • » CoD:BO2
  • » CoD:Ghosts
  • » CS:GO
  • » Dota 2
  • » Indie
  • » Lanit
  • » LoL
  • » SC2
  • » Yleinen
  • » KAIKKI PELIT
Online: 204
Artikkelit > Yleinen

Arvostelussa Asus ROG PG278Q

jaa kirjanmerkki
Yleinen / 17.04.2015 18:09 / Kirjoittanut Bananazorzoffline

ROG SWIFT PG278Q


  • Kuvakoko: 27"
  • Resoluutio: 2560 x 1440
  • Valoteho: 350 cd/m2
  • Kontrasti: 80 000 000:1
  • Vasteaika: 1 ms
  • Virkistystaajuus: 144 Hz
  • Katselukulmat: 170°/160°
  • NVIDIA G-Sync, 3D Vision ready
  • Mitat: 619,7 x x 362,96 x 65,98 mm
  • Kotisivut
kuva


Asuksen Swift on etenkin pelaajille tarkoitettu pelinäyttö, johon on sisällytetty lähes kaikki tämänhetkisten trendien herkut. Laitteessa on jokaiselle jotain: Nvidian G-Sync, 144 Hz virkistystaajuus, 2560 x 1440 pikselin WQHD-resoluutio sekä yhden millisekunnin vasteaika. Paketista löytyy myös paljon muita sanoja, joita yleensä yhdistetään kavaliin myyntitemppuihin.

Näytön yksi merkittävimmistä myyntivalteista on sen G-Sync -ominaisuus. Vsyncin tavoin sen tehtävä on vähentää kuvan repeilyä, jota syntyy kun tietokone ei ole synkassa näytön kuvataajuuden kanssa. Tällöin kuva päivittyy ruudulla eri aikaan ja näyttää repeytyneeltä eri kohdista. Tähän asti ongelmaa on ratkaistu käyttämällä Vsynciä, joka estää kuvan päivityksen laitteessa ennen kuin kuva on kokonaan päivittynyt näytöllä. Teknologia ei ole täydellinen, sillä sen seurauksesta kuva voi pahimmassa tapauksessa nykiä epämiellyttävästi kun ohjelma odottaa näyttöä. Ongelmaa on lähdetty G-Syncissä ratkomaan siirtämällä vastuuta ohjelmistolta laitteistolle laittamalla näytön ohjaamaan synkkiä näytön ja näytönohjaimen välillä. Kun näyttö päivittää kuvaa samassa synkassa kuin kuvaa tuottava ohjain, pystytään kuvan repeytymistä vähentämään huomattavasti. Ero G-Syncin ja Vsyncin välillä on huomattava ja valtaosan ajasta G-Sync tarjoaa sulavampaa kuvaa ilman pienintäkään nykimistä.

Koska vastuu synkkauksesta on siirretty erilliselle, näyttöön sisäänrakennetulle ohjaimelle, vapautetaan tietokoneesta myös pieni määrä tehoa, joka voidaan hyödyntää muualla. G-Syncin mahdollistaminen näytössä vaatii jonkin Nvidian uusimmista näytönohjaimista sekä Nvidian oman näyttömoduulin toimiakseen, mikä on tällä hetkellä vielä erittäin harvinainen. Näytön G-Sync-ominaisuus tarkoittaa myös sitä, että siihen voi kiinnittää vain yhden videolähteen. Swift-näyttö on yksi ensimmäisistä ja tällä hetkellä vielä ainoista näytöistä markkinoilla, josta uusi G-Sync-teknologia löytyy sisäänrakennettuna.

kuvakuvakuva


Näytöstä löytyy myös nopea 144 Hz virkistystaajuus, mikä vie sekä pelaamisen että tietokoneen tavallisen käytön aivan erilaiselle tasolle. Peleissä ominaisuus tulee kuitenkin täysin oikeuteensa vasta silloin, kun tietokone pystyy toistamaan kuvaa näytön WQHD-resoluutiolla, mikä ei ole itsestään selvää jokaisella näytönohjaimella. Nykypäivän peleissä se tarkoittaa käytännössä vähintäänkin GTX 700 -sarjan ohjainta, jos peliä mielii pyörittää korkeilla grafiikka-asetuksilla. Työpöydän puolella eron voi huomata helpommin, esimerkiksi liikuttaessa työpöydällä avoimia ikkunoita tai selatessa Internetiä.

Näytön muotoilu on erittäin miellyttävää katseltavaa. Etupuolella on nähtävissä vain pienet muoviliuskat reunoilla, minkä ansiosta itse kuvaan on helpompaa keskittyä. Takaapäin muotoilu on myös erittäin tyylitelty ilmaventtiileiden ja kaapelinhallinnan suhteen. Näytöstä löytyvät napit ovat helppokäyttöisiä, etenkin ylimpänä oleva ohjausnappi, joka toimii näytön valikoissa erinomaisesti. Takapuolelta löytyy myös näytön virtaliitin, DisplayPort-liitäntä sekä kaksipaikkainen USB 3 -hubi.

Näyttöä voi käännellä telineessään jopa pystyasentoon tai halutessaan poistaa telineestä ja kiinnittää suoraan seinään. Säätövaraa löytyy ja sen saa juuri haluamaansa asentoon ongelmitta. Koska monitorissa on TN-paneeli, sen vähäinen kääntely ja vääntely on lopulta turhaa, sillä katselukulmat ovat melko rajalliset. TN-paneeliin kuuluvat väriongelmat piinaavat myös Swift-näyttöä, enkä siitä syystä lähtisi monitoria suosittelemaan muuhun kuin pelaamiseen. Mainitut ongelmat ovat lähes huomaamattomia pelatessa, eikä värit tai katselukulmat vaikuta juuri ollenkaan pelikokemukseen. Olisi kuitenkin epäreilua sanoa, että näyttö olisi jotenkin huono TN-paneelin vuoksi, sillä kuva on siitä huolimatta erittäin tarkkaa ja näyttää monessa tilanteessa todella hyvältä.

kuvakuvakuvakuva


Swift onkin ehkä paras pelinäyttö mitä markkinoilta tällä hetkellä löytyy. Näytön suurin ongelma on kuitenkin siinä, miten sen myynti kuluttajille onnistuu suuren hintalapun vuoksi. Siinä missä näytöt ovat viime vuosina tuoneet jotain uutta näkyville, kuten esimerkiksi isommat resoluutiot ja virkistystaajuudet, on markkinoille nyt tuotu ominaisuus, mikä itse asiassa poistaa jotain. Mikäli kuvan repeytymiseen on ehtinyt tottua vuosien saatossa eikä niitä enää huomaa, voi olla erittäin vaikeaa perustella näin hintavan näytön ostoa. Mikäli tietokoneella on myös vaikeuksia toistaa Full HD -tason kuvaa peleissä tulee tämän näytön kanssa olemaan vielä enemmän ongelmia.

Niille, joilla tehoa löytyy tai tulee löytymään riittävästi, voin kuitenkin suositella Swiftiä lämpimästi. Toistaiseksi vastaan ei ole tullut näyttöä, jolla pelaaminen tuntuisi näin hyvältä ja uskonkin että jos rahaa vain on laittaa, on tämä täysin sen arvoinen. Mikäli G-Sync ja 144 Hz:n virkistystaajuus kiinnostavat, mutta hinta on liian suolainen, kehotan harkitsemaan uudelleen kun teknologiaa on kehitetty eteenpäin ja hintaa tuotu alaspäin. Tätä ei kannata missata, jos PC-pelaaminen on lähellä sydäntä.

Plussat [+]Miinukset [-]
+ G-Sync- Hinta
+ Virkistystaajuus- Katselukulmat
+ Kuvanlaatu
+ Näytön kääntyvyys
+ Muotoilu

Arvosana: 5/5


Lue myös arvostelut: ROG G20 ja ROG Sica


Uusimmat
Arvostelussa Battleborn
Arvostelussa HyperX Cloud Revolver
Arvostelussa Quantum Break
Arvostelussa Rainbow Six: Siege
Arvostelussa Asus ROG GR8
Arvostelussa Asus ROG G501J
Arvostelussa Asus ROG G20
Arvostelussa Asus ROG PG278Q
Arvostelussa Asus ROG Sica
Arvostelussa Cities: Skylines

MAINOS

MAINOS



KOMMENTIT (0)

1

Osallistu keskusteluun ja rekisteröidy sivustolle.
Lukossa alkuun 

1

© Copyright 2004 - 2021 Finnish Gaming Community ry
Contact » Mediatiedot » Rekisteriseloste » Käyttöehdot » Ylläpitäjät » Yhteistyössä » Palaute » Uutisvinkki » Hae ylläpitoon » RSS » 0.0676 sekuntia
Nebula
EA
SEUL ry
Battlefield 1942
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Battlefield: Vietnam
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Battlefield 2
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Battlefield 2142
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Battlefield Heroes
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Battlefield: Bad Company
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Battlefield 1943
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Battlefield: Bad Company 2
Uutiset
Pelitiedot
Battlefield 3
Uutiset
Pelitiedot
Battlefield 4
Uutiset
Call of Duty
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Call of Duty: United Offensive
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Call of Duty 2
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Call of Duty 4
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Call of Duty: World at War
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Modern Warfare 2
Uutiset
Pelitiedot
Call of Duty: Black Ops
Uutiset
Pelitiedot
Call of Duty: Modern Warfare 3
Uutiset
Call of Duty: Black Ops 2
Uutiset
Half-Life 2
Pelitiedot
Tiedostot
Counter-Strike
Uutiset
Pelitiedot
Counter-Strike: Source
Uutiset
Pelitiedot
Counter-Strike: Global Offensive
Uutiset
Team Fortress 2
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Left 4 Dead
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Left 4 Dead 2
Uutiset
Pelitiedot
Portal 2
Uutiset
Pelitiedot
Indie-pelit
Uutiset
Lanit
Uutiset
Medal of Honor: Warfighter
Uutiset
ShootMania
Uutiset
Starcraft 2
Uutiset
Pelitiedot