Yleinen / 17.02.2011 17:47
kuva Peliaikakauslehti PC Gamer keräsi tänäkin vuonna 100 kaikkien aikojen parasta PC-peliä. Valinnat ja sijoitukset perustuvat lehden kansainvälisten kirjoittajien yhteenkoottuihin suosikkeihin. Listalta löytyvät mm. Battlefield 2, StarCraft 2, Team Fortress 2, Minecraft ja paljon muita. PC Gamer laittaa myöhemmin jakoon toisen listan myös lukijoiden valinnoista.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 16.02.2011 20:48
kuva Viimeisten parin kuukauden aikana muutosten tuulien alla ollut RCTIC ryhtyy järjestämään Weekend Games -nimisiä viikonloppupelejä. Maaliskuun toisesta viikonlopusta lähtien tullaan pelaamaan yhden illan mittaisia turnauksia eri peleillä. Mukana ovat tietystikin suosikit kuten Counter-Strike: Source, StarCraft 2, Call of Duty 4 ja Team Fortress 2 mutta skaala laajenee kysynnän mukaan.

Näihin One Night Cupeihin on tulossa myös palkintoja, jotka paljastetaan myöhemmin. Weekend Gamesien tarkoituksena on aktivoida Suomen peliskeneä ja tarjota pelaajille mahdollisuus säännöllisiin kohtaamisiin, joissa on helppo selvittää kuka on skenen kingi. Viikonloppupelejä järjestetään vähintään kerran kuukaudessa.
...

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 10.02.2011 16:01
kuva Pitkään odotetun Diablo III:n ja StarCraft 2:n lisäosan Heart of the Swarm odotus venähtää ilmeisesti ensi vuoden puolelle. Blizzardilta ei ole kuulunut mitään vahvistuksia pelien julkaisupäivistä, mistä syystä studion pelijulkaisut jäävät Activisionin mukaan tältä vuodelta väliin. Activion-Blizzardin Thomas Tippl uskoo kuitenkin studion julkaisevan kaksi peliä vuoden 2012 loppuun mennessä.

*Päivitys: Blizzardin tavoitteena on yhä saada Diablo III julkaistuksi jo tänä vuonna.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 09.02.2011 19:51
kuva Britannian yleisradio BBC uutisoi Dunhamin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa paneudutaan World of Warcraftin raideihin ja niiden huikeaan vaikeustasoon. Mallitapauksena jutussa on maailman johtava kilta, suomalainen Paragon, jonka raideihin tutkija on päässyt osallistumaan. Artikkelia varten tehty haastattelu kuultiin myös BBC:n Outriders-radio-ohjelmassa.

Pelin pahimpia raideja verrataan huippu-urheiluun, sillä ne vaativat täydellistä onnistumista ja ryhmätyötä jokaiselta 25 osallistujalta. Epäonnistumisen riski on niin suuri, että pahimmillaan yksikin virhe johtaa koko monen tunnin operaation uusimiseen. Korkean tason raidin vertaaminen WoWin muuhun sisältöön on kuin puistopyöräilyn vertaaminen Ranskan ympäriajoon.

Raidin onnistunut suorittaminen saattaa viedä jopa 40-50 tuntia ja vaatia useita satoja yrityksiä....

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 09.02.2011 11:55
kuva Miltä tuntuisi saada täysin uniikki hiirimatto pöytääsi koristamaan? Ulti-Mat järjestää kilpailun, jossa kolmella onnekkaalla on moiseen mahdollisuus. Palkintona kun on Breathe F-X3 -hiirimatto omalla painatuksellasi.

Kilpailun idea on yksinkertainen. Tykkäämällä Facebookissa Ulti-Matista ennen huhtikuun ensimmäistä päivää, olet mukana arvonnassa. Kaikkien tykkääjien joukosta valitaan kolme voittajaa, jotka saavat maton oman pärstänsä, tyttöystävänsä tai minkälaisella muulla kuvalla tahansa.

Osallistu kilpailuun

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 01.02.2011 23:13
kuva Steamia ollaan jälleen parantelemassa uusilla ominaisuuksilla ja se on siirtynyt jo Beta-vaiheeseen, johon voi liittyä kuka vain. Uusia parannuksia ovat esimerkiksi mahdollisuus ottaa screenshotteja missä tahansa pelissä, jota Steam tukee eli ei pelkästään Valven peleissä. Tämän jälkeen voit jakaa kuvat Steam Cloud -palvelussa siten, että kaikki kaverisi näkevät ne profiilisivultasi. Samalla aiotaan parantaa äänen kanssa tapahtuvaa kommunikaatiota lisäämällä äänen selkeyttä ja kuuluvuutta.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 27.01.2011 16:35
kuva GamingBolt on haastatellut kotimaista ohjelmataloa, Futuremarkia, joka on tullut tunnetuksi laitteiston suorituskykyä mittaavista testiohjelmista. Yhtiön uusin sovellus on 3DMark 11, joka vaatii DirectX 11 -rajapintaa tukevan näytönohjaimen ja käyttöjärjestelmän, kuten Windows 7:n.

Keskustelussa puhutaan paljon PC-alustan kehityksestä, jota myös verrataan konsoleihin. Futuremark muistuttaa, ettei PC:n markkinaosuus ole kovin suuri konsoleihin nähden, koska tekniikka uudistuu vauhdilla ja harva jaksaa päivittää konettaan jatkuvasti. PC:lle tarvitaan merkittäviä pelejä, jotka ajaisivat pelaajat siirtymään pois vanhasta DX9:stä ja Windows XP:stä. Monilla julkaisijoilla ja kehittäjillä ei ilmeisesti ole varaa rakennella DX10/11-pelejä konsolipelien sijaan, ainakaan vielä.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 25.01.2011 19:53
kuva Viime vuoden lopulla The Group ry yhdessä Teemu "wabbit" Hiilisen kanssa haki rahoitusta Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskukselta uuden TV-ohjelman konseptisuunnitelmaa varten. Tähän hakemukseen on suhtauduttu positiivisesti AVEK:n taholta ja hanke on saanut rahoitusta taakseen.

Hankkeen toinen vaihe on käynnistymässä keväällä ja siihen tarvitaan tekijöitä, jotka kokevat omaavansa oikeanlaisia taitoja TV-ohjelman konseptisuunnittelussa. Tämän ilmoituksen kautta haetaan hankkeeseen ns. yhteisön edustajia. Hankkeeseen on osallistumassa myös muita eri alojen ammattilaisia, harrastajia sekä opiskelijoita.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 15.01.2011 21:44
kuva Infinity Wardin lähdettyä Activisionista jättiyhtiö laittoi pystyyn täysin uuden pelistudion, Sledgehammer Gamesin. Studion työpaikkailmoituksista päätellen vaikuttaa siltä, että Sledgehammer kehittää näillä näkymin marraskuussa tulevan seuraavan Call of Dutyn. Studio kertoi kehittävänsä CoD-sarjaa PC:lle, Xbox 360:lle, PS3:lle ja Wiille. Muista yksityiskohdista ei ole vielä hiiskuttu.

Aiemmin Activision on vuorotellut Call of Duty -pelejä kehittäviä studioita, joista viimeisin peli, CoD: Black Ops, jäi Treyarchin kehittämäksi. Jäämme odottamaan sarjan seuraavasta pelistä lisätietoja.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 11.01.2011 13:23
kuva Uusien tietojen mukaan World Cyber Games 2011 järjestettäisiinkin Etelä-Koreassa Kiinan sijaan. Tapahtumapaikan vaihtumisen syynä lienee kustannussyyt, sanoo Cadred.org:n nimetön sananvaihtaja. Ennen tämän tiedon julkistamista oletettiin, että WCG 2011 järjestettäisiin Shangaissa.

Etelä-Korea on järjestänyt jo neljä WCG:tä aikaisemmin. Kaikki voi toki vielä muuttua, pitäkää siis silmät auki ja korvat höröllä.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 07.01.2011 13:20
kuva Kaapelitehdas ei hiljene Winter Assemblyjen jälkeen. Helsingin Kaupungin nuorisoasiankeskus järjestää siellä helmikuun loppupuolella jo perinteeksi muodostuneen Reaktori-tapahtuman, jossa erilaiset nuorisotyölliset toimijat kokoontuvat viikoksi yhteen paikkaan, muodostaen Suomen suurimman nuorisotalon. Tapahtumassa on paikalla myös Pelitalo, joka väliaikaisesti siirtää toimintansa Kaapelitehtaalle 22.-25. helmikuuta.

Suomen elektronisen urheilun liitto, SEUL ry, yhteistyössä Pelitalon osaston kanssa esittelee tapahtumassa pelaamisen kilpailullista puolta. Luvassa on lajiesittelyt tappelu-, tanssi- ja rytmipeleistä sekä StarCraft...

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 28.12.2010 14:11
kuva Xbox 360:n Kinect-liikeohjainta on sovellettu ahkerasti alkuperäisen käyttötarkoituksensa ulkopuolella. Viimeisin veto tulee Etelä-Kalifornian yliopistosta, jossa on kehitetty FAAST-sovellus, jolla PC-pelejä voidaan ohjata liikeohjaimen avulla. Luonnollisesti ohjelmisto on heti laitettu hyötykäyttöön, niinpä nyt World of Warcraftia voi pelata kameran edessä huitomalla.

Katso video:

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 25.12.2010 16:54
kuva Modisivusto Mod DB järjesti marraskuussa tällekin vuodelle äänestyksen parhaimmista kuin julkaistuista, myös tulevista modifikaatioista. Pelaajien suosioon on mahtunut paljon muunnoksia Half-Life 2:sta, Company of Heroesista sekä monista muista yksittäisistä peleistä. Myös Mod DB:n toimittajat kumppaneineen ovat valinneet vuoden parhaat modit, jotka ovat jaettu kolmeen kategoriaan.

Katso listat pelaajien ja toimittajien valinnoista:

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 22.12.2010 21:49
kuva Steamin joulualennuksen yksittäiset pelit vaihtuivat jälleen kellon lyödessä kahdeksan. Tämän päivän erikoisuuksiin kuuluvat muun muassa Call of Duty 4 (12,49 euroa) ja Day of Defeat: Source (2,50 euroa), jotka molemmat ovat napattavissa varsin kelvolliseen hintaan. Muita erittäin mainitsemisen arvoisia tarjouksia ovat kotimainen Trials 2: Second Edition (2,50 euroa), Assassin's Creed 2 (14,99 euroa) ja Just Cause 2 (6,25 euroa). Monkey Island -pakettikaan ei kauhean pahan hintainen ole (16,49 euroa).

Kaikkia tämän päivän tarjouksia pääset selaamaan täältä. Tarjoukset ovat voimassa huomiseen klo 20.00 asti.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 22.12.2010 21:14
kuva Battlefield 2142:aa pelanneet muistanevat karttoihin sijoitetut mainostaulut, joissa pyöri parhaimmillaan hyvinkin ajankohtaisia ja jopa suomennettuja mainoksia. Ne kuitenkin ovat hävinneet peleistä yhtä nopeaa kuin tulivatkin.

Edge-lehden haastattelussa ollut EA:n Ben Cousins myöntää, ettei pelien sisäisten mainosten tuottavuus ole ollut odotetulla tasolla tai edes kehittynyt odotetunlaisesti. Mikromaksut ovat osoittautuneet huomattavasti paremmaksi ratkaisuksi, kuten muun muassa useat Facebook-pelit ovat osoittaneet.

Battlefield: Play4Freetä kehittämässä oleva Cousins sanoi, ettei peleihin liittyviä mainoksia silti olla täysin hylkäämässä, vaan idea tule jalostaa pidemmälle. Tästä esimerkki on Dr Pepperin kanssa pidetty kampanja, jossa tietyn juomatölkin ostamalla sai ainutlaatuisen asun Battlefield Heroesissa. Mainostauluja tuskin enää...

Avaa uutinen ja kommentit