Yleinen / 02.05.2011 18:11
kuva Peliliigan järjestämän Nettiliigan karsinnat pyörähtävät käyntiin tällä viikolla. SC2 ja CS:S -turnauksissa jaetaan yhteensä 4000 euroa. Molemmista peleistä järjestetään sekä Pro- että amatööriliigat, joihin sijoittuminen selviää karsintojen kautta. Neljä joukkuetta ja pelaajaa on kutsuttu suoraan pro-puolelle sekä kymmenen amatööripuolelle. Loppujen paikkojen jakautuminen selviää kahden karsintalohkon sijoituksista, joihin kumpaankin osallistuu viisi osanottajaa. Liigoihin ja karsintoihin osallistuvat seuraavat joukkueet ja pelaajat:

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 02.05.2011 13:05
kuva Massiivisen tietomurron kohteeksi joutuneet PlayStation-palvelut ovat palautumassa tällä viikolla tai kuukauden aikana liki kahden viikon palvelukatkostaan. Sony aikoo parantaa tietoturvaa siirtämällä nettipalvelut toiseen paikkaan, jota ei paljasteta.

Sony pahoitteli tilannetta eilen Tokion tiedotustilaisuudessa, ja nyt yhtiö aikoo hyvittää muun muassa tuomalla vanhoille pelaajille Plus-jäsenyyden ilmaiseksi 30 päiväksi tulevan "Tervetuloa takaisin" -ohjelman yhteydessä. Sony tuo lähipäivinä pakollisen päivityksen PS3:een ja tämän yhteydessä PSN-käyttäjien tulee vaihtaa salasanansa, joko samalla laitteella jolla tunnus on aktivoitu, tai sähköpostivarmennuksella.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 27.04.2011 19:39
kuva RCTIC Weekend Games #2 selviteltiin pääsiäisviikonloppuna peremmuutta Heroes of Newerthissä ja Counter-Strike: Sourcessa. Heroes of Newereth turnauksen voiton vei RCTIC eSports linellä: McDuck, Repale, Gilnor, Oiviar ja Mogster. Toisen sijan nappasi Vakava Gaming ja kolmannen sijan Anabolic Uraniemi Assault. Koko viikonlopun parhaaksi pelaajaksi valittiin RCTIC eSportsin Olli "Mogster" Jalava.

Counter-Strike: Sourcessa kärkipaikan otti 2strong voittamalla finaalissa Team Crushedin 16 - 10. 2strong pelasi linellä: hecksu, MANKEY, EgE, N1 ja jESSEy. Alunperin CS:S:n tilalla piti pelata Team Fortress 2:ta, mutta halukkaita tiimejä ei löytynyt tarpeeksi.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 21.04.2011 16:13
kuva Jos edessä oleva pääsiäisviikonloppu näyttää tylsältä, tässä saattaa tulla pelastus. EA Storessa on tänään alkanut pääsiäiskampanja, jonka seurauksena kaikki julkaistut pelit ovat saatavilla puoleen hintaan. Tarjous on voimassa 25. päivään asti.

Ehkäpä paras diili on Dragon Age II, jonka 22,45 euron hinnalla saa mukaansa vielä Mass Effect 2:nkin. Kaksi loistavaa peliä puolikkaan hinnalla ei enää ole huonosti.

Kommentoi, löysitkö jotain muutakin edullisesti.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 11.04.2011 20:09
kuva DreamHack on tapahtuma, josta varmasti jokainen verkkopelaaja on kuullut. Suomalaisen pelaajan korviin se kantautui viimeistään viime talvena, kun lippu Naama kävi nappaamassa StarCraft II -turnauksen voiton taskuunsa, tienaten samalla 100 000 ruotsin kruunua.

Tänä vuonna DreamHackeilla pyörivät samat numerot, vaan tällä kertaa dollareissa, kun RTS-peli League of Legendsin ensimmäisen kauden finaalit räjähtävät käyntiin Ruotsin Jönköpingissä 18.-21. heinäkuuta. Turnauksessa pelaa yhteensä kahdeksan joukkuetta, joista 3 on eurooppalaisia, 3 Pohjois-Amerikkalaisia ja kaksi Etelä-Aasiasta.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 30.03.2011 19:32
kuva Toisen RCTIC Weekend Games -turnauksen pelit on julkaistu ja ilmoittautuminen avattu. Turnaus järjestetään 22.-24. huhtikuuta ja sen aloittaa perjantaina Heroes of Newerth. Lauantaina Heroes of Newerth turnaus jatkuu ja mukaan tulee Team Fortress 2. Molemmat turnaukset ovat kaksipäiväisiä, jotta pelaajat eivät joudu valvomaan koko yötä. Turnaukset pelataan Double Eliminationina ja kumpaankin otetaan kahdeksan ensimmäiseksi ilmoittautunutta joukkuetta.

Gaming.fi TV tarjoaa tapahtumasta taas streamia ja selostamassa pelejä ovat Sami "SaMZ" Lönnberg sekä Jere "LeLE" Alanen. Lähetyksen teknisestä puolesta vastaa Jan-Erik "furri" Mattson.

Tällä kertaa turnauksissa menestyneille jaetaan myös pienimuotoisia palkintoja!

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 18.03.2011 00:06
kuva Peliliiga laajentaa toimintaansa myös nettiliigan puolelle. Suomalaista eSportsia kasvattamaan ohjastettu nettiliiga tulee luomaan uskottavuutta ja samalla tarjoaa astinkiviä uusille nouseville joukkueille. Liiga tulee sisältämään omat sarjansa amatööreille sekä ammattimaisemmille joukkueille, kauden loputtua amatöörisarjojen parhaat pääsevät kamppailemaan paikasta ammatisarjan puolella.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 17.03.2011 23:10
kuva Muistatko pari kuukautta sitten Steamiin julkaistun Monday Night Combat -räiskintäpelin, jota esittelimme viikon 4 perjantaikevennyksessä? Tänä viikonloppuna on tilaisuus kokeilla areenamättöä ilmaiseksi, jonka kunniaksi pelin hinnasta on otettu 33% pois Steamista viikonlopun ajaksi. Ilmaisviikonloppu kestää sunnuntai-iltaan saakka ja pelin voi ladata Steamin kautta.

Monday Night Combat on kolmannen persoonan räiskintäpeli, jossa taistellaan kuudella eri hahmoluokalla. Tiimityön avulla pyritään saavuttamaan areenalla olevia päämääriä, joita tavoittelemalla voidaan saada hahmolleen uusia kykyjä.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 17.03.2011 08:43
kuva Noin kaksi viikkoa sitten julkaistu Steam Guard -suojausjärjestelmä on päässyt betavaiheistaan ohi ja kytketty oletuksena käyttöön kaikille Steam-käyttäjille. Ominaisuus lisää käyttäjien tunnusten turvaa aivan uudella tavalla. Mikäli käyttäjä kirjautuu sisään tunnistamattomalta koneelta, tulee sähköpostiin varmistuskoodi, joka tulee syöttää Steamiin.

Steam osaa myös kertoa, jos tiliin yritetään kirjautua vierailla koneilla väärillä tunnuksilla. Turvallisuutta voidaan lisätä myös antamalla vain yhdelle tietokoneelle valtuudet tilille, joka perustuu tilin kytkemiseen Intel-prosessoriin. Ominaisuus on oletuksena pois päältä.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 05.03.2011 15:02
kuva Gabe Newell luottaa uuteen Steam Guard ominaisuuteen niin paljon, että julkaisi oman Steam -käyttäjätunnuksen ja salasanansa CeBIT 2011 konferenssissa, Hannoverissa.

Steam Guard on Valven uusi suojausjärjestelmä, joka käyttää hyväksi Intelin Identity Protection Technologyä, jonka avulla Steam-tunnuksen voi "sitoa" tietokoneeseen kiinni, jolloin vain sillä koneella voi kirjautua sisään. Steam Guard sallii myös suojauksen lisäämisen muille koneille, joten Steam-tiliä voi käyttää useammalla koneella. Steam Guard osaa myös ilmoittaa käyttäjälle mikäli tunnukselle on yritetty kirjautua toiselta koneelta, jota ei ole varmistettu käyttäjän omaksi koneeksi.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 03.03.2011 23:27
kuva Valve on hiljattain esitellyt kaksi uutta pelaajan fyysisiin toimintoihin perustuvaa kokeilua, joilla voidaan syventää pelaajan pelikokemusta. Näistä ensimmäinen esiteltävien listalla on kasvojen tunnistukseen perustuva ohjelma sekä silmien liikkeiden erottava teknologia, jonka avulla pelaaja voi katseellaan osoittaa sinne, mihin haluaa kursorin liikkuvan. Silmillään pelaaja ohjaa kursoria pituus -ja leveyssuunnassa ja käsiä käyttämällä hän voi liikuttaa hahmoaan pelissä, sekä hahmonsa katseen suuntaa.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 02.03.2011 21:07
kuva Viime viikolla suurta kohua herättänyt FindMakarov.com-sivusto on vihdoinkin paljastanut oikean tarkoituksensa. Sivuston luultiin olevan Activisionin mainostemppu uutta Modern Warfare 3:a varten tai EA:n yritys mainostaa Battlefield 3:a. Monien epäilyjen jälkeen sivuston taakse ei saatu Activisionia tai EA:ta, vaan Kanadan Torontossa majaileva We Can Pretend -niminen ryhmä, joka loi sivuston uutta Modern Warfare -aiheista projektiaan varten. Tänään julkaistun, lupaavalta näyttävän trailerin voi katsoa YouTubesta:


Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 27.02.2011 10:18
kuva Toissapäivänä runsaasti ihmetystä aiheuttaneen Call of Duty -teemaisen FindMakarov.com-sivuston idea on selvinnyt. Ensi viikon keskiviikkoon laskurillaan viittaava sivusto antaa ymmärtää, että tulossa olisi Modern Warfare 2:lle jatko-osa, jossa missiona on löytää Makarov ja päättää sotiminen. Eikä mielikuvaa yhtään heikentänyt se, että tavallisesti näihin aikoihin on kuultu ensimmäisen kerran seuraavasta loppusyksystä julkaistavasta CoD:sta.

Pian sivuston levittyä yleiseen tietoon, kiirehti Activision kiistämään olevansa tempun takana. Välittömästi tämän jälkeen alkoi kiertää huhu, että EA olisikin väsännyt jälleen uuden Duty Calls -pelin tapaisen piikittelyn ja huijaisi CoD-faneja näyttämällä sivustolla videon Battlefield 3:sta. Viimeisimmän tiedon mukaan kumpikaan veikkauksista ei ole lähelläkään oikeaa, vaan...

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 23.02.2011 15:01
kuva Weekend Gamesien paikat on täytetty! Neljässä päivässä saatiin kasaan varasijat mukaan lukien 19 ilmoittautumista Counter-Strike: Source- ja Call of Duty 4 -cupeihin. Ohesta löydät turnaukseen ilmoittautuneet sekä varasijoille jääneet joukkueet. Säännöt ja bracketit julkaistaan lähempänä maaliskuun puoliväliä.

Ensimmäisessä Weekend Gamesissa pelataan 11.-12. maaliskuuta ensin Counter-Strike: Sourcea ja sitten Call of Duty 4:ää päivän mittaisissa cupeissa. Perjantain CS:S- ja launtain CoD4-matsit alkavat molemmat kello 20.00. Gaming.fi TV ottaa uuden startin ensimmäisen cupin myötä, sillä tulemme lähettämään ja selostamaan tärkeimmät ottelut molemmista turnauksista. Selostajina hääräävät ainakin SaMZ ja furri.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 19.02.2011 15:04
kuva RCTIC:n Weekend Gamesien ilmoittautuminen on alkanut. 11.-12. maaliskuuta pelataan ensin Counter-Strike: Sourcea ja sitten Call of Duty 4:ää päivän mittaisissa cupeissa. Perjantain CS:S- ja launtain CoD4-matsit alkavat molemmat kello 20.00.

Kumpaankin turnaukseen mahtuu mukaan kahdeksan nopeinta joukkuetta, muut jäävät varasijoille. Ohjeet sähköpostitse lähetettävää ilmoittautumisviestiä varten löydät täältä!

Skeneä herättelevät Weekend Gamesit ovat merkittävä asia myös Gaming.fi:n kannalta. Gaming.fi TV ottaa uuden startin ensimmäisen cupin myötä, sillä tulemme lähettämään ja selostamaan tärkeimmät ottelut molemmista turnauksista. Selostajina hääräävät ainakin SaMZ ja furri. Tiedotamme TV:n toiminnasta tarkemmin myöhemmin, mutta jo nyt on selvää, että jatkossa Suomessa tulee toimimaan kaksi...

Avaa uutinen ja kommentit