Yleinen / 15.06.2011 17:00
kuva Pelien digitaalisen myynnin kilpailu kiihtyy, kun EA julkaisi Steamin vastapainoksi Origin-nimisen latauspalvelunsa. EA aikoo tulevaisuudessa tuoda pelejään omaan latauspalveluunsa ja lisäksi veti Steamista mm. Crysis 2:n, joka sai myös Only on Origin -leiman. Myöskään Battlefield 3 ei ole ennakkotilattavissa Steamista, toisin kuin monet muut EA-julkaisut ovat sieltä yhä saatavilla.

Valve on taas ilmoittanut kehittävänsä Steam-palveluaan lisäämällä ilmaiseksi pelattavia pelejä, joissa tulee olemaan Free to Play (F2P) -leima. Aloittelemaan pääsee tänään tai huomenna viiden pelin voimin, jotka ilmestyvät Steamiin päivittäin.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 13.06.2011 12:28
kuva Venttiilit auki ja höyryt pihalle! Steam-ohjelmistosta tuli hiljattain kaikkien testattavaksi uusi betaversio, joka on suorituskyvyltään huomattavasti parannettu. Tämän pitäisi ehkäistä ohjelman jumittumisia pelilatausten takia. Betan voi kytkeä päälle Steam-asetuksien kautta.

Lisäksi Steamiin on lisätty mahdollisuus löytää kavereita Facebook-tilin kaverilistan kautta. Se myös nostaa Steam-kaverien maksimimäärää kolmeensataan. Tilien linkityksen voi tehdä täällä.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 11.06.2011 11:42
kuva Suomen Elektronisen Urheilun Liiton SEUL ry:n uusi toiminnanjohtaja Ville "RaitzeR" Virta on kirjoittanut artikkelin peliteollisuuden ja eSports-skenen välisestä tilanteesta. Artikkelissa pohditaan pelaajien asennetta uusia pelejä kohtaan sekä asioita, joita olisi voinut ja voisi tapahtua asennemuutoksella.

Lue mitä RaitzeRilla on sanottavanaan!

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 06.06.2011 20:40
kuva Seuraavien tuntien aikana kuhisee netti kommentteja ja linkkejä kuumimmista tulossa olevista peleistä. Niiden joukkoon lukeutuvat taatusti myös Battlefield 3 ja Call of Duty: Modern Warfare 3, joista jälkimmäistä ehdittiin jo esittelemään messuvieraille. Battlefield 3:n suoraa lähetystä voit parin seuraavan tunnin sisällä seurata esimerkiksi tästä.

Kenties paras keino koko tapahtuman yleiseen seuraamiseen on GameTrailersin suora striimi. Kaikesta päätellen se ei vaan toimi ilman välityspalvelimen käyttämistä. Muita palveluita on seuraavassa:

IGN
GameSpot
IGN:n aikataulut (muista 10 tunnin aikaero)
EA:n striimi (välityspalvelimella toiminee)

Jos tiedät jonkin muun hyvän keinon...

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 04.06.2011 12:03
kuva Eilen käynnistyi virallinen Sonyn Welcome Back -kampanja, jolla koitetaan lepytellä pelaajien PlayStation Networkin hakkeroinnista aiheutunutta tuskaa. Sony tarjoaa käyttäjille ilmaisia pelejä ja PlayStation Plus palvelun veloituksetta kuukaudeksi. Playstation käyttäjät voivat valita viiden pelin listalta kaksi ja Playstation Portablen käyttäjät neljän pelin listalta kaksi peliä.

Keskustelua on aiheuttanut se, saako pelit pitää sen jälkeen kun kampanja loppuu ja vastaus on kyllä. Vain PlayStation Plussan kautta ladatut ilmaiset pelit lopettavat toimintansa kuukauden jälkeen, ellei palvelun käyttöä halua jatkaa. PlayStation Storessa tuntuu nyt olevan vähän ruuhkaa, joten ei kannata ihmetellä jos palvelu antaa kryptisiä virheilmoituksia.

Katso listat ilmaisista peleistä ja ohjeet kuinka ne lunastetaan:

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 03.06.2011 20:42
kuva Steam saa viimeinkin totisen haastajan digitaalisten pelien markkinoille. EA uudistaa nykyisen palvelukonseptinsa totaalisesti esittelemällä Origin-nimisen palvelun, jonka kautta pelaajat voivat hankkia, ladata ja seurata pelejään saman sovelluksen sisällä. Unohdettu ei ole sosiaalisia ominaisuuksiakaan, jotka ovat pitkälti vastaavat kuin Steamissa. Tietyt ilmoitukset saapuvat perille jopa eri alustoilla pelatessa.

Tiedotteessa annetun esimerkin perusteella viestien lisäksi eri alustoille ulottuvat pelien saavutukset. Esimerkkitilanteessa pelaaja kerää mobiili-Battlefieldissä pisteitä, jotka lasketaan kokemuspisteiksi pelin PC-versiossa ja helpottavat siten seuraavan unlockin aukaisemista.

Originin löydät osoitteesta Origin.com.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 31.05.2011 19:13
kuva Playstation Network on osittain ehtinyt olla toiminnassa jo noin puoli kuukautta, mutta sen kauppaosio eli Playstation Store herätetään henkiin vasta lähipäivinä. Playstation Store oli yli kuukauden toimimattomana hakkereiden hyökkäyksen jäljiltä ja nyt tietoturvan parantamiseksi se on koodattu lähes kokonaan uudelleen, jotta vastaavia murtoja ei enää pääsisi tapahtumaan.

Halvaksi Playstation Storen käyttökatko ei Sonylle tullut, sillä joidenkin arvoiden mukaan pelkkien Storen myyntien takia menetys oli 10 miljoonaa euroa päivässä. Pitää vain toivoa, että palvelu on nyt kunnossa, sillä uudet hakkerointiyritykset varmasti alkavat heti palvelun palauduttua toimintaan.

Muistakaa käydä palvelun palauduttua lataamassa Welcome Back -kampanjan edut.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 20.05.2011 17:06
kuva Tänään illalla kello 19.00 käynnistyy kolmas RCTIC Weekend Games tapahtuma. Turnaus kestää kaksi päivää ja pelinä pelataan Counter-Strike: Sourcea. Ensimmäisenä päivänä vuorossa on lohkovaiheen ottelut ja huomenna jatkopelit. Lohkopeleistä lähetykset alkavat samaan aikaan kuin tänäänkin eli kello 19.00. Suorat lähetykset matseista tarjoaa Gaming.fi TV ja selostajina toimivat Sami "SaMZ" Lönnberg sekä Jere "LeLE" Alanen.

Lohko A: Team Crushed, Zorn Gaming, Poco Loco ja Matador CSS
Lohko B: RCTIC eSports, Cojones, ONLINEGAMERZ! ja FRAGFEST

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 17.05.2011 20:46
kuva Tulevana viikonloppuna järjestettävien RCTIC Weekend Gamesin joukkueet ja palkinnot ovat selvillä. Counter-Strike: Sourcessa toisistaan paremmuutta mittaa kymmenen joukkuetta. Voittajalle on luvassa Pelitutkalta palvelin käyttöön kuukaudeksi. Turnauksen paras pelaaja palkitaan Gaming.fin toimesta Razer Imperator Gaming Mouse -hiirellä ja PelaajanValinnan yllätyspalkinnolla.

Gaming.fi tarjoaa turnauksesta koko viikonlopun castia ja selostajina matseissa toimii Sami "SaMZ" Lönnberg sekä Jere "LeLE" Alanen. Lähetyksen teknisestä puolesta vastaa Jan-Erik "furri" Mattson. Castin aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Joukkueet ja niiden esittelyt

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 17.05.2011 17:34
kuva Helsingin nuorisoasiainkeskuksen Pelitalo on täynnä toimintaa kesäkuussa. Tarjolla on Pelisuunnitteluklubia Bugbearin ammattilaisten ja IGDA:n johdolla, pelitreenausviikkoja Counter Strike: Sourcessa, League of Legendsissä ja Starcraft 2:ssa huippupelaajien vetämänä sekä lauta- ja rytmipelejä ja retrokonsoleita kesäkuun alussa. Tervetuloa treenaamaan, suunnittelemaan omia pelejä ja oppimaan. Toiminta on suunnattu 15-25-vuotiaille.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 15.05.2011 09:03
kuva Tietomurroista kärsinyt Sonyn PlayStation-verkko on viimein palailemassa. Kolme viikkoa suljettuna ollut palvelu tekee paluun vaiheittain ja siten, että ensi alkuun pelaamaan pääsee vain pienessä osassa maita. Kirjoitushetkellä verkko on jo toimintakunnossa USA:n rannikoilla, joista eteneminen jatkuu vähitellen muualle ja myös Eurooppaan. Koko PSN:n luvataan olevan toimintakunnossa kuun loppuun mennessä.

Uusia turvatoimia on otettu käyttöön useita, joilla pyritään estämään vastaavan murron tapahtuminen uudestaan. Vuotaneiden tietojen vuoksi jokaiseen PSN-tunnukseen vaihdetaan uusi salasana ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä, jolloin on asennettava myös laiteohjelmistopäivitys. Vaihto onnistuu ainoastaan PS3-konsolilla, jolla tili on ensimmäisen kerran aktivoitu.

Enemmän tietoa palvelun avaamisesta, uusista turvatoimista ja salasanan vaihdosta...

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 09.05.2011 22:09
kuva Develop-Online kertoo, kuinka Valven pomo Gabe Newell kuvaili joitakin projektejaan. Gabe vihjaili meidän ehkä näkevän firmalta mittakaavaltaan valtavia julkaisuja, sillä perusteella, että hänen mukaansa he kykenevät moisia tekemään.

Gabe kertoi myös pitävänsä Team Fortess 2:ta Valven parhaimpana mallina ikinä. Peli on saanut runsaasti uusia ominaisuuksia julkaisusta asti yli 200 päivityksellä.

Yksinpelikohuihin Gabe vastasi, etteivät he aio luopua yksinpeleistä. Toisaalta Valve haluaisi lisätä peleihinsä sosiaalisia elementtejä, joiden avulla pelaajat voisivat olla vuorovaikutuksissa myös pelatessa.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 08.05.2011 22:50
kuva Kuten monet ovat voineet arvata, PlayStation-palvelut eivät vieläkään näe päivänvaloa, vaikka Sony lupasi niiden palaavan tällä viikolla. Tutkimuksien mukaan tietomurto oli uskottua laajempi, sillä myöhemmin havaittiin hakkerien hyökänneen myös Sony Online Entertainment -verkkopalveluun. Tällä hetkellä yhtiö jatkaa palveluiden tietoturvatestejä kellon ympäri niin pitkään, kunnes on turvallista kytkeä palvelut takaisin päälle.

Sony ja tämän pääjohtaja Kaz Hirai pahoittelee tapahtuneita. Nyt yhtiö on luvannut pelaajille kaksi vapaavalintaista peliä viiden joukosta, kun palvelut saadaan jälleen toimimaan.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 05.05.2011 16:32
kuva Ilmoittautuminen kolmanten RCTIC Weekend Games -turnaukseen on avattu. Tällä kertaa kolmen päivän turnauksessa pelataan pelkästään Counter-Strike: Sourcea. Turnaus pelataan 20. - 22. toukokuuta ja joukkueita otetaan mukaan 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Perjantaina pelataan turnauksen lohkovaihe, lauantaina turnaus jatkuu single elimination periaatteella ja sunnuntaina Weekend Games huipentuu semifinaaleihin ja finaaliin.

Gaming.fi tarjoaa turnauksesta koko viikonlopun castia ja selostajina matseissa toimii Sami "SaMZ" Lönnberg sekä Jere "LeLE" Alanen. Lähetyksen teknisestä puolesta vastaa Jan-Erik "furri" Mattson.

Ilmoittaudu turnaukseen täältä

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 02.05.2011 22:06
kuva Suomalaisen Team Menace.fin etuovi kävi tiuhaan viimekuussa kun organisaatiosta poistui ulkomaalaisen Anexis eSportsin riveihin sekä CS:Source että TF2 -joukkueet. Kun vielä SC2 virtuoosi Samuli "Fuzer" Romppasen sopimus umpeutui kuun loppuun jäi organisaation pelaajalista laihaksi. Uudelleenrakennus alkoi kuitenkin rivakasti kun organisaatio nappasi Slim0rsh-nimellä pelanneen joukkueen. Joukkue koostuu entisistä Ulti-Matin ja FirstFragin -pelaajista sekä Menacen edellisestä joukkueesta tuttusta Arttu "APE" Nikkilästä.

Avaa uutinen ja kommentit