Yleinen / 14.08.2011 20:54
kuva The Group ry:n käynnistämä SuperSunnuntai -iltatoiminta ottaa yhden askeleen eteenpäin, kun Nuorten Peliseura -hanke on solminut yhteistyösopimuksen suomalaisen peliorganisaation eXelon Gamingin kanssa. EXelon Gaming on ollut mukana suomalaisen kilpapelaamisen kehittämisessä jo vuodesta 2009 ja tällä hetkellä organisaatiossa pelaa kolme Suomen maajoukkueen edustajaa.

SuperSunnuntai-toiminnan tarkoituksena on tarkoitus järjestää erilaisia tietokone- ja konsolipeliturnauksia Pelitalolla viikon hiljaisimpana päivänä - sunnuntaina. Jatkossa turnauksissa on mahdollista haastaa eXelon Gamingin pelaajia sekä saada heiltä neuvoja oman pelaamisen tai organisaation kehittämiseen. Yhteistyö tulee myös mahdollistamaan erilaiset sarjat, joita pelataan muutaman kuukauden ajan joista parhaat pelaajat palkitaan tuotepalkinnoin. Turnaukset...

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 11.08.2011 18:13
kuva Valve on julkaissut Steamiin uuden Steam Trading -vaihtosysteemin betan, jonka kautta voivat pelaajat vaihtaa pelejä ja pelitavaraa keskenään. Tällä hetkellä vaihtosysteemi pitää sisällään vain Team Fortress 2 -tavaroiden ja pelien vaihtamisen. Pelejä voi vaihtaa, jos omistaa ylimääräisen kopion jostain pelistä, tai uuden checkout-systeemin avulla, joka antaa tallettaa pelejä varastoon vaihtamista tai myöhempää käyttöä varten. Valven mukaan uuteen järjestelmään tullaan lisäämään myöhemmin ainakin Portal 2 -tavaroiden vaihtaminen.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 10.08.2011 03:07
kuva Yli 1000 pelaajaa, 20 000 katsojaa ja 120 000 dollaria palkintorahoja - 3 peliä: StarCraft 2, Halo Reach ja Call of Duty: Black Ops - niistä oli MLG Anaheim tehty. Mutta mitä kaikkea tapahtuma pitikään sisällään? IGN on tehnyt kattavan 50 minuutin videokertauksen tapahtumasta. Olit sitten eSports-fani tai aivan untuvikko kuvioissa, video on silti hyvinkin mielenkiintoisa katsaus suureen eSports-tapahtumaan rapakon takana.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 02.08.2011 12:53
kuva Suomen elektronisen urheilun liitto - SEUL ry on solminut yhteistyösopimuksen kansainvälisen elektronisen urheilun liiton, International e-Sports Federation, kanssa ja järjestää Suomen karsinnat Lokakuussa 6.-10. päivä Etelä-Koreassa pelattavaan IeSF:n World Championship - turnaukseen. Suomen karsintaturnauksesta yksi StarCraft II -pelaaja pääsee edustamaan Suomea Etelä-Koreaan Andongiin.

Sopimuksen myötä kotimainen esport-kilpakulttuuri loikkaa eteenpäin melkoisen harppauksen, kun perinteikäs WCG-turnaus saa rinnalleen toisen suuren kansainvälisen arvoturnauksen.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 24.07.2011 09:27
kuva Juha "milkflow" Lehtonen on alkanut julkaista omien kokemustensa pohjalta blogia liittyen kilpapelaamiseen. Blogin ensimmäisessä osassa pureudutaan kilpapelaamisen sponsorointiin. Artikkeli sisältää muun muassa hyviä vinkkejä miten sponsoreiden hakemisessa kannattaa toimia. Sponsoroinnista haaveilevien pelaajien/organisaatioiden kannattaa ehdottomasti lukea blogi läpi.

Sponsorit kilpapelaamisessa - mitä, miksi ja miten?

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 21.07.2011 20:25
kuva PC Gamerin tekemän kokeilun mukaan Steamista ostettujen EA-pelien asennuskoodit toimisivat normaalisti Originissa. Kokeiltujen pelien listalle mahtuu mm. Battlefield: Bad Company 2, Dragon Age: Origins, Mass Effect 2, Dead Space 2, Alice: Madness Returns sekä Dragon Age 2.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 20.07.2011 20:13
kuva Suomalainen peliorganisaatio Flai Gaming on järjestäynyt päivän kestävien cuppien organisoinnissa. Tällä viikolla nähdään cupit kahdesta eri pelistä, Day of Defeat: Sourcesta sekä Call of Duty 4:stä.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 20.07.2011 18:22
kuva Viimeisimmästä Gaming.fin laitearvostelusta onkin vierähtänyt jo hyvä tovi. Nyt saimme kuitenkin testipenkkiimme hieman eksoottisemman laitteen kotimaiselta DSPeakerilta. HeaDSPeaker 5.1 avulla saadaan normaaleista stereokuulokkeista 5.1-kuulokkeet. Ei ehkä kuulosta vielä hirveän erikoiselta, mutta HeaDSPeaker 5.1 sisältää myös seurannan pään asennolle. Päätä käännettäessä äänikenttä pysyy muuttumattomana ja ääni kuulostaa siltä kuin se tulisi edelleen samasta suunnasta.

Lue arvostelu täältä.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 20.07.2011 18:04
kuva Valve on luonut peleistään monia sarjakuvia, kuten lukemattomia sarjakuvia Team Fortress 2:sta, Portal 2:n Lab Ratista sekä Left 4 Dead 2:n The Sacrificesta. Nyt pelaajilla ja näiden sarjakuvien faneilla on mahdollista saada ne omakseen, sillä Dark Horce Comics on lyöttäytynyt yhteen Valven kanssa ja aikoo julkaista sarjakuvia peleistä Left 4 Dead 1 ja 2, Team Fortress 2 ja Portal 2. Kokoelma sisältää juuri tutut sarjakuvat kuten edellämainitut Lab Rat Portal 2:sta, Sacrifice Left 4 Dead 2:sta ja Team Fortress 2 -sarjakuvat kokonaisuudessaan.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 18.07.2011 21:47
kuva Usein pelaajien suoranaisen vihankin alla ollut Steam ja sen hitaat latausnopeudet erityisesti suurten pelijulkaisujen aikaan ovat jäämässä historian hämäriin kammioihin Steamin julkistaman uuden latausjärjestelmän myötä. Steam lupaa yksinkertaisesti parempia latausnopeuksia uudistuneen koodin ansiosta. Pelien päivityksiä tulee nopeuttamaan myös se seikka, että päivitettävien tiedostojen koot tulevat pienentymään huomattavasti tulevaisuudessa, koska tästä eteenpäin päivitettävää tiedostoa ei tarvitse ladata kokonaan uudestaan Steamin ladatessa pelkästään tiedoston päivitettävät osat.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 18.07.2011 20:46
kuva Pelitalolla, Toimintakeskus Hapessa, järjestetään kahtena Assembly Summer 2011 -tapahtumaa edeltävänä sunnuntaina bootcamp turnauksiin osallistuville joukkueille. Joukkueet ovat tervetulleita harjoittelemaan sunnuntaisin klo 15-21. Luvassa on harjoitusmuotoisia turnauksia ja rahapalkintoja!

Pelitalo tarjoaa joukkueille harjoitusturnauksiin vierekkäiset paikat ja tuliterät PC:t aivan kuten Assemblyjen turnauksessakin. Konsolipelaajille luvassa on isot telkkarit ja tappelupelaajille tietokonenäytöt. Juuri sitä, mitä nämä joukot kaipaavat!

Ensimmäisenä sunnuntaina 24.7. luvassa ovat Team Fortress 2, Starcraft II, Fifa '11 sekä NHL '11. Toisena sunnuntaina 31.7. turnauksia järjestetään peleistä Heroes of Newerth, Tekken 6 sekä Super Street Fighter IV.

Peliliiga sponsoroi tapahtumaa pienillä rahapalkinnoilla. Ne jaetaan StarCraft II- ja...

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 02.07.2011 05:05
kuva Steamin jo tutuksi tulleet alennusmyynnit ovat jälleen käynnissä. Torstaina alkaneet alennusmyynnit jatkuvat aina ensi viikon sunnuntaihin saakka. Alennukset vaihtelevat päivittäin ja niistä löytääkin kaikkea "blockbuster"-hiteistä pienempiin indie-peleihin saakka. Tämän päivän alennuksista esimerkkejä ovat Call of Duty: Black Ops -33% (40,19¤) ja Hamilton's Great Advernture -50% (4,99¤). Myös isompia paketteja on jälleen kerran tarjolla, kun esimerkiksi Valve Complete Pack on -79%, jättäen hinnaksi vain 44,96¤. Alennusten lisäksi Steamin "kesäleirillä" on mahdollista suorittaa tehtäviä, joista saa palkintoja muihin peleihin. Tehtävät löydät tältä sivulta.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 29.06.2011 17:37
kuva Neljäs RCTIC Weekend Games järjestetään heinäkuun 30. - 31. päivä ja tällä kertaa pelaajat pääsevät kisaamaan Heroes of Newerthin paremmuudesta. Turnauksen tavoitteena on tuoda esille hieman harvinaisempaa kilpapeliä ja saada mahdollisesti enemmän pelaajia kiinnostumaan Heroes of Newerthistä. Turnaukseen otetaan kahdeksan ensimmäiseksi ilmoittautunutta joukkuetta ja voittajille on luvassa pieni palkinto. Lisätietoja ja turnauksen ilmoittautuminen täällä.


Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 27.06.2011 18:07
kuva The Group ry aloittaa heinäkuun 3. päivästä alkaen viikottaisen Supersunnuntai-iltatoiminnan Helsingissä Pelitalolla! Supersunnuntait on pyhitetty erilaisten tietokone- ja konsolipeliturnausten järjestämiseen Pelitalolla. Turnaukset ovat hupimielisiä ja kaikki kävijät pääsevät halutessaan vaikuttamaan kilpailujen sisältöön. Kilpailuissa on pienimuotoisia palkintoja voittajille ja parhaille osallistujille, mutta rahapalkintofestivaaleja ei ole tarkoituksena järjestää.

Supersunnuntait järjestetään klo 15-21 välisenä aikana ja paikalle kannattaa saapua ajoissa, jos mielii kilpailemaan. Kilpailuja järjestetään eri peleissä laidasta laitaan niin konsoleilla kuin tietokoneilla. Turnausten ohessa kaikki Pelitalon tietokoneet ja konsolit ovat avoimessa käytössä!

Illat ovat täysin maksuttomia ja suunnattu nuorille 15-25 vuotiaille. Tervetuloa kiva päivä Pelitalolla viettämään!

Paikka:...

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 20.06.2011 21:26
kuva Steamin ilmaispelikanta ei tule jäämään ainoastaan muiden kehittäjien pelien varaan. Ranskalaissivu Barre De Vien mukaan Valven Doug Lombardi kertoo pelifirman työstävänsä itsekin uutta ilmaispeliä. Valven viimeisin ilmaispeli on Alien Swarm.

Entä mikä peli se tulee olemaan, tähän kysymykseen ei olla saatu vielä varmaa vastausta. Valve on ollut hissukseen kehitteillä olevista peleistään ja tähän asti ainoastaan Dota 2 on vahvistettu. Monet arvelevat kyseisen Warcraft III -modin seuraajan tulevan ilmaisena, mutta Gaming.fi odottaa lisätietoja.

Avaa uutinen ja kommentit