Battlefield 3 / 24.06.2012 14:00
kuva Viikko sitten pelatuilla DreamHack-laneilla nähtiin poikkeuksellisesti Battlefield 3 -turnaus. Tasoltaan aavistuksen epätasainen turnaus päättyi saksalaisen Epsilonin voittoon. Finaalitappion myötä kakkoseksi jäi ruotsalainen EYEBALLERS ja kolmostilalle ylsi suomalainen Xapso.fi, joka kaatoi pronssimatsissa maailman parhaana tiiminä pidetyn TCM:n.

BF3:n olemattomasta eSports-tuesta huolimatta turnauksesta lähetettiin lukuisia striimejä livenä ja matseja myös nauhoitettiin katsottavaksi jälkikäteen. EYEBALLERS on lisännyt Youtubeen finaalimatsin Metron ja Bazaarin kierrokset kuvattuna Grosvallin silmin. Kaikki neljä videoita voit katsoa ohesta.

Metron ensimmäisen kierroksen loppu on...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 18.06.2012 20:51
kuva Jos viime viikonloppuna ei tuplapisteiden aikana tullut saatua vielä tarpeeksi pisteitä, on ensi viikonloppuna Premium-käyttäjillä mahdollisuus taas tuplata pisteet. Juhannuksena nimittäin käynnistyy Battlefield 3:n ensimmäinen Premium-käyttäjille suunnattu tuplapiste-viikonloppu. Kuten myös viime kerralla, tuplapisteet ovat jaossa jokaisella alustalla, missä tahansa rankatussa serverissä.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 15.06.2012 09:30
kuva Kaikki alkoi lelusta Thunder Run -trailerissa ennen Battlefield 3:n julkaisua. Tankin konekivääriä miehittävä Jonathan Miller pitelee kädessään pientä dinosaurusta, lelua, joka muistuttaa kodista, perheestä ja pojan lähestyvästä syntymäpäivästä.

Pelaajat villiintyivät dinosauruksen esiintymisestä. Oliko se vihje uudesta pelimuodosta kuten Zombieiden lahtaaminen CoDeissa? Vetäisikö DICE todellisen yllätyskortin?

BF3 julkaistiin, eikä dinosauruksia nähty. Vihjailu ei silti päättynyt traileriin. Sama lelu nähdään myöhemmin yksinpelissä tarinankerronnallisessa merkityksessä, ja Back to Karkand -lisäosan Wake Island -kartta on kyllästetty piilotetuilla dinosauruksilla. Saaren kätköistä löytyy niitä kuusi kappaletta.

Viimeisen päivän aikana puheenaiheet ovat siirtyneet pyörimään jälleen aiheen ympärillä. Battlefieldin Twitterissä...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 14.06.2012 10:00
kuva Battlefield 3:n seuraava päivitys näyttää hyökkäävän tasapaino-ongelmien kimppuun. Pelimekaniikkasuunnittelija Alan Kertz kertoo seuranneensa useita foorumeita etsiessään pelaajien kommentteja aseiden toimivuudesta ja luoneensa niiden avulla listan alustavista muutoksista. Kertzin mukaan yksikään ase ei ole selvästi yli- tai alitehokas, joten merkittäviä muutoksia ei ole luvassa.

Kertz myös vastasi pelaajien kommentteihin pelin sisäisestä tähtäysavusta, jota muutettiin edellisessä päivityksessä....

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 12.06.2012 20:45
kuva Viikonloppuna sataa, pisteitä nimittäin. Battlefield 3:ssa vietetään pelin historian ensimmäistä kaikilla alustoilla yhtä aikaa olevaa tuplapisteviikonloppua. Lauantaista maanantaiaamuun keräät kaikki pisteet ja mitalit tuplana, jolloin tasojen kerääminen on luonnollisesti selvästi tavallista nopeampaa. Tuplana tulevat kaikkien alustojen kaikkien ranked-palvelimilla pelattujen kierrosten pisteet.

Ohesta löydät yksinkertaisessa muodossa tiedot viikonlopun annista ja ehdoista. Kellonajat ovat Suomen aikaa.

* Päivitys: pisteitä jaellaan tuplana jo perjantaista alkaen.
...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 12.06.2012 18:30
kuva Elokuun alussa pidettävillä Assembly Summereilla nähdään monen vuoden tauon jälkeen Battlefield-pelin turnaus. Tällä kertaa kyseessä on Battlefield 3:lle järjestettävä harrastelijatason Hobbyist Cup.

Turnaus pelataan 5vs5 Conquest -muodossa ja tarkoituksena on ensisijaisesti pitää hauskaa ilman, että vastaan asettuu ylivoimaisia klaaneja. Säännöt ovat samat kuin mitkä ESL:ssä on hyväksi todettu. Pelaajien on tuotava paikan päälle omat koneensa, joten osallistuminen edellyttää konepaikan hankkimista tapahtumasta. Mukaan otetaan korkeintaan 16 joukkuetta. Turnauksen järjestää Artificial Intelligence -klaani.
...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 12.06.2012 15:30
kuva Ruotsista on kaikunut kutsu. Se on oikeastaan vain mainos jostain tapahtumasta, mutta elämä on liian lyhyt tylsyyteen. Se on oikeastaan värähdys - joka sai myös suomalaiset liikkumaan. Tuo värähdys, joka kulki lävitse maan ja taivaan tavoitti myös saksalaiset, ranskalaiset - jopa muutaman korealaisen. Eikä täälläkään, lätäkön toisella puolella, sitä värähdystä jätetty huomaamatta.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 12.06.2012 08:00
kuva Battlefield 3: toinen lisäri Close Quarters avautuu Originin mukaan tänään aamupäivällä. Suomessa tiivistunnelmaisten lähitaistelukarttojen pelaaminen alkaa Premium-käyttäjillä kello 11.00 PC:llä ja viimeistään kello 20.00 Xbox 360:llä. Close Quartersiin kuuluu neljä uutta karttaa ja kaksi pelimuotoa sekä tietysti aseita ja assignmenteja.

* Päivitys klo 12: Close Quarters julkaistu PC:llä ja Xbox 360:llä. Käynnistä konsoli / Origin uudestaan ja lataus alkaa, kokoa 2,8 GB. X360:lla saattaa esiintyä alueellisia viiveitä jakelujärjestelmässä. Lähde

Close Quartersia voit kokeilla Gaming.fi:n 32-slottisella palvelimella, jossa kartat ovat kierrossa molemmissa pelimuodoissa:

Gaming.fi - #03 BF3 Game42
IP-osoite: 212.16.110.190:25210

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 09.06.2012 08:15
kuva Jos mielestäsi Euroopan 50 euron hintataso Battlefield 3:n Premium-palvelusta on paha, et välittäisi asua eteläisellä pallonpuoliskolla. Australiassa hinnoittelu on nimittäin vielä kurjempi, mikä on saanut BF3-pelaajat sotajalalle.

Konsoleiden Premium on hinnoiteltu hurjaan 80 australian dollariin, joka on täkäläisessä valuutassa reilut 63 euroa....

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 08.06.2012 10:30
kuva EA:n suorassa E3-lähetyksessä nähtiin ensimmäistä kertaa kunnolla pelikuvaa Armored Kill -lisäosasta. Tässä yhteydessä kunnolla on todella kunnolla, sillä sessiolle kertyi pituutta yli 20 minuuttia ja läpikäydyksi päätyivät kaikki kulkuneuvotyypit. Myös lisärin kenties himotuin laitos, AC-130, esiintyy videossa useampaan otteeseen. Fanien onneksi DICE on tarkka yksityiskohtien kanssa ja AC-130:n soihdut ovat juuri sellaiset kuin pitääkin.

Katso video:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 08.06.2012 10:00
kuva Harva asia pysyy salassa, kun se jaetaan kymmenille tai sadoille tuhansille ihmisille. Salassa ei pysynyt Battlefield 3 Premiumin ensimmäinen video-opaskaan, joka löysi itsensä Youtubesta välittömästi. Videossa jaetaan vinkkejä Close Quartersin kenttiin, joten PS3:lla jo taisteluihin suunnanneet tai muilla alustoilla myöhemmin suuntaavat löytänevät siitä paljon hyvää. Jos ei muuta, näkeepähän ainakin paljon pelikuvaa.

Katso video:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 08.06.2012 08:45
kuva Yksi Battlefield 3 Premiumin eduista on erillinen VIP-jono täynnä oleville pelipalvelimille. Jonon kautta liittymään pääsee nopeammin kuin ilman Premiumia, mutta sen tarkka toimintatapa on ollut aavistuksen hämärä. Kenties kysymystulvan musertamana DICE:n Mikael Kalms otti ja selitti jonotuksen toiminnan.

Täydelle palvelimelle liittyvät pelaajat jaetaan kolmeen jonoon. Ensisijaiseen jonoon pääsevät palvelimen varattujen slottien listalla olevat pelaajat. Esimerkiksi klaanit palvelimesta maksaessaan haluavat liittyä omalle palvelimelleen milloin vain ja voivat silloin käyttää näitä varattuja paikkoja.

Toisen jonon muodostavat...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 07.06.2012 09:15
kuva Kuten ennakkoon arvelimme, on Battlefield 3:n kolmas lisälevy ollut pelattavissa E3-messuilla, joskin suljettujen ovien takana. Muutama media on siten päässyt jo kokeilemaan BF-historian laajinta karttaa Bandar Desertiä. Game Informer on jo kirjoittanut pelikokemuksestaan ja samalla raottanut AC-130-lentokoneen toimintatapaa.

Nopeimmat osasivat päätellä Armored Killistä julkaistuista kuvista, että AC-130:a ei pääse lentämään. Tämä pitää...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 06.06.2012 09:15
kuva DICE on laittanut liikkeelle korkearesoluutiokuvia myös BF3:n Close Quarters -lisäristä. Kuvat ovat Operation 925- ja Scrapmetal-kartoista ja näyttävät erityisen hyvin HD Destructionin vaikutuksen siihen, miten pieneksi silpuksi ympäristö taistelun tuoksinnassa muuttuu. Nättiä.

Ensimmäisen rivin kuvat ovat Scrapmetalin tehdasrakennuksesta, jälkimmäiset Operation 925:n (entisistä) toimistotiloista.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 05.06.2012 13:00
kuva Hype Premium-palvelun tai Close Quartersin ympärillä ei ole vielä edes päässyt tasaantumaan, kun EA lähtee jo kiusoittelemaan seuraavalla paketilla. Syyskuussa Battlefield 3:ssa päästään monien mielestä lähemmäs sitä aitoa Battlefield-tunnelmaa, kun peli saa historiansa suurimman moninpelikartan ja pitkän rivin eri kulkuneuvoja Armored Kill -lisärissä.

Tähän mennessä tästä järjestyksessään kolmannesta laajennuspaketista ei ole nähty lyhyitä videopätkiä laajemmin, eikä tilanne aivan äärettömästi parane vieläkään. Silti oheiset kahdeksan kuvankaappausta pistävät tällaisen entisen tankkikuskin hykertelemään. Joko kohta on syyskuu?

Avaa uutinen ja kommentit