Battlefield 3 / 15.09.2011 08:06
kuva Eilisen Ranskan Battlefield-yhteisölle järjestetyn tilaisuuden tuloksena on selvinnyt, että Battlefield 3:n beta on valmis julkaistavaksi. PC:llä kuviot ovat selvillä, mutta konsoleilla odotetaan yhä Sonyn ja Microsoftin hyväksymisleimaa ennen kuin jakelu voidaan aloittaa.

Joidenkin tietojen mukaan konsolien hyväksynnässä kestää yhteensä 2-3 viikkoa, mutta kukaan ei tiedä milloin beta on tarkastukseen lähetetty. DICE:n kerrotaan pyrkivän nopeuttamaan tarkastusprosessia. Beta alkaa kaikilla alustoilla samaan aikaan.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 11.09.2011 19:27
kuva DICEn työntekijät twiittailevat tietoa liittyen Battlefield 3:een, joskus heiltä lipsahtaa informaatiota jota ei saisi vielä julkaista. Nimettömäksi jäänyt työntekijä lähetti kotoaan palveluun kuvan, jossa näkyy Xbox 360:llä Battlefield 3 Betan käynnistysruutu. Kiinnostavan kuvasta tekee Xbox 360, joka ei ole kehityslaite vaan normaali kaupoissa kuluttajille myytävä versio. Tästä voidaan vetää johtopäätökset, että Battlefield 3:n Beta versio on hyväksytty Microsoftin toimesta ja on valmiina odottamassa julkaisua. Kuva ja työntekijän profiili poistettiin myöhemmin Twitteristä.

Toinen monen Battlefield-fanin mieltä lämmittävä uutinen kertoo DICEn suunnittelevan Battlefield 3 -kauppaa. Christina Coffin twiittasi "#bf3 t-shirt - get! yfrog.com/g0wqrp - official dice bf3...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 09.09.2011 18:01
kuva Ehkä yhdestä tämän vuoden hypetetyimmästä pelistä, Battlefield 3:sta, on julkaistu uusi gameplay teaser. Teaserissa näytetään lyhyt pätkä yksinpelikampanjasta nimeltä Operation Guillotene. Videossa näkyy paljon räjähdyksiä ja luotien lentelyä, joten voimme olettaa, että kyseinen kampanja tulee olemaan erittäin nopeatempoinen. Videon lopussa myöskin kerrotaan Operation Guillotenen jatkuvan syyskuun 16. päivä eli ensi viikon perjantaina. Mitähän materiaalia saamme silloin katsella?

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 07.09.2011 20:27
kuva Suurilta osin Battlefield 3:n graafisesta kehityksestä vastaava Johan Andersson paljasti Twitterissään, että konsoleilla pelin pelattavuutta on parannettu pienellä kikalla. Laskemalla pelin pystyresoluution näkyvän osan 704p:hen on saatu säästettyä muistia ja siten pidettyä ruudunpäivitysnopeus tarkemmin 30:ssä.

Ratkaisu saattaa kuulostaa oudolta, mutta Andersonin mukaan sitä ei pelatessa huomaa. Kahkeksan pikselin korkuinen palkki molemmissa reunoissa on vähän.

Resoluutio konsoleilla on silti tuttu ja turvallinen 720p, joten skaalaus-...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 02.09.2011 17:46
kuva Jotkut Battlefield 3:n jälleenmyyjistä tarjoavavat ennakkotilaajille Physical Warfare Pack -pakettia. Jos pakettia ei jostain syystä ennakkotilauksen mukana tule sen saa ladattua myöhemmin ilmaiseksi. Physical Warfare Pack sisältää: Type 88 pikakiväärin, SKS tarkkuuskivääriin aseen suuliekin poistimen sekä DAO-12 haulikon ja siihen nuoliammukset.

Trailerissa nähdään edellä mainitut välineet tositoimissa:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 01.09.2011 17:50
kuva Major League Gaming, yksi suurimmista kansainvälisistä peliliigoista on jo nähtävästi vakuuttunut Battlefield 3:n sopivuudesta kilpapelaamiseen ja avasi pelille omat ladderit ennen kuin siitä on edes saatu maistiaisia julkisen beta-version muodossa. PC, Playstation 3 ja Xbox 360 saavat kukin oman ladderinsa joissa joukkueiden koko on määritelty neljästä kahteenkymmeneenneljään pelaajaan. Turnauksen säännöt kokonaisuudessaan löytyvät täältä.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 30.08.2011 20:05
kuva SOK on saanut yksinoikeudella myyntiin Battlefield 3:n Steelbook-erikoisversion. Suomessa ainoastaan Prismoista saatavilla oleva mustaan metallilaatikkoon pakattu keräilyversio sisältää Battlefield 3 Limited Editionin ja Back to Karkand -lisäosan, joiden myötä BF3:n maailmaan pääsee täysillä mukaan heti julkaisupäivästä lähtien.

Steelbook Edition on ennakkotilattavissa vain Prismoista ja erikoisversiota tulee saataville vain rajattu määrä. Paketin hinta on paljastamatta, tavallinen BF3 maksaa Prismassa 49,90 euroa.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 30.08.2011 18:13
kuva Kerroimme heinäkuun alussa, ettei Battlefield 3:een ole tulossa modityökaluja. Uutiset eivät sittemmin ole muuttuneet positiivisemmiksi, mutta DICE:n Karl-Magnus Troedsson on antanut jatkoselityksiä tuen puuttumiselle.

Useammankin modaajan vuosien saatossa rekrynnyt pelifirma ei kykene tekemään työkaluista tarpeeksi helppokäyttöisiä äärimmäisyyksiin viedyn pelimoottori Frostbite 2.0:n ja puuttuvien resurssien vuoksi. Kaikki voima halutaan käyttää pelin kehittämiseen, mikä on valtava urakka.

"Tämän kokoluokan pelin kehittäjänä - tarkoitan, se on suurin asia mitä olemme ikinä tehneet - meidän täytyy valita mihin keskitymme. Emme voi toteuttaa kaikkea."

Mikäli modityökalut kehitettäisiin, niistä haluttaisiin tehdä kunnolliset. Se veisi huomattavia määriä aikaa ja olisi mahdollista aikaisintaan...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 24.08.2011 14:14
kuva Mikael Kalms DICEltä on paljastanut yksityiskohtia Battlefield 3:n palvelimista EAUK-foorumilla. Tuttuun tapaan palvelimia ylläpitää tietyt yhteistyökumppanit, joiden kautta palvelimet pitää pelaajien itselleen vuokrata. Joka maasta ei palvelimia tule löytymään, mutta niitä koitetaan saada levitettyä mahdollisimman laajalle alueelle.

Servereiden vuokraajat voivat päättää laitetaanko serveri ranked vai unranked -tilaan. Ranked-tilassa servereiden asetukset ovat EAn toimesta tarkkaan määritelty, mutta unranked-tilassa asetuksia pystyy muuttamaan vapaasti ja administraattorit voivat esimerkiksi määrittää mitä aseita palvelimella voidaan käyttää.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 20.08.2011 12:34
kuva Battlefield 3:ssa riittää mullistavia ominaisuuksia, joista yksi on viime päivien aikana ollut kuuma aihe foorumeilla. Pelin päävalikon korvaava Battlelog on aiheuttanut paljon keskustelua, sekä puolesta että vastaan. Onko kyse muutoksen vastustamisesta vai perustellusta vastarinnasta? Tutkitaanpa hieman.

Tavanomaisesti PC-peleissä on päävalikko, jonka valintojen kautta pelin sisältöihin ja oheistoimintoihin pääsee käsiksi. Valittavana on yksinpeli, moninpeli, asetukset ja niin edelleen, riippuen pelityypistä. Useimmissa tapauksissa tämä valikko on luotu irralleen varsinaisesta pelimoottorista ja on jopa oma sovelluksensa. Vasta pelaamaan siirryttäessä käynnistetään pelimoottori, joka kaikesta siitä graafisesta tykityksestä on vastuussa. Päävalikko on vain kulissi, opaste oikeaan suuntaan.

Battlefield 3:ssa tällaista päävalikkoa ei...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 17.08.2011 20:15
kuva Battlefield 3:n alpha-versiota pelanneet pääsivät tutustumaan peliä varten suunniteltuun poikkeukselliseen järjestelyyn koskien squadien toimintaan. Ryhmän koossa pitämiseksi squadien toiminta spawnatessa jaettiin niin, että ryhmän johtaja voi spawnata kenen tahansa elossa olevan jäsenen luo, mutta muut vain ryhmän johtajan luokse.

Nähtävästi tapa ei toiminut odotetusti, sillä gamescomilta on raportoitu toiminnan palautuneen BC2:n kaltaiseksi. Ryhmällä ei ole erillistä johtajaa vaan jokaista elossa olevaa jäsentä voi käyttää spawnipisteenä. Osaako joku alphaa pelannut sanoa miksei uusi tapa toiminut?

Onneksi huonoja uutisia usein seuraa hyviä, niin tässäkin tapauksessa. Battlefield 3 poikkeaa perinteisestä konsolipelistä vähintäänkin yhdellä tavalla - se sisältää palvelinselaimen konsoleillakin. ...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 16.08.2011 20:07
kuva Gamescomiin liittyen lähetti EA lehdistölle nelisivuisen listauksen Battlefield 3:n moninpelistä ja sen ominaisuuksista. Ensimmäisen sivun yleisen jaarittelun jälkeen paljastuvat aseet, niiden lisälaitteet, lisävarusteet, aseluokkien erikoisominaisuudet, kulkuneuvot, niiden erikoisominaisuudet, dog tagien erikoisominaisuudet, pelimuodot ja moninpelikartat. Mappeja on julkaisun aikaan kaikkiaan yhdeksän, joista kaksi on jo nimetty: Caspian Border ja Operation Métro.

Pelimuotojen määrää on kasvatettu Bad Company 2:sta, yhteensä kuuteen. Valinnanvaraa tuovat Conquest, Conquest 64 (vain PC), Rush, Team Deathmatch, Squad Deathmatch ja Squad Rush.

Loput tiedot löytyvät ohesta sekä kuvina että listauksina. PS. Commorose vahvistettiin!

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 16.08.2011 18:18
kuva Tänään GamesComeilla saatiin lisää herkullista materiaalia Battlefield 3:sta, kun EA:n lehdistötilaisuudessa viimeiseksi herkuksi jätetty Battlefield 3 pääsi parrasvaloihin. Itse pelistä näytettiin ensin co-op versiota, jota pelattiin livenä katsojien edessä. Lopuksi esitettiin multiplayer-trailer, jossa mukana ovat myös paljon odotetut jetit. Videossa esiteltyä karttaa pääsee myös pelaamaan GamesComeilla jopa 64 pelaajan kesken, joten lisää materiaalia kyseisestä taistelusta on varmasti luvassa. Jos missasit trailerin ensiesityksen, löytyy se myös alta:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 12.08.2011 17:33
kuva DICE-kehittäjä zh1nt0 on vahvistanut Twitterissä, että Battlefield 3:n PC-versio tulisi vaatimaan Origin-tilin myös DVD-vähittäismyyntiversion ostaneille. Vielä ei ole tietoa, tarvitaanko Origin käytettäessä muita latauspalveluita eikä virallisia vahvistuksia Origin-vaatimuksesta ole vielä tullut.

Viime viikolla EA vahvisti, ettei Battlefield 3:a tulla julkaisemaan Steamiin. EA:n mukaan Steam vaikeuttaa päivitysten lähettämistä käyttösopimuksen takia.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 09.08.2011 21:02
kuva Bf3blog.com on ottanut syyniinsä Battlefield 3:n pistesysteemin. Pikaisella katsauksella pistesysteemi vaikuttaisikin hyvin Battlefield: Bad Company 2:n tapaiselta, mutta tapoille on annettu lisää painoarvoa. Tämä voisikin johtua siitä, että vaikka Bad Company 2:n pistesysteemi kannustikin pelaajia tiimipelaamiseen, niin lopputuloksena saatiin ennemminkin sekava ryhmä pisteiden kerääjiä kuin toimivaa joukkuetta. Mielenkiinnolla seuraamme, onko tämä oikea ratkaisu ja miten pelaajien pelityyli muuttuu näiden muutosten ansiosta.

Avaa uutinen ja kommentit