Battlefield 3 / 29.10.2011 11:11
kuva Battlefield 3 Limited Editionin omistajat saavat ilmaisia lisukkeita joulukuussa, joka on ajankohta Back to Karkand -laajennuksen julkaisulle. Laajennuksessa ovat remasteroidut klassikkokartat Battlefield 2:sta: luonnollisesti Strike at Karkand sekä sen seurana Wake Island, Gulf of Oman ja Sharqi Peninsula. Karttojen lisäksi mukana tulee 5 uutta tuntolevyä, 5 uutta saavutusta, kolme uutta ajoneuvoa (DPV, BTR-90-miehistönkuljetusajoneuvo ja F-35B STOVL -hävittäjä) ja 10 uutta asetta. Lisäksi on tulossa järjestelmä, jossa tehtäviä suorittamalla voi saavuttaa palkintoja.

EA julkaisi Strike at Karkandista kuusi uutta kuvankaappausta, joita voi katsella ohesta.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 27.10.2011 20:40
kuva Toisin kuin Yhdysvalloissa, Battlefield-pelisarjan uusille taistelutantereille pääsi Suomessa vasta tänään. Valitettavasti monet pelaajat joutuvat vielä odottamaan pelin tuloa postiluukulle.

Jo ennen virallista julkaisua Battlefield 3:n PC- ja PS3-versiot myivät molemmat suomalaisissa pelikaupoissa yli 20 000 kappaletta, mikä ylitti platinan rajan. Xbox 360:llä peli rikkoi 10 000 kappaleen kultarajan.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 27.10.2011 19:12
kuva Vuoden odotetuimpien pelien top kahteen kuuluva Battlefield 3 on julkaistu. Vajaat kolme miljoonaa ennakkotilausta ja 9,5 miljoonaa betatestaajaa kerännyt BF3 on EA:n suurin ensimmäisen persoonan pelijulkaisu ikinä.

Tänään on auennut myös ensimmäinen Gaming.fi-nimeä kantava pelipalvelin Battlefield 3:lle. Game42:n sponsoroima palvelin löytyy Battlelogista helposti Gaming.fi-hakusanalla. Muista merkitä suosikkeihisi!

Jos halajat omaa valtakuntaa hallittavaksesi, sellaisen saat edullisesti Game42:lta. Palvelimet sijaitsevat tietysti Suomessa.

Sitten on aika jakaa kokemuksia ja kommentteja. Miten ensimmäinen...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 25.10.2011 20:40
kuva Eilen Briteissä nähty The Gadget Shown jakso koostui täydellisen FPS-simulaattorin luomisesta. Usean eri alueen ammattilaisen yhteispuuhin väsätty Battlefield 3:sta täyden 360 asteen ruudulla pyörittävä simulaattori lyö laudalta kaikki tähän asti nähdyt viritelmät. Tilavalaistuksella, iPhonella, Kinectillä, paintball-aseilla ja ruotsalaisella juoksumatolla varustettu projektiokupoli yhteiseen säveleen säädettynä tuottivat kokemuksen, josta ohjelman juontajatkin olivat hämillään.

Katso vajaan 18 minuutin kooste simulaattorin rakentamisesta ja ensitesteistä ohesta:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 25.10.2011 20:14
kuva Battlefield 3:n soundtrack on vallannut Spotifyn. 19 kappaleen laajuista albumia pääsee kuuntelemaan tämän linkin kautta, mikäli omistaa Spotify-tunnuksen.

Soundtrackin ovat luoneet Johan Skugge ja Jukka Rintamäki.


Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 24.10.2011 22:50
kuva Battlefield 3:n palvelin- ja tilastoselain Battlelog on jo nyt otettu käyttöön. Peliä odotellessa pääsee etukäteen ottamaan sotilaansa käyttöön, tekemään profiilimuokkauksia ja lisäämään pelikavereitaan. Kuitenkaan pelaaminen ei ole vielä sallituin keinoin mahdollista ennen virallista julkaisua, joka on Suomessa torstaina.

Battlelogiin pääsee kirjautumalla omalla Origin-tunnuksella Battlelog-sivustolla ja siihen voi syventyä tarkemmin täällä. Muista liittyä Gaming.fi:n BF3-Platooniin!

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 24.10.2011 18:30
kuva Battlefield 3 julkaistaan kuluvan viikon aikana. Ensimmäisenä pelihyllyt täyttyvät Aasiassa ja Amerikassa ja paria päivää myöhemmin Euroopassa.

Pelimediat ja kriitikot ovat kuitenkin jo päässeet peliin tutustumaan ja arvostelutykitys on alkanut. Eivätkä ensimmäiset arvosanat ole lainkaan hassumpia. Kirjoitushetkellä Metacriticsin keskiarvosana on 93 pistettä sadasta, kun listattuna on 15 eri lähdettä.

Battlefield 3:a kehutaan parhaaksi Battlefield-peliksi, mutta sen kerrotaan olevan edelleenkin erinomainen vain moninpelissä. Yksinpeli- ja co-op-muodot eivät yllä muiden pelien asettamalle tasolle. Visuaalinen puoli BF3:ssa on ehdottomasti kunnossa ja moninpeliä kuvaillaan liki täydelliseksi, kunhan oma joukkue muodostuu muistakin kuin kiikaritähtäintä tuijottavista. CVG:n sanoin, ansaitsee paikkansa pelihyllyssä ja sydämessä....

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 23.10.2011 14:22
kuva Battlefield 3:n virallisen julkaisun lähestyessä muutamat pelaajat ovat jo saaneet pelin pelikaupoilta näin varhain käsiinsä ja nauhoittaneet videoita YouTubeen. TV-kanavilla puolestaan aiotaan pyörittää tyylikästä mainosta, johon on sekoitettu mukaan ripaus todellisuutta...

Katso virallinen TV-mainos alta:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 22.10.2011 17:24
kuva Taistelukentälle pääsyyn jäljellä olevat päivät ovat jo laskettavissa yhden käden sormilla. Ellei Battlefield 3:a ole vielä ennakkotilannut, on halukkailla vielä mahdollisuudet tilata Limited Edition, mikäli haluaa myöhemmin tulevan Back to Karkand -lisäosan veloituksetta. Lisäosa tuo peliin neljä karttaa Battlefield 2 -pelistä: Sharqi Peninsula, Strike at Karkand, Gulf of Oman ja Wake Island.

Joidenkin medioiden kuten GameSpotin ja IGN:n ennakkoarviot venyvät myöhempään arvostelukappaleiden myöhästymisen vuoksi. Arvosteluja hidastaa muun muassa tiistaina 25.10. tuleva Day 1 -päivitys, joka on tarkoitus saada myös kriitikoille pelattavaksi.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 21.10.2011 18:30
kuva Ensi viikolla julkaistava Battlefield-pelisarjan kolmososan ennakkolataus on alkanut. Origin ilmoitti ennakkolatauksen alkamisesta pari tuntia sitten sähköpostilla kaikille ennakkotilauksen tehneille. Kokoa pelillä on yhteensä lähes 12 GB, mutta EA:n palvelimet tuntuvat raksuttavan hyvää tahtia ja ainakin allekirjoittanut sai imettyä pelin täydellä kaistalla.

Lataus tapahtuu, kuten betassakin, Originin kautta klikkaamalla "lataa heti" -nappia pelin kohdalla. Mikäli nappi ei ole aktiivinen, tulee Origin käynnistää uudelleen.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 21.10.2011 16:23
kuva Battlefield 3:n julkaisu lähestyy uhkaavaa vauhtia, mistä johtuen pelistä pommitetaan viimeisiä trailereita ulos. Keskiviikkona julkaistiin traileri moninpelistä ja tänään sellainen saatiin yksinpelistä.

Jos pidit moninpelivideota huikeana, katsohan tämä:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 20.10.2011 21:34
kuva Battlefield 3:n Back to Karkand expansion pack tuo muutamat BF2:sta tutut kartat mukaan nykypäivän taistelukentille. Nämä kartat ovat jo niin legendaarinen Wake Island, Sharqi Peninsula, Strike at Karkand, sekä Gulf of Oman.

Kartat eivät kuitenkaan tule olemaan suoria porttauksia vuonna 2005 julkaistusta pelisarjan kakkos osasta, vaan maisemat on rakennettu näyttämään muutama vuosi sen jälkeen kun BF2:n taistelut siellä käytiin. Näin ollen Dicellä on pieni ongelma hiekkaisan Omanin kanssa, rannalta löytyvä Rock Fort -lippupaikkaa kun täyttävät nyttemmin huvilat, eikä Rock Fort ole enää sopiva nimi.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 20.10.2011 20:27
kuva Kun nykyisin halutaan hakea uudenlaisia pelikokemuksia, ostetaan 3D-näyttö ja sen kanssa yhteensopivat lasit. Kaikille se ei kuitenkaan riitä.

Brittiläinen The Gadget Show vetää pakan uusiksi ensi maanantain jaksossaan simulaattorilla, jollaista ei aikaisemmin ole nähty. Viimein voi tuntea olevansa pelissä mukana oikeasti. Oheisesta videosta näet simulaattorin koko komeudessaan.

Miten laite on rakennettu? Kaikkiin suuntiin liikkumisen mahdollistavan juoksumaton ympärille on kyhätty 360 asteen valkokangas ja projektori, jonka kuva liikkuu...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 20.10.2011 19:52
kuva PC-käyttäjät ovat tottuneet pelien asentamiseen kiintolevylle. Samoin PlayStation 3:n kohdalla tämä on ollut käytäntö jo monessa pelissä, vaikka konsoli ymmärtääkin Bluray-levyjen päälle. Kolmen koplasta Xbox 360:a ei ole varustettu samoilla eväillä, kun sen tietyissä versioissa ei ole kunnollista kiintolevyä lainkaan eikä DVD-levyille mahdu nykypelien kannalta kuin hyvin rajallisesti dataa.

DICE onkin myöntänyt, että Xbox 360:n kanssa on tehty uudenlaisia järjestelyitä. Suoraan levyltä pelatessa peli on tekstuuriensa osalta kevennetty tilaan, jota pelin tuottaja...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 20.10.2011 19:51
kuva Battlefield 2:n pelipalvelimien kanssa ähränneet muistavat varmasti BF2CC-työkalun. Se tarjosi monipuoliset toiminnot palvelimen hallintaan silloinkin, kun ylläpitäjä ei itse ollut pelaamassa.

Battlefield: Bad Company 2:n kohdalla valtikka siirtyi Proconille, mutta Battlefield 3:lle Command Center tekee paluun. Sen taustalla on vieläpä melko kova tekijä - yksi Euroopan suurimmista palvelintarjoajista - i3D, mikä luo toivoa työkalun toimivuudelle. Hyvän palvelimen ylläpitämiseen kun tarvitaan hyvät työkalut, hyvän ylläpidon lisäksi.

Katso ensimmäinen kuva BF3CC:stä:

Avaa uutinen ja kommentit