Battlefield 3 / 17.03.2012 18:15
kuva Yksi Battlefield 2:n suurista ominaisuuksista, Battlerecorder, on pitkään puhututtanut BF3-yhteisöä. Työkalun avulla kuka tahansa voi katsoa matseja "nauhalta" ja siten tehdä helpommin omia videoitaan tai vaikkapa bustata huijareita. Battlerecorderia on kovasti toivottu ja on DICE sen lisäämisestä vihjaillutkin.

Nyt näitä vihjeitä on löytynyt kaksi lisää ja tällä kertaa ne ovat varsin maukkaita. DICE:n Roland Smedberg on vastuussa trailerien tekemisestä ja hänen käsialaansa on mm. Close Quartersin traileri. Siinä nähdään selvästi muutakin kuin ensimmäisen persoonan pelikuvaa. Niinpä joku rohkea fani uskaltautui kysymään Twitterissä Smedbergiltä trailerin tekotavasta ja sai vastaukseksi seuraavan viestin:
...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 16.03.2012 19:35
kuva Inside DICE -blogisarjassa pääsuunnittelija Niklas Fegraeus kertoo Close Quarters -lisäosan karttojen suunnittelusta. Lisärin ahtaat rakennukset luovat puitteet, joihin Battlefield 3:n nykyiset pelimuodot Rush ja Conquest mahtuvat melko heikosti. Niitä oli rukattava. Rushin karttoihin ämppäämiseen ei edes ryhdytty, mutta Conquestin viilaaminen nähtiin mahdolliseksi. Unreal Tournamentin inspiroimina Close Quartersin kartat sisältävät Conquest Domination -pelimuodon, jossa Conquestin hallintapisteiden valtaus yhdistetään Dominationin oppeihin. Näin lippujen puolustamisesta tulee yhtäkkiä paljon tärkeämpää ja oikean taktiikan soveltamisesta merkityksellisempää.

Fegraeus ei sen tarkemmin selitä mitä Dominationista on omaksuttu....

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 16.03.2012 19:14
kuva Battlefield 3:n seuraava lisäosa Close Quarters siirtää taistelut laajoista ulkotiloista ahtaisiin rakennuksiin. Päätös tyystin erilaisen sisällön tarjoamisesta ei tapahtunut CoD:n haastamisen tai huvin vuoksi. DICE:n Inside-blogissa lisäosan pääsuunnittelija Niklas Fegraeus käy läpi motivaatiota ja lähtökohtia, joista lisäosaa lähdettiin tekemään.

Fegraeusin peliuralta löytyy Counter-Striken parissa vietetty aikakausi. Klaanipelit huipentuivat LAN-turnauksien voittoihin ja CPL:ssä kisaamiseen. Counter-Strike tunnetusti on hyvin taktinen ja hienovarainen peli, jolle Battlefieldit jokseenkin ovat täydellinen vastakohta. Kun Fagraeus lopetteli Back to Karkandin viimeistelemistä, tulivat hänellä mieleen klaanisponsorin pelikahvilassa vietetyt illat, kun samaa karttaa väännettiin kerta toisen perään ja hyökkäyskuvioita hiottiin tuntikaupalla. Sisätilataisteluissa huomioitavia asioita on paljon: jokainen...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 15.03.2012 09:16
kuva Activision tutki pitkään Call of Duty -sarjan uudistamista kuukausimaksullisella palvelulla. Viime vuonna suunnitelmat toteutettiin Modern Warfare 3:n ja Elite-palvelun myötä, mikä pitkälti viitoitti tietä muille pelistudioille. EA kommentoi toimintatapaa ensimmäisen kerran helmikuun alussa, kun firman toimitusjohtaja jakoi mallille kehuja. Pelaajien asenteiden alitajuinen pehmentäminen sai alkunsa.

Nyt idean esitteleminen on edennyt seuraavaan vaiheeseen EA Gamesin päällikkö Patrick Söderlundin tuotua asian esille haastattelussa. Söderlund sanoo onnistuneiden Battlefield 3:n ja Star Wars: The Old Republicin julkaisujen muuttaneen EA:n pysyvästi. Yhtiön sisäinen asenne muuttui "julkaistaan ja korjataan tarvittaessa" -ideologiasta siihen, että vastuun pelien toimivuudesta tajuttiin olevan jatkuva ja siitä tarvitsee huolehtia joka...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 14.03.2012 10:10
kuva Maailmankuulu eSports-organisaatio Team Dignitas laajentuu Battlefield 3:n taistelukentille ja lisää uuden joukkueen riveihinsä. Organisaatioon palaa vanhat BF1942-pelaajat, jotka ovat pelanneet Dignitasissa Battlefield-skenen ollessa silloin huipullaan.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 13.03.2012 08:10
kuva Battlefield 3 laajenee kesäkuussa Close Quarters -nimisellä lisäosalla. Neljä sisätiloihin lätkäistyä karttaa tarjoavat tyystin toisenlaista viihdettä kuin mihin on tähän asti totuttu, sillä meno on todella hektistä.

Yksi lisärin kartoista on nimeltään Ziba Tower. Siitä nähtiin hieman pelikuvaa jo GDC:n aikaan ruudulta nauhoitettuna, mutta nyt Youtubesta löytyy ihka aito trailerikin:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 12.03.2012 11:40
kuva Originissa on tällä hetkellä alennuskampanja, joka on laskenut monien EA-pelien hintoja. Mukana ovat tietysti Battlefield-pelit, joiden hinnoista on haukattu puolet pois. Tarjoukset ovat voimassa 19. päivään saakka, joten kiinnostuneiden kannattaa toteuttaa ostoksensa siihen mennessä.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 12.03.2012 09:55
kuva Battlefield 3:ssa on tänään laaja huoltokatko. Ylläpitotoimenpiteiden suorittaminen taustapalvelimilla alkaa Suomen aikaa kymmeneltä, josta tunnin verran eteenpäin ovat online-palvelut käyttämättömissä.

DICE pahoittelee häiriötä ja toteaa, että tehdyt toimenpiteet ovat mahtavia kaikille asiaan liittyville. Mitä tämä mahtavuus on, se toivottavasti selviää pian.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 11.03.2012 22:59
kuva MCV on laittanut liikkeelle huhun loppuvuodesta julkaistavasta Battlefield-pelistä. Brittiläisen jälleenmyyjän julkaisuaikatauluun pohjautuvan tiedon mukaan Battlefield Evolved -niminen peli olisi tulossa myyntiin vielä tämän vuoden aikana. Muuta tietoa MCV:llä ei nimikkeestä ollut antaa.

Ottaen huomioon, ettei pelistä oltu tähän mennessä kuultu mitään, eikä DICE:n mukaan Battlefieldejä ole tarkoitus julkaista vuosittain, voisi kyseessä hyvinkin olla Battlefield 3:n erikoisversio kaikkine lisäosineen. Uutisoimme, kun kuulemme lisää.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 07.03.2012 17:15
kuva Eilisen lehdistölle pidetyn tilaisuuden tuotoksena on Youtubeen lisätty pätkä tilaisuudessa näytettyä pelikuvaa. Videon julkaisemisen luvallisuudesta ei ole tietoa, joten se on syytä katsoa ennen kuin käy käry!

Kahden minuutin pituisessa videossa taistellaan ahtaissa toimistotiloissa. Kuvasta näkee hyvin, miten runsaasti huoneissa on tuhoutuvia objekteja. Katso video:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 07.03.2012 16:47
kuva Samaan aikaan kun Battlefield 3:n kesäkuussa julkaistava lisäosa Close Quarters paljastettiin, raotettiin verhoa myös loppuvuoden osalta. Vuoden 2012 aikana yli 12 miljoonaa pelaajaa houkuttanut BF3 laajenee yhteensä kolme kertaa, kun lisää pelattavaa tulee vielä syksyllä ja talvella.

Ensimmäinen lisäosa on jalkaväkeä ja lähitaisteluita rankasti painottava Close Quarters. Sisätiloihin siirretyt taistelut tuovat aivan uudenlaista näkökulmaa BF3:een. Lisäosasta voit lukea lisää tästä. Close Quartersin jälkeen päästään tyystin toisenlaisiin maisemiin Armored Kill -lisäosan myötä. Siinä kulkuneuvot hallitsevat taistelutannerta, jonne tuodaan uusia tankkeja, ATV:ta ja ilmatorjuntavaunuja. Armored Kill sisältää suurimman kentän Battlefieldin historiassa.
...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 07.03.2012 16:15
kuva Battlefield 3:n seuraava lisäosa todellakin on Close Quarters. Sen teemana ovat tiukat sisätiloissa käytävt jalkaväkitaistelut ja entistä parempi tuhoutuvuus. Sisätiloista on tehty moniulotteisia, joten vaara voi uhata monesta suunnasta. Close Quarters tarjoaa uusia tapoja lähestyä taisteluita ja tietysti lisää aseita ja tehtäviä. Yhtäaikaisia pelaajia voi olla 2-16.

Close Quarters julkaistaan kesäkuussa kaikille kolmelle alustalle. Lisäosasta kuullaan lisää maaliskuun 13. päivä.

Ominaisuudet:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 07.03.2012 12:48
kuva Game Developers Conferencessa lehdistöä kuumotettiin Suomen aikaa viime yönä, kun Battlefield 3:n toisen lisärin esittely tapahtui suljettujen ovien takana. Kaikelle esitellylle materiaalille asetettiin päivän pituinen vaitiolovelvollisuus, joten uutiset siitä mitä oikeasti on tulossa, saavuttavat Internetiin tämän päivän aikana.

Yhdessäkin päivässä on runsaasti tunteja huhuilemiselle, joka tietysti käy villinä. Useammatkin lähteet mainitsevat lisärin nimiehdokkaaksi sellaisen kuin Close Quarters. Battlelogin kautta on onnistuttu kaivamaan tietoa DICE:n palvelimesta, jossa kierrossa on tuntemattomia karttoja ja uusia kulkuneuvoja kuten UH-60 Blackhawk -helikopteri ja M6 Linebacker -ilmatorjuntapanssarivaunu.
...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 06.03.2012 09:21
kuva Suomen BF3-maajoukkue voitti kirkkaasti oman lohkonsa ja eteni pudotuspeleihin. ClanBasen perinteisen NationsCupin vauhti sen kuin kiihtyy ja nyt maajoukkueet kävelevät veitsenterällä; yksi virhe voi maksaa kaiken. Suomen lisäksi omat lohkonsa voittivat lippu Hollanti, lippu Ruotsi ja lippu Tanska.

CB:n luoman pelikaavion takana on hyvin paljon tarinoita, draamaa, komediaakin. Mutta tärkeintä on nähdä pieni sinivalkoinen lippu keskellä karttaa. Ja juuri tuon sinilipun matka juuri tuohon kohtaan, sisältää kenties enemmän komediaa kuin draamaa.

Suomen C-lohkoa pidettiin NationsCupin alkaessa kenties omituisimpana lohkona, missä...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 03.03.2012 08:59
kuva Ensi viikon maanantaista perjantaihin vietetään yhtä vuoden suurimmista pelitapahtumista San Fransiscossa. Vain ammattilaisille tarkoitetussa Game Developers Conferencessa koko pelimaailman huomio on hetken aikaa samassa paikassa, mistä johtuen se on täydellinen paikka järjestää yllätyksiä.

DICE:llä tapahtuman merkitys on hoksattu ja mediahuomiosta aiotaan ottaa kaikki irti. Siksi Battlefield 3:n seuraavasta merkittävästä lisäosasta tullaan kuulemaan ensimmäisen kerran siellä. DICE:n johtaja Karl-Magnus Troedsson kertoi blogikirjoituksessaan, että paras tapa menestyä on kerätä huomiota ja siihen GDC soveltuu loistavasti.

Battlefield 3:n seuraava päivitys tulee sisältämään tämän paljastettavan lisäosan. GDC:n julkistuksen jälkeen tiedetään tarkempia yksityiskohtia sen suhteen, mitä kaikkea päivitys tuo.

Blogissa...

Avaa uutinen ja kommentit