Battlefield 3 / 01.04.2012 19:59
kuva BF3 NationsCupissa Leijonat ottivat finaalipaikan voitettuaan tanskalaiset 269 - 119. Suomalaiset näyttivät olevansa Kharq Islandin herroja ottamalla molemmat erät haltuun lukemin 258-0.

Tanskalaisten loru näytti melkein luetulta kun kentäksi vaihtui Operation Firestorm. Mutta siellä tanskalaiset näyttivät, miksi olivat päässeet semifinaaleihin asti tappiotta. Julmetun mähinän päätteeksi tanskalaiset työnsivät suomalaiset keskilipulle ja antoivat kellojen juosta - 119-0 tanskalaisille.

Ratkaisu meni viimeiselle kierrokselle, jossa suomalaiset pitivät kynsin ja hampain kiinni kahdesta (tai yhdestä ja puolikkaasta) lipusta. Ja kuitenkin viimeiseen patruunaan ja hengenvetoon taistellut Tanska sai tyytyä 11-0 tappioon.

Näin Suomi etenee NationsCup-finaaleihin, jossa vastassa on jo aikaisemmin kerran suomalaisille...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 31.03.2012 18:39
kuva Ennen kuin aloitatte lukemisen, laittakaa hyvät ihmiset tämä kappale soimaan:
http://www.youtube.com/watch?v=-d4wHqAaJKc&feature=related

Ja sitten asiaan.

Asgårdin torveen on puhallettu. Sovngarden portit ovat auki. Norjalaiset ja ruotsalaiset eivät enää ole jonossa Battlefieldin kruunuun, vaan joutuvat katsomaan jäähyaitiolta kun Pohjolan todelliset titaanit iskevät yhteen.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 31.03.2012 17:30
kuva Nimimerkki Threatty on varmasti tuttu Bad Company 2:n skeneä seuranneille. Kaksi huippusuosittua Full Metal- ja Firestorm-montaasia sekä kymmeniä muita videoita pelistä tehnyt Threatty on kerännyt pitkälti toista miljoonaa katselukertaa Youtubessa, eikä turhaan. Nauhalle on päätynyt pitkä liuta onnekkaita (vai taidolla ansaittuja?) hetkiä ja niiden lisäksi kaveri hallitsee videoiden editoimisen, mikä näkyy taidokkaassa jäljessä.

Full Metal -sarjan tuorein osa on oiva näyte Threattyn taidoista. Uunituoretta videota on samantien ehditty hehkuttamaan kaikista parhaimpana Battlefield 3 -videona, eikä turhaan. Katso video alta ja kerro mitä mieltä itse olet.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 29.03.2012 08:30
kuva DICE on lätkäissyt kellonajan Battlefield 3:n tämänpäiväiselle päivitykselle. PC:llä päästään nauttimaan 1,6 GB:n kokoisen paketin antimista kello 12.00 alkaen. Päivitys tekee pelistä vakaamman, reilumman ja tasapainoisemman, tai ainakin näin luvataan.

Kuten jo tiistaina PS3:n kohdalla todettiin, on muutettavia kohtia useita kymmeniä. PC:n osalta huomio keskittyy muutamaan tärkeimpään, joihin lukeutuvat täysin uusiksi pistetty komentoruusu, paranneltu minimap, töötin lisääminen jeeppeihin ja SOFLAM:n muuttaminen passiiviseksi, jolloin se maalaa kohteita jatkuvasti lähiympäristöstään.

Muita tähdennettyjä kohtia ovat...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 28.03.2012 14:30
kuva Yhteisöllä on voimaa. Sen todistaa BF3:n PS3-päivityksestä koottu pitkä lista muutoksista, joita DICE ei syystä tai toisesta ollut virallisessa muutoslistassa raportoinut. Mukana on monennäköistä merkintää, joista moni voidaan luokitella pieneksi mutta näppäräksi.

Esimerkiksi päivityksen jälkeen pelaamisen voi päättää Quit-nappulan kautta kesken kierroksenkin (miten tämä onkaan voinut puuttua?) ja muiden squadien objectivet näkyvät kartalla. Ohjusten käytettävyys on parantunut, samoin squadien toiminnallisuus. Koko listan näet ohesta.

PS3:lle tuli päivityksessä myös uusi versio Wake...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 28.03.2012 13:30
kuva Battlefield: Bad Company 2:ssa uusien pelaajien taivalta helpotettiin tarjoamalla oikoreittiä unlockien kanssa. Kit Shortcutien avulla pelaaja saattoi muutamalla eurolla hankkia itselleen tietyn luokan unlockit ja siten olla välittömästi samalla viivalla enemmän pelanneiden kanssa.

Eilisen päivityksen ohessa samat shortcutit tuotiin Battlefield 3:een. BC2:een verrattuna tarjonta on laajempaa, sillä kunkin neljän luokan lisäksi ostettavissa on unlockit eri kulkuneuvolajeihin (Vehicle Shortcut Bundle) tai vaihtoehtoisesti kaikkien shortcutien kombinaatio Ultimate Bundle. Se maksaakin jo 40 dollaria. Yhteensä Shortcuteja on myynnissä kymmenen kappaletta, kuten oheinen lista näyttää.
...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 28.03.2012 12:45
kuva Siinä missä PlayStation 3:lle saatiin Battlefield 3:n massiivinen päivitys ulos eilen, jatkuu rumba huomenna PC:llä. Kello 11 alkaen ajetaan Battlelog alas, mitä seuraa kahden ja puolen tunnin operaatio päivityksen tuomiseksi jakeluun. Päivitämme uutista, kun DICE kertoo huomisesta enemmän.

Xbox 360:n pelaajat on nähtävästi unohdettu toistaiseksi, kun päivitys ei sille tule ainakaan tämän viikon aikana. Jos viime hetkellä koetut ongelmat saadaan pian korjatuksi, lienee ensi viikko todennäköinen hetki julkaisulle sen osalta.
...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 27.03.2012 13:38
kuva ESL juhlistaa kevään alkua uuden BF3 4v4 Squad Rush turnauksen merkeissä. Spring Cupiksi nimetyssä mittelössä on palkintona jälleen mainetta, kunniaa ja ESL premium -avaimia.

Turnaus eroaa kuitenkin aikaisemmista ESL:n järjestämistä otteluista uudella muodollaan: Single Elimination on vaihtunut Double Eliminationiin. Turnauskielessä tämä tarkoittaa sitä, että pelit eivät lopu ensimmäiseen tappioon, vaan häviäjät tippuvat Losers Brackettiin, josta on yhä mahdollisuus ujuttautua kaikkien karsiutuneiden lävitse aina finaaleihin asti.

Ilmoittautuminen turnaukseen sulkeutuu maanantaina 02.04.2012.
Lisätietoja tästä.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 27.03.2012 13:30
kuva Battlefield 3:n Battlelog sai juuri päättyneessä huoltotauossa mystisen uuden ominaisuuden. Multiplayer-valikkoon on tullut useampi linkki, joiden kautta voi luoda tai seurata matseja. Linkkiä klikkaamalla päätyy kuitenkin vain sivulle, jossa pyydetään rekisteröitymään, jotta on ensimmäisten joukossa kuulemassa tästä ominaisuudesta.

Mitä veikkaat, onko kyseessä kovasti odotettu Battlerecorder? Siihen voisi ehkä syöttää Create a match -toiminnon kautta uuden matsin ja View Matches -linkin kautta katsella näitä lisättyjä otteluita. Toivottavasti tästä kuullaan pian lisää!

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 27.03.2012 10:45
kuva Tänään julkaistaan massiivinen päivitys Battlefield 3:een PlayStation 3:lla. Päivitys tulee jakeluun kello 12-13.30 kestävän huollon jälkeen. Huolto kohdistuu Battlelogiin, joten katko kattaa kaikki alustat. Päivityksellä on kokoa 1070 MB.

Tänään alkaa myös palvelimien vuokraaminen konsolipeleihin, joskin lähtö on pehmeä eli palvelimia on tarjolla hyvin rajallisesti. Ensi viikon aikana niiden määrää kasvatetaan siten, että palvelimia löytyy kaikille vuokraamisesta kiinnostuneille. Palvelin voi olla joko ranked tai private ja sen asetuksia pääsee hallitsemaan vastaavasti kuin nyt PC:llä.

Päivitykseen sisältyy toimintoja, joita ei muutoslistassa ole mainittu. Niistä on tulossa blogikirjoitus myöhemmin tänään. Gustav Hallingin mukaan lisäykset tulevat olemaan kovasti pidettyjä. Mitähän...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 23.03.2012 20:30
kuva Battlefield 3:n seuraava päivitys kärsii viime hetken ongelmista ja tulee sen takia julkaistuksi ensi viikon tiistaina ainoastaan PlayStation 3:lle. PC:llä ja Xbox 360:lla löydettiin laadunvalvonnassa ongelmia, joiden takia päivitys viivästyy niiden osalta vähintään usealla päivällä, todennäköisesti viikolla. Päivityksen kanssa ehti olla monenlaista selkkausta, kun ensin eilen luvattiin kertoa sen julkaisupäivä ja tänään lupaus ensin vedettiin takaisin. Ilmeisen kovan painostuksen alla jokin päivä oli kuitenkin annettava.

Muutoslistan perusteella...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 22.03.2012 17:00
kuva Tiistaisen huoltokatkon jälkeen lupailtu Battlefield 3:n seuraava päivitys on jälleen pykälän lähempänä realisoitumista. DICE on luvannut paljastaa huomenna päivämäärän, jolloin päivitys julkaistaan. Samalla saadaan tietoon lopullinen muutoslista, jota on täydennetty sitten viime kerran. Päivitys lienee luvassa ensi viikon aikana.

Voisikohan tätä päivitysrumbaa pyörittää vielä monimutkaisemmin?

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 20.03.2012 13:13
kuva ClanBasen NationsCupin pudotuspeleissä on tapahtunut yllättävä käänne kun Bulgaria otti Britanniasta voiton taistelukenttien ulkopuolella. Foorumeilla käyty NC-peli päättyi Englannin putoamiseen, joten Bulgaria saa vastaansa suomalaisten sinikoneen.

Bulgaria-Englanti-matsissa kävi tiivistetysti seuraavasti. Bulgaria suostui pelaamaan playoff-ottelun ainoastaan keskiviikkona tai sunnuntaina. Kun sunnuntai ei käynyt briteille toisen samaan aikaan pelattavan turnauksen vuoksi, suostuivat he keskiviikon pelipäivään. ClanBasen teknisistä ongelmista johtuen Englannin kapteeni ei kuitenkaan onnistunut hyväksymään haastetta virallisesti, vaan ilmoitti siitä foorumiviestillä. Tilannetta seuranneen molemminpuolisen välinpitämättömyyden johdosta Bulgarialle annettiin lopulta luovutusvoitto, koska Englanti ei tullut haastetta ikinä virallisesti hyväksyneeksi. Lähes oikean Battlefield-kamppailun verran tuskaa ja hikeä vuodattanut sota on täysin luettavissa...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 20.03.2012 08:00
kuva Battlefield 3:ssa on tänään aamupäivällä tunnin mittainen huoltokatko. Tauon aikana asennetaan useita päivityksiä taustapalvelimille, joilla valmistaudutaan tulossa olevaan pelipäivitykseen. Sen julkaisupäivä selviää myöhemmin.

Moninpeli ja Battlelog-palvelu ovat pois käytöstä kaikilla alustoilla kello 11.00 alkaen, toiminnallisuuden odotetaan palaavan noin kello 12.00. Katko koskee kaikkia alustoja.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 18.03.2012 16:10
kuva Battlefield 3:n omana Up-Northina tunnettu Nordic League on päättynyt ensimmäisen kauden osalta. Suomalaisittain tulokset olivat varsin positiiviset, sillä voitto tuli kahdessa divisioonassa ja vieläpä siinä kaikista tärkeimmässä. lippu Team Menace nappasi korkeimman divisioonan ykköstilan selvällä voitolla ja lippu Death From North täydensi tulosta nelosdivarin piikkipaikalla.

Muilta osin komento oli kovin ruotsalaispainotteista, kun 15 mitalisijasta yhdeksän meni länsinaapuriin. Nordic Leaguessa on mukana klaaneja kaikista Pohjoismaista ja osan tarina juontuu jopa Battlefield 1942 -aikoihin. Suomalaisia klaaneja mukana on yhteensä kymmenen.

Jos Battlefield 3:n pelaaminen klaanitasolla kiinnostaa, korvat...

Avaa uutinen ja kommentit