Call of Duty: Black Ops / 09.01.2011 20:36
kuva Call of Duty: Black ops on nyt ollut ulkona kaksi kuukautta. Peli ei lunastanut paikkaansa seuraavana suurena kilpapelinä, vaan Call of Duty -sarjan neljäs osa pitää edelleen pelaajat aktiivisena. Kuten kilpapeliartikkelissamme selvitimme, on Black Opsilla kuitenkin rahkeet pärjätä kilpapelinä, mutta kuten Call of Duty 4:kin, vaatii peli kilpapelimodin.

Kilpapelimodia on kehitetty jo pitkän aikaa, itseasiassa "cmMOD beta 1.0" julkaistiin jo marraskuun lopulla. Tällä hetkellä Competetive Match Mod on versiossa beta 3.5, ja kehitys jatkuu.

Avaa uutinen ja kommentit
Call of Duty: Black Ops / 07.01.2011 13:07
kuva Activisionin nykylinjauksen mukaan rautaa on taottava silloin kun se on kuuma - ja takojia on oltava useita. Call of Duty -sarjalle työstääkin jatkoa Treyarchin lisäksi Infinity Ward ja Sledgehammer Studios. Niistä seuraavaksi julkaisuvuorossa lienee Infinity Ward, jonka peli on sisäpiirilähteen mukaan sarjalle poikkeuksellisesti hyppäämässä ajassa taaksepäin. Lähde väittää, että Modern Warfare ei saa jatkoa vaan tulossa on esiosa Call of Duty 4:lle. Sen pääosassa olisi Ghost, pelimoottori olisi sama kuin MW2:ssa ja että sijainteina nähtäisiin CoD4:sta sekä MW2:sta tuttuja paikkoja.

Uutisesta ensimmäisenä kirjoittaneen Thisisxbox.com:n mukaan sama lähde on osoittautunut aikaisemmilla kerroilla erittäin luotettavaksi, joten huhu voi hyvinkin pitää paikkansa....

Avaa uutinen ja kommentit
Call of Duty: Black Ops / 23.12.2010 09:37
kuva YouTubea edes auttavasti seuraavillekin nimi Freddie Wong lienee tullut joskus vastaan. Wong on WSVG:n vuoden 2007 Guitar Hero 2 -turnauksen voittaja ja sittemmin muun muassa YouTubessa useilla peliaiheisilla videoillaan kunnostautunut monitaitaja.

Fanien pitkään esittämien toiveiden täyttämiseksi Wong loi viimein lyhyelokuvan, joka näyttää miltä Call of Duty -sarjan peli voi muutaman vuoden kuluttua näyttää, kun grafiikat alkavat muistuttamaan oikeaa elämää. Totuttuun tapaan jälki on uskottavaa. Katso alta, miltä video näyttää:

Avaa uutinen ja kommentit
Call of Duty: Black Ops / 23.12.2010 08:59
kuva Call of Duty -pelisarja on osoittautumassa tuottoisimmaksi Activision-Blizzardin useista rahasampoista. Vuosi sitten kaiken maailman ennätyksiä rikkonut Modern Warfare 2 ylsi tammikuussa miljardin dollarin myyntiin, nyt Black Ops on tehnyt saman vielä nopeammin. Lukeman pyörähtämiseen yhdeksännen nollan puolelle kesti yhtä vähän aikaa kuin Avatar-elokuvalla.

Lukemaa suhteuttamaan todettakoon, että yksittäinen henkilö nousisi myyntituloilla maailman tuhannen rikkaimman ihmisen joukkoon.

Pelkästään ensimmäisen viiden päivän aikana kassaan kilahti 650 miljoonaa dollaria. Tähän päivään mennessä pelattuja tunteja on kertynyt...

Avaa uutinen ja kommentit
Call of Duty: Black Ops / 22.12.2010 20:03
kuva Treyarch sai sopivasti jouluksi värkättyä 1.05-korjauspäivityksen Black Opsin PlayStation 3 -versioon. Se ehti kärsiä viime päivityksen aiheuttamista pahoista yhteysongelmista viikon pävät.

Studiolta kommentoitiin, että he tekevät kaikkensa taatakseen parhaan mahdollisen pelikokemuksen ja työskentelevät tiiviisti yhdessä pelaajien kanssa parantaakseen pelin laatua. Kuten aina, palautetta kannattaa antaa yhteisöjen keskustelualueiden kautta.
...

Avaa uutinen ja kommentit
Call of Duty: Black Ops / 20.12.2010 14:17
kuva Reilu kuukausi sitten ilmestynyt Call of Duty: Black Ops jakaa mielipiteitä puolesta sekä vastaan. Syynä mielipiteiden jakautumiseen ovat muun muassa Black Opsin tarjoamat uudet pelilliset ratkaisut. Haasteista huolimatta, arvostelijamme ovat tehneet parhaansa löytääkseen pelin vahvuudet sekä heikkoudet. Lue artikkelista kuinka Call of Duty: Black Ops pärjäsi arvostelussamme!

Avaa uutinen ja kommentit
Call of Duty: Black Ops / 20.12.2010 09:06
kuva Ei kulunut kuin reilu kuukausi julkaisusta, kun Activision vahvisti että Black Opsiin ollaan tuomassa uutta maksullista sisältöä. Viime yönä Microsoftin Major Nelsonin haastattelussa ollut Treyarchin Dan Bunting kertoi, että pelin ensimmäinen karttapaketti on tulossa helmikuun alussa Xbox 360:lle.

First Strike -niminen paketti sisältää neljä moninpelikarttaa ja yhden uuden Zombie-kartan: Discovery, Kowloon, Stadium, Berlin Wall ja Ascension. Niiden tarkemmat kuvaukset löydät alta. First Strike julkaistaan 1. helmikuuta 2011 Xbox 360:lle 1200 MS-pisteen hintaan (n. 15e). Activisionin ja Microsoftin solmiman sopimuksen mukaan lisäsisältö on aluksi yksinoikeudella Xbox...

Avaa uutinen ja kommentit
Call of Duty: Black Ops / 16.12.2010 05:08
kuva Pitkään odotettu Call of Duty: Black Ops -päivitys on viimeinkin saapunut myös PC-puolelle. Päivitys optimoi pelin toimivuutta erityisesti 2-ytimisillä prosessoreilla, mutta myös muita suorituskykyä parantavia optimointeja on tehty. Mukana tulee myös paljon kaivattu /connect-toiminto. Monelle mieluisa uutinen on varmasti myös se, että peliääniäkin on korjailtu usealta eri kantilta.

Palvelinadmineita varmasti miellyttää RCON-päivitys, jonka myötä pelaajia on mahdollista vaihtaa puolelta toiselle. Ohjeet tähän löydät uutisen lopusta.

Lue päivityksen täydellinen muutosloki alta:

Avaa uutinen ja kommentit
Call of Duty: Black Ops / 15.12.2010 09:54
kuva Eilisillan aikana päivittyivät sekä PlayStation 3:n että Xbox 360:n versiot Call of Duty: Black Opsista. Useiden vikojen korjaamisen ja pelattavuuden hiomisen ohella lisätyksi tuli yli 400 uutta kontraktia, AI-botit harjoittelumoodiin jaetun ruudun pelissä, uusi Dolly Cam -kamera teatterimoodiin ja PS3:lle mahdollisuus moninpelin automaattiseen lataukseen, vähentämään valikoissa seikkailua.

Kommenttien perusteella etenkin PS3:lla päivitys on tuonut useita uusia ongelmatilanteita. Peli jäätyilee ja nettipeleistä tippuu ilman syytä pois. Jonkinlainen epävirallinen ratkaisukin on jo olemassa, se tosin vaatii tallennuksien poistamista.

Treyarch ehti jo luvata PC-päivityksenkin tälle viikolle, mutta sen tilanne näyttää epäselvältä, kun useaan päivään sitä ei ole kommentoitu mitenkään....

Avaa uutinen ja kommentit
Call of Duty: Black Ops / 13.12.2010 15:37
kuva ClanBase on lisännyt Call of Duty: Black Opsin tukemiinsa peleihin. Laddereita on auki useita PC:lle mutta myös Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle. Pelimuodoista pelattavina ovat Deathmatch, Team Deathmatch, Search & Destroy ja Capture the Flag. Pelaajamäärät alkavat 1on1:stä. Kaikki ladderit näet ohesta ja alustan nimen linkki johtaa ClanBasen ladder-sivulle.

Ilmoittautuneita ei vielä ole juuri lainkaan, joten tässä on hyvä tilaisuus hankkia itselleen korkea sijoitus heti alkuun.
...

Avaa uutinen ja kommentit
Call of Duty: Black Ops / 10.12.2010 17:35
kuva Call of Dutyt jyräävät myynneissä, ei siitä pääse mihinkään. Kuukausi sitten julkaistu Black Ops on hivuttautunut ensimmäisestä päivästä lähtien myyntitilastoissa yhä ylemmäs ja pitää nyt sijaa seitsemän parhaiten myyneiden pelien listalla USA:ssa. Seuranaan sillä ovat mm. Modern Warfare 2, Grand Theft Auto: San Andreas ja Guitar Hero 3.

Suomessakin FIGMA:n virallisen listan kärjessä ollut Black Ops on USA:n myyntejä seuraavan NPD Groupin mukaan myynyt maassa jo...

Avaa uutinen ja kommentit
Call of Duty: Black Ops / 08.12.2010 17:18
kuva Onko Call of Duty: Black Ops sopiva kilpapeliksi? Tästä on viime viikkojen aikana ollut paljon puhetta foorumeilla, IRC:ssä ja kaikkialla missä keskustelu on vähänkin sivunnut kyseistä peliä. Yllättäen mielipiteitä on monia. CoD-skene tulee ilmeisesti edelleen pidättäytymään vuonna 2007 julkaistussa Call of Duty: Modern Warfaressa, eli CoD4:ssa. Eivätkö codittajat ole vielä valmiita siirtymään seuraavaan peliin? Onko CoD4:lla vielä niin paljon tarjottavaa, ettei kannata siirtyä uuteen peliin? Annetaanpa parin vuosia kilpapeleissä pyörinyttä pelaajaa pohtia, mitkä pelin ominaisuudet pitävät kilpapelaajat erossa Black Opsista.

Avaa uutinen ja kommentit
Call of Duty: Black Ops / 08.12.2010 09:48
kuva Black Opsille ollaan väsäämässä uutta päivitystä myös konsoleille. Oheisen listan mukaiset korjaukset ovat jo lähteneet Sonyn ja Microsoftin laadunvalvonnan hyväksyttäviksi ja julkaisu on odotettavissa ensi viikon aikana.

Korjatuksi tulevat muutamat tärkeät asiat, kuten kaveriporukoiden satunnaiset hajoamiset ja loogisemmin toimiva spawnausjärjestelmä.

Avaa uutinen ja kommentit
Call of Duty: Black Ops / 03.12.2010 08:46
kuva Black Opsin seuraava päivitys PC:llä on hyvää vauhtia muotoutumassa. Jo aikaisemmin varmistunut connect-toiminto on saanut seuraa erilaisten nikotteluongelmien korjauksista ja useista karttojen hienosäädöistä, joilla on pyritty estämään pelaajan pääsy varsinaisen pelialueen ulkopuolelle. Pelin satunnaisen jäätymisen sekä nykimisen tietyillä kokoonpanoilla ja kaksiydinprosessorien omistajilla pitäisi olla historiaa tämän päivityksen jälkeen.

Listaa täydennettäessä JD_2020 ei maininnut päivityksestä muuta kuin että lisää korjauksia on vielä tulossa. Siispä odotukset on syytä suunnata aikaisintaan ensi viikkoon.
...

Avaa uutinen ja kommentit
Call of Duty: Black Ops / 01.12.2010 08:34
kuva Treyarchin uusimman tuotoksen, Black Opsin, päivitysrumba pyörii kulisseissa liki yötä päivää. Kun viime viikolla saivat konsolit pienen päivityksen, on seuraavaksi vuorossa PC-versio.

PC-päivityksen sisällöstä on tullut ensimmäinen vahvistus, kun viime kerralla ulos jäänyt /connect-toiminto on tulollaan. Ominaisuuden avulla pelaaja voi siis yhdistää palvelimelle käyttämällä suoraan sen IP:tä ja porttia, mikä helpottaa huomattavasti liittymisprosessia, kun palvelinta ei välttämättä tarvitse kaivella palvelinselaimella tuhansien muiden joukosta.

Palvelinselaimesta puheenollen, siihenkin on tehty parannuksia. Hakutulosten lajitteleminen ja juuri tietynlaisen pelin etsiminen pitäisi olla...

Avaa uutinen ja kommentit