Laniuutiset / 03.11.2012 13:27
kuva lippu ESWC 2012 -laneilla käynnistyi eilen itse päätapahtuma, kun kaikki Ranskan karsinnat oli saatu päätökseen parin edellisen päivän aikana. Eilen käynnistyneet turnaukset alkavat pikkuhiljaa olla pelattu lohkovaiheiden osalta. Pudotuspelejä pelaillaan tämän ja huomisen aikana.

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 03.11.2012 12:05
kuva Tiistaina haastattelussamme käynyt Kasperi "Klovni" Aaltonen tuli ja voitti ESWC 2012:n Trackmania 2 -turnauksen. Omat ja muiden odotukset ylittänyt Klovni pokkasi voitosta 5000 dollarin shekin ja komean pokaalin, joiden tuominen ehjänä Suomeen osoittautui kuulemma ensialkuun yllättävän haasteelliseksi.

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 02.11.2012 14:15
kuva Ja niin päättyi neljästoista Insomnia, joita on länsirannikon tuntumilla ehditty viettämään jo kymmenen vuoden ajan. Joka ikinen tapahtuma jättää jäljet joko hyvässä tai pahassa, tai kummassakin, ja Insomnian osalta ne menivät kuten seuraavassa kerromme.

Peukku kertoo pidimmekö vai dissasimmeko otsikon määrittelemää asiaa. Missä mentiin metsään? Entä missä onnistuttiin? Se selviää alta!

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 02.11.2012 11:09
kuva lippu ESWC 2012 -laneilla on parin edellisen päivän ajan ollut käynnissä Ranskan ESWC-karsinnat. Kyseiset karsinnat on saatu päätökseen ja loputkin itse finaaleihin osallistuvat pelaajat ja joukkueet ovat selvillä. Näin ollen on aika siirtyä itse päätapahtuman pariin.

Monen muun turnauksen ohella tänään käynnistyy molemmat Counter-Strike: Global Offensive -turnaukset eli siis miesten sekä naisten turnaukset.

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 01.11.2012 19:00
kuva Lanivuoden käynnistävä Lantrek on luvassa tammikuun puolivälissä. Vuoden toisena viikonloppuna 11.-13.1. järjestettävä tapahtuma pidetään jälleen Tampere areenalla, johon lanittamaan mahtuu liki 800 konepaikkalaista.

Erilaisia turnauksia on tiedossa jo 13 kappaletta. PC:llä niistä pidetään viisi, konsolialueella omilla konsoleilla kaksi ja...

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 30.10.2012 19:03
kuva Kuten on tullut todettua, lippu ESWC 2012 -lanit ovat enää vain parin päivän päässä. Vaikka StarCrat 2- tai Counter-Strike: Global Offensive -turnauksista ei suomalaisedustusta löydy, niin onneksi muut turnaukset pelastavat tilanteen. Laneilla nähtävässä Trackmania 2 Canyon -turnauksesta löytyy nimittäin yksi suomalaispelaaja, Kasperi "klovni" Aaltonen, joka lähtee tavoittelemaan omaa osuuttaan 10 000 dollarin palkintopotista.

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 30.10.2012 13:29
kuva lippu ESWC 2012 -tapahtuma on enää vain parin päivän päässä, kun tapahtuma pyörähtää käyntiin 1. marraskuuta ja jatkuu 4. päivään asti. Tästä syystä tapahtuman järjestäjät ovat päättäneet julkaista eri turnauksien lohkot.

Tapahtumassa tullaan näkemään Counter-Strike: Global Offensive -turnaus, joka on päässyt monien muidenkin suurien tapahtumien pelilistalle.

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 29.10.2012 19:30
kuva Jokavuotinen Insomnia päätti neljännentoista tapahtumansa viime viikonloppuna ja Suomessa vietetään noin 2,5 kuukauden taukoa ennen kuin tullaan jälleen järjestämään seuraava suurempi LAN-tapahtuma. Sellainen on luvassa vasta tammikuussa, jolloin Tampereella pyöräytetään LanTrekit käyntiin, ja kuukautta myöhemmin tullaan viettämään Assembly Winterit helmikuussa.

Suuret lanit kiinnostavat myös eSports-pelaamisen osalta, mutta täysin ongelmattomia ne eivät ole. Mikä turnauksissa on yleensä ongelmana? Entä joukkueissa? Pysyykö kilpailujen palkintopottien suhde kävijämäärään verrattuna?

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 28.10.2012 04:01
kuva Länsirannikon tuntumilla vietetään vielä neljättätoista Insomniaa, mutta peliturnaukset ovat saatu päätökseen lauantaina ja palkinnotkin ovat jaettu. Suurimpien turnauksien tärkeimmistä peleistä tehtiin stream-lähetyksiä ja niiden selostuksista vastasivat muun muassa 1mustfall ja Tonttu. Paikan päällä oli mahdollista seurata turnauksia auditorion puolella, jotka keräsivät mukavasti yleisöä. Insomniassa streamattiin myös muutamia pienturnauksia, kuten Fifaa ja Quakeworldia.

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 27.10.2012 13:53
kuva Länsirannikolla pelataan tänä viikonloppuna myös StarCraft 2 -turnausta, jossa palkintopottina on 750 euroa tuotepalkintoineen. Nappasimme Welmun ja Elfin kertomaan kuulumisiaan siitä, miltä heidän kuvionsa StarCraft 2:n parissa näyttää tällä hetkellä.

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 27.10.2012 11:52
kuva Eilen perjantaina saatiin päätökseen Quakeworld Deathmatch, mutta silloin aloitettu Counter-Strike: Global Offensive jatkuu vielä tänä lauantaina pudotuspelien ja finaalien merkeissä. Tänä aamuna aloitettiin myös League of Legends BYOC-turnaus Steelseries Starcraft 2 Challengen ohella, aamupäivällä tullaan pelaamaan jalkapalloa sekä myöhemmin iltapäivällä pelihallin puolella Tekken Tag Tournament 2.

Osa turnauksista tullaan streamaamaan Insomnian omalla kanavalla ja sen aikataulut näkee alta. Kuvagalleriaamme pääsee selaamaan täältä.

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 27.10.2012 10:39
kuva Insomniassa järjestettyjen Counter-Strike: Global Offensive -turnausten lohkopelien päätteeksi nappasimme haastatteluun Niko 'lunatiKK' Hautalan ja Toni 'toniii' Lampisen, jotka pelaavat Team Menace.fi:n CS:GO-joukkueessa voittaen jokaisen lohko-ottelunsa 16-0.

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 26.10.2012 19:17
kuva Porin Insomnia-tapahtumassa järjestetään kymmenvuotisen taipaleen kunniaksi Quakeworld non-byoc -turnaus. Turnaus pelataan perjantain 26.10, 20:00. Mukaan mahtuu kuusitoista ensimmäisenä ilmoittautunutta pelaajaa. Mukana nähdään klassiset Quake-kartat: dm2, dm4, dm6, ztndm3 ja aerowalk.

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 26.10.2012 19:16
kuva Lauantaina järjestetään Suomen ensimmäinen FIFA 13 -turnaus Insomnia XIV -tapahtumassa. Turnauksessa nähdään myös tuttuja nimiä, kun muun muassa Team Menacessa pelaava TucE matkaa Poriin taistelemaan turnauksen voitosta, kuten myös Team Establishedissa pelaava Koppinen. Myös allekirjoittanut matkaa Poriin.

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 26.10.2012 18:06
kuva WinNovassa Porissa avattiin kolmastoista Insomnia-tapahtuma jo eilen, mutta ensimmäiset turnaukset aloitetaan vasta perjantai-iltana. Yksi niistä on Counter-Strike: Global Offensive -turnaus, jota myös nähdään vähintäänä tämän kokoisilla Suomen laneilla ensimmäistä kertaa.

Avaa uutinen ja kommentit