Yleinen / 08.04.2015 20:30
kuva Gran Theft Auto V saapuu tiistaina vihdoinkin PC:lle. Julkaisupäivämäärää on jatkuvasti siirretty eteenpäin tuntemattomista syistä. Julkaisun kunniaksi Rockstar julkaisi GTA V PC-versiosta todella herkullisen 60 FPS trailerin. Jos uusien konsoleiden GTA V remake näyttää hyvältä niin PC-versio tulee näyttämään uskomattomalta. Katso traileri Rockstarin sivuilta.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 08.04.2015 19:18
kuva Suomalainen pelikulttuuri ansaitsee oman museonsa. Museokeskus Vapriikkiin Tampereelle avataan loppiaisena 2017 Suomen pelimuseo, joka kertoo suomalaisen pelaamisen monikymmenvuotisen historian sen ansaitsemissa puitteissa. Tampereella tehdään museohistoriaa avaamalla hankkeelle joukkorahoituskampanja.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 07.04.2015 18:02
kuva Tripwire Interactive ilmoitti tänään uusimman pelinsä, Killing Floor 2:n saapuvan Steamin Early Access palveluun huhtikuun 21. päivä. Pelin ennakkoversio ei tule vielä sisältämään kaikkia lopullisen version sisältöjä ja ominaisuuksia, vaan niitä tullaan lisäämään kehityksen edetessä. Alustavasti pelistä löytyy kuitenkin neljä pelattavaa hahmoluokkaa, kolme kenttää ja yli 10 erilaista vihollishahmoa. Pelin hinta ennakkojulkaisuvaiheessa tulee olemaan 27 euroa.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 30.03.2015 13:48
kuva Tripwire Interactiven Killing Floor 2 lienee yksi vuoden odotetuimmista peleistä PC:llä, jonka historia ulottuu jo Unreal Tournament 2004:n modiajalleen. Pelaajien on selviydyttävä yhteistyössä armeijaa varten luotuja, epäonnistuneiden kokeiden kloonijäänteitä vastaan. PC Gamer esittää puolen tunnin pelivideota 60 fps:n ruudunpäivitysnopeudella.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 29.03.2015 17:16
kuva Parhaiten laitekomponenteistaan tunnettu Kingston on laajentamassa valikoimaansa myös oheistuotteisiin. Alkuvuodesta arvostelimme erinomaiset HyperX Cloud 2 -kuulokkeet ja nyt vuorossa on HyperX Fury Pro -hiirimatto.

Tällä kertaa arvostelu on toteutettu videon muodossa. Ruudun takaa löytyy monille RCTIC-organisaatiosta tuttu Jere "LeLE" Alanen. Tsekkaa arvostelu ohesta:

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 24.03.2015 15:30
kuva Suosittu pelivideoiden suoratoistopalvelu Twitch ilmoitti eilen joutuneensa mahdollisen tietomurron kohteeksi. Tapauksen seurauksena Twitch pakottaa kaikki käyttäjänsä vaihtamaan salasanansa, ja suosittelee varmuuden vuoksi salasanan vaihtoa myös muissa palveluissa mikäli käytössä on sama tai vastaavanlainen salasana. Myös linkitykset muihin palveluihin sekä käytössä olleet stream-avaimet ovat resetoitu.


Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 23.03.2015 20:12
kuva Kuka muistaa suomalaisen MoleZin? No ainakin kaikki 90-luvulla nuoruutensa PC:n ääressä viettäneet. Nyt 14 vuoden tauon jälkeen samalta kehittäjältä on tullut uusi ammuskelupeli nimeltään Lockdown Protocol. Se on pisteisiin perustuva 2.5D-ammuskelu/tasohyppelypeli, jossa on mukana jaetun ruudun paikallinen moninpeli, verkkopelituki ja sisäänrakennettu kenttäeditori omien kenttien tekemistä varten.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 23.03.2015 20:03
kuva Taktinen räiskintäpelisarja Rainbow Six on saamassa jatkoa. Nimellä Tom Clancy's Rainbow Six Siege tunnetuksi tuleva osa tarjoaa tuttua taktista toimintaa painottaen tiimipeliä ja realismia. Ensimmäistä kertaa sarjassa pelimoottorina ei ole enää Unreal Engine, vaan pelin julkaiseva Ubisoft on ottanut käyttöön oman tuotoksensa AnvilNextin.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 23.03.2015 19:54
kuva Osallistumalla kyselytutkimukseen nuorten sosiaalisen median käytöstä voit voittaa itsellesi nipun leffalippuja. Tutkimuksen tuloksista kootaan ilmaiseen jakeluun helppolukuinen opas 9-29-vuotiaiden nuorten sosiaalisen median käyttötottumuksisat. Tutkimuksen järjestävät yhdessä sosiaalisen mediaan keskittynyt ebrand Suomi Oy ja Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut.

Kaikkien osallistuneiden ja sähköpostiosoitteen jättäneiden kesken arvotaan yhteensä kymmenen kappaletta Finnkino-leffalippuja. Tutkimus on avoinna huhtikuun puolivälin paikkeille asti.

Osallistu tutkimukseen

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 15.03.2015 16:13
kuva Kesäkuussa kajahtaa! Oululainen VECTOR - Suomen verkkopeliyhdistys ry järjestää kesäkuun 4.-7. kolmen vuorokauden mittaisen verkkopelitapahtuma Vectoraman. Tapahtumaan odotetaan 700 konepaikallista osallistujaa.

Tämän vuoden kuuminta antia on Counter-Strike: Global Offensive -pelissä järjestettävä ammattilaistasoinen turnaus, jossa Suomen kovimmat pelaajat kisaavat keskenään 3000 euron palkintopotista. Ammattilaisturnauksen lisäksi Vectoramassa kisataan palkinnoista...

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 14.03.2015 18:41
kuva Monet kaupunginrakennuspelien ystävät hyppivät ilosta kun Paradox Interactive julkaisi viime syksynä tiedon suomalaisen Colossal Orderin uusimmasta pelistä, Cities: Skylinesistä. Viimeisimmät pelit genressä ovat olleet lähes poikkeuksetta pettymyksiä, joten kun strategiapelien kuningas ilmoittaa hyppäävänsä kisaan mukaan, oli luotto monella korkea. Värikkään mainoskampanjan ja jatkuvan piilokuittailun seurauksena peli sai nopeasti näkyvää mainosta mediassa ja onnistuikin rikkomaan ensimmäisenä päivänä 250 000 myydyn pelin rajan. Myös me päätimme vilkaista minkälaisen pelin pohjosimainen yhteistyö on saanut aikaiseksi.

Lue arvostelu

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 26.02.2015 08:00
kuva LanTrek '15 -pelitapahtuma alkaa jo tänään torstaina ja se järjestetään viime vuoden tapaan Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 26.2.-1.3.2015. Tapahtumaan järjestetään kaksi suurta NON-BYOC-turnausta, CS:GO ($6000) ja Hearthstone ($3000). Kuten Assemblyissa kuukausi sitten, Yle on mukana tuottamassa lähetyksiä niin Areenalle, kuin myös TV2:lle. Toisaalta tällä kertaa CS:GO-turnaus tulee olemaan täysin kotimainen, jonka lähetyksiin Yle on ottamassa fokuksen muiden turnausten sijasta.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 24.02.2015 21:04
kuva Grand Theft Auto V:n odotetun PC-version temppuileva julkaisuaikataulu teki sen taas, kolmannen kerran. Maaliskuussa ollut julkaisupäivä siirtyi kolme viikkoa eteenpäin, eli huhtikuun 14. päivään. Samalla Rockstar julkisti GTA Onlinen uuden co-op-pelimuodon, jossa voidaan ryöstellä kaverin kanssa kimpassa pitkin Los Santosta ja Blaine Countya.

Avaa uutinen ja kommentit
Yleinen / 23.02.2015 22:13
kuva Lukuisten myöhästelyiden jälkeen Turtle Rock Studiosin kehittämä Evolve on viimein julkaistu. Peli kerkesi käydä usean kerran alpha- ja beta-vaiheissa, jolloin pelaajat pääsivät kokeilemaan mihin pelistä mahdollisesti on. Mediassa ristiriitaisen vastaanoton Evolve on nyt päätynyt myös meidän kokeiltavaksi ja onkin aika selvittää miten Evolve on kehittynyt legendaaristen Left 4 Dead -pelien luojan työpajalla.

Lue arvostelu

Avaa uutinen ja kommentit
Laniuutiset / 15.02.2015 17:40
kuva Tulevan kesän Assembly Summer -tapahtuma on aikaistunut viikolla. Ennakkotietojen mukaan tapahtuma oli määrä järjestää 6.-9. elokuuta, mutta määrittelemättömistä syistä ajankohta on siirretty takaisin totuttuun elokuun ensimmäiseen viikonloppuun eli 30.7.-2.8. Tapahtumapaikkana toimii yhä Helsingin Messukeskus.

Avaa uutinen ja kommentit