Dota 2 / 26.01.2013 15:13
kuva Suomen tähän mennessä suurin Dota 2 -turnaus Pawcup 6.0 käynnistyi eilen 25.1. Kaksikymmentä joukkuetta otti toisistaan mittaa ja kahdeksan parasta selvitti tiensä tämän päivän finaaleihin.

Avaa uutinen ja kommentit
Dota 2 / 24.01.2013 21:01
kuva On jälleen se aika viikosta, kun Valve on päättänyt siunata meitä uudella herolla. Pelikentille viime yön testi-patchissa syöksyi kaikkien rakastama, erittäin nopeasti lyövä Troll Warlord. Patchin mukana tuli myös liuta erinomaisia parannuksia, kuten parannus pathingiin ja täysin uusi pelimuoto All Random. Esportsissa vaihtoruletti jatkuu Aasiassa, kun MUFC päätti heittää pyyhkeen kehään ja Orange menetti jälleen yhden pelaajansa.

Avaa uutinen ja kommentit
Dota 2 / 19.01.2013 16:06
kuva Pawcup 6.0 tullaan järjestämään 25.-26.1. Turnaus alkaa perjantaina lohkovaiheella kello 18:00 ja jatkuu lauantaina (double elimination - BO1) kello 17:00. Finaalit alkavat kello 24:00 (BO3).

Ilmoittautumisraja on 32 joukkuetta. Perjantailta pääsee jatkoon 8 joukkuetta, jotka taistelevat palkinnoista.

Avaa uutinen ja kommentit
Dota 2 / 17.01.2013 16:23
kuva "Least shall be First picked". Näin kuvaillaan Dota 2:n uusinta patchia joinDOTA:n etusivulla. Uusi patchi tuo mukanaan aivan uudenlaisen pelimuodon, jossa pelaajat valitsevat vähiten pelaamiensa herojen listalta mitä pelaavat. Myöskin paljon kohua herättänyt bugi Quelling Blade -esineessä on viimein korjattu. Bugi mahdollisti illuusioiden suuremman damagen esineen avulla ja esimerkiksi Phantom Lancerilla ja Naga Sirenillä tämä osoittautui erittäin ylivoimaiseksi tekniikaksi.

Avaa uutinen ja kommentit
Dota 2 / 15.01.2013 20:27
kuva LanTrekin jälkimainingeissa Gaming.fi tulee aktiivisemmin mukaan peliturnausten järjestämiseen. Ensimmäisenä konkreettisena asiana tämä ilmenee, kun Pawsaur liittyy Gaming.fi-yhteisöön, tuoden jo osalle suomalaisista Dota 2 -pelaajista tutun Pawcupin mukanaan. Pawcuppien uutisointi tapahtuu jatkossa Gaming.fi-sivustolla, mutta tulevaisuudessa saatetaan nähdä myös muita uudistuksia turnausjärjestelyissä.

Avaa uutinen ja kommentit
Dota 2 / 12.01.2013 09:37
kuva Eilen käyntiin polkaistu Lantrek'13 -tapahtuma jatkuu tänään klo 10:00 Dota 2:n merkeissä. Ehkä hieman MOBA-kilpailijansa varjoon jäänyt Dota 2 -turnaus on saanut LoL-turnaukseen verrattuna huomattavasti vähemmän osallistujia, mutta paikalle on kuitenkin saapunut 10 urhoollista joukkuetta taistelemaan Lantrekien Dota 2 -herruudesta.

Avaa uutinen ja kommentit
Dota 2 / 09.01.2013 21:41
kuva Perjantaina Tampereella käynnistyvän LanTrek-tapahtuman alla, päätin ottaa pienimuotoiseen haastatteluun RCTICin Dota 2 -joukkueen kapteenin. Auvo "Gilnor" Kuusela on ollut RCTICin organisaatiossa jo pitkään ja ajattelinkin kysellä mieheltä ihan yleisten kuulumisten lisäksi hieman tarkemmin Suomen Dota 2 -skenestä.

Avaa uutinen ja kommentit
Dota 2 / 20.12.2012 20:30
kuva Joulun henki on siirtynyt myös Dotaan uuden kartan ja pelimuodon myötä. Joulumieltä lisäämään on tuotu erilaiset pienet kosmeettiset esineet, joita Diretiden tapaan saa pelaamalla uutta Greeviling nimellä esiintyvää pelimuotoa. Uusi päivitys ei kuitenkaan ole pelkästään jouluaiheista hömppää, sillä on mukaan mahtunut myös tuliterä 6.77 -päivitys. Esportsissa on kuluneen viikon aikana pelattu useita erittäin viihdyttäviä otteluita niin Defensessä, Gosu Leaguessa kuin RaidCall Leaguessakin. Tänään käynnistyy vuoden viimeinen LAN-turnaus Ukrainan Kiovassa, jossa neljä huipputiimiä eri puolilta Eurooppaa ottavat mittaa toisistaan StarLadderin 4.kauden loppuhuipennuksessa.

Avaa uutinen ja kommentit
Dota 2 / 15.12.2012 17:40
kuva Pienen hiljaiselon jälkeen on taas aika Dota 2 -viikkokatsaukselle. Tällä viikolla saamme viimeinkin uuden heron peliin ja muutaman pienen bugi-korjauksen. Alkuperäisessä Dotassa Goblin Shredder nimellä esiintynyt hero saapuu nyt Dota 2:een. Heron nimeksi on muovautunut Rizzrack the Timbersaw, luultavasti jonkinlaisista tekijänoikeussyistä johtuen. Esports-puolella on tällä hetkellä käynnissä kaksi kohtuu suurta turnausta. Toinen turnauksista pelataan alkuperäisen Dotan puolella, jota on saatu castimaan kukas muukaan kuin Toby "TobiWan" Dawson. Tämä, SMM Grand National -nimellä esiintyävä turnaus, tulee luultavasti olemaan alkuperäisen Dotan viimeinen suuri turnaus, joten mukana on useita huippunimiä. Ukrainassa pelataan puolestaan ASUS Final Battle of the Year, jossa on mukana Na'Vi:n ja Empiren kaltaisia joukkueita.

Avaa uutinen ja kommentit
Dota 2 / 22.11.2012 17:44
kuva Ruotsissa polkaistiin tänään käyntiin perinteinen DreamHack Winter -turnaus. Dota 2:ssa turnauksen voitosta kamppailee 14 eri joukkuetta. Yhtään aasialaista tiimiä ei valitettavasti ole mukana, mutta väriä kilpailuun tuovat muutama yhdysvaltalaistiimi ja onpas mukaan mahtunut myös yksi tiimi ihan Suomestakin.

Avaa uutinen ja kommentit
Dota 2 / 15.11.2012 18:43
kuva On jälleen se aika viikosta kun Dota 2:n ystäviä hemmotellaan uudella patchilla ja ennen kaikkea uudella herolla. Tämän viikon patch lisää peliin agility hero Slarkin. Mitään suurta ja mullistavaa ei uuden heron lisäksi patchi valitettavasti sitten tuokkaan. Uusi Chat Wheel -ominaisuus sekä pieni päivitys pikanäppäinten vaihtoon eivät ole kovinkaan merkittäviä. Esports-skenessä on ollut tuttuun tapaan vilkas viikko. Star Ladder -turnauksen 4. kausi lähti käyntiin tällä viikolla. Myöskin Aasiassa on pelailtu paljon tärkeitä pelejä. Gigabyte E-Sports -turnaus päättyy tänään MUFC:n ja Orangen mittelöön. Ensi viikolla onkin sitten luvassa Ruotissa järjestettävä Dreamhack Winter -tapahtuma, johon osallistuu kokonaista 14 joukkuetta.

Avaa uutinen ja kommentit
Dota 2 / 12.11.2012 13:16
kuva Uutta heroa ei valitettavasti nähdä tälläkään viikolla ja päivitys on muutenkin melko suppea. Muutamat UI-muutokset ja bugi-korjaukset eivät suuren Halloween-päivityksen jälkeen tunnu kovinkaan erikoisilta. Esports:ssa on sentään luvassa useita mielenkiintoisia turnauksia ja seuraavalla viikolla tullaan näillä näkymin näkemään useampi kuin yksi hero.

Avaa uutinen ja kommentit
Dota 2 / 02.11.2012 18:44
kuva Tämän viikon patch tuo Halloweenin Dotaan. Halloween-aiheiset kosmeettiset esineet, courierit, announcer sekä täysin uusi pelimuoto Diretide, tuovat mukanaan vaihtelua Dota-arkeen. Lisäksi alkuviikosta peliin lisätty 6.76c-patch tuo kaivatun nerffin Centaur Warrunnerille, jonka ultimate koettiin aivan liian vahvaksi. Esportissa fanien suursuosikit Loda ja Synderen ovat vihdoin julkistaneet uudet tiiminsä. Lisäksi tulevana viikonloppuna käydään ESCW-turnaus, jossa tunnetut tiimit ovat vähissä, mutta mukana on kuitenkin Dignitaksen ja Na'Vi:n kaltaisia nimiä.

Avaa uutinen ja kommentit
Dota 2 / 26.10.2012 19:09
kuva Viime viikolla alkuperäiseen Dotaan saapunut 6.76 -patch on saapunut myös Dota 2:n puolelle. Lisäksi Valve on siunannut meitä pitkästä aikaa uudella herolla, Centaur Warrunnerin laukatessa pelikentille. Alkuperäisessä Dota:ssa hero tunnettiin nimellä Centaur Warchief. Esports-skenessä muutaman rosteri-muutoksen lisäksi on pelattu myös erittäin mielenkiintoisia otteluita. G-1 Championship League:ssa mm. International 2 -turnauksessa 1. ja 3. -sijoille päätyneet LGD ja iG ottivat yhteen bo2-mittelössä.

Avaa uutinen ja kommentit
Dota 2 / 22.10.2012 14:44
kuva Hieman hiljaisemman viikko 41:n jälkeen on tapahtunut paljon.Tämän viikon patchi on tuonut mukanaan "yhteisö parannuksia". Mielenkiintoisimmat muutokset ovat kuitenkin tapahtuneet alkuperäisen Dotan puolella, Icefrogin buffien,nerfien ja muutaman reworkin muodossa. Tämä patchi tullaan luultavasti näkemään myös Dota 2:ssa tulevien viikkojen aikana. Esports-puolella on tapahtunut taas useita rosteri-muutoksia. Star Ladder LAN-tapahtuma saatiin sunnuntaina viimein päätökseen. Voittaja tuli tuttuun tapaan Itä-Euroopasta keltaisiin paitoihin pukeutuneena.

Avaa uutinen ja kommentit