Battlefield 3 / 07.04.2011 19:27
kuva Battlefield vastaan Call of Duty -sota on täysissä voimissaan. Vaikkei syksyllä julkaistavasta seuraavasta Call of Dutystä ole vielä selvinnyt yhtään mitään, ollaan EA:n suunnalla tahkoamassa sitä kumoon kaikin keinoin.

Yhdeksi evääksi on otettu massiivinen mainosbudjetti. EA:n toimitusjohtaja John Riccitiello paljasti Ad Age -konferenssissä pitämässään esitelmässä, että Battlefield 3:n markkinoimiseen käytetään yli sata miljoona dollaria. Se vastaa lähes Black Opsin mainostamiseen käytettyä summaa, joka on tiettävästi pelihistorian suurin. Onnistuessaan panostus on silti kannattava, tuottihan Black Opskin pelkästään julkaisupäivänään 400 miljoonaa dollaria.
...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 05.04.2011 18:59
kuva Battlefield 3:n vastaava tuottaja Patrick Bach jysäytti äkkiseltään melkoiselta suunnanmuutokselta vaikuttavan kommentin EDGE-lehden haastattelussa. Hänen mukaansa hiekkalaatikkopelit ovat tylsiä ja vaikeasti opittavia, eikä se ole ainoa tapa rakentaa Battlefieldin tapaisia pelejä, studion historiasta huolimatta. Bachin mukaan Battlefield 3:n kartat tulevat olemaan Call of Dutymaisia eli tiukemmin rajattuja ja skriptattuja.

Ennen ennakkotilausta perumaan ryntäämistä tulee kuitenkin huomioida, että puhe on yksinpelistä, jonka on jo aikaisemmin kerrottu olevan vahvaan juoneen pohjautuva ja sen vuoksi rajattu. Yksinpelin on tarkoitus toimia sisäänheittäjänä uusille pelaajille, jotka eivät halua hypätä suoraan toimintaan moninpelissä.

Samassa haastattelussa Bach sanoo, että studio on kohdannut haasteita AI:n koodaamisen...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 02.04.2011 09:35
kuva Mikäli on luottaminen ihmiskunnan rehellisyyteen ja taipumukseen olla pilailematta aprillipäivänä oikeasti vakavista asioista, on Battlefield 3:n julkaisupäivämäärä vahingossa paljastunut. EA Download Managerista BF3:n tietoja asiakseen kyttäävät ovat huomanneet, että pelille on annettu päivämäärä.

Tavallisesti julkaisut on päivätty tiistaille USA:ssa ja perjantaille Euroopassa. Väitetty päiväys on kuitenkin keskiviikko 2. marraskuuta, mikä aiheuttaa pieniä epäilyksiä paikkansapitävyydestä. Toisaalta, Battlefield 3:n tapauksessa suunnitteilla voi hyvinkin olla maailmanlaajuinen julkaisutapahtuma, jolloin peli olisi kaikkialla saatavilla yhtä aikaa. Ja mikäpä olisikaan parempi päivä juhlinnalle kuin pikkulauantai.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 30.03.2011 14:10
kuva Battlefield 3:n Fault Line -sarjan kolmasosa on julkaistu. Trailerissa nähdään jo tuttu kohtaus, jossa pelaaja ryömii ilmanvaihtokanavaa seuraten sähköjohtoa huoneeseen, jossa on pommi. Sen purkamisen ja lyhyen nahistelun jälkeen suunnataan ulos kadulle, jossa edessä on suuri avoin tulitaistelu. Katso traileri ohesta:


Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 30.03.2011 11:39
kuva Battlefield 2:sta poiketen Battlefield 3:ssa tulee olemaan kunnollinen yksinpeli. Syy yksinpelin rakentamiseen on yksinkertainen - kaikki eivät halua hypätä suoraan moninpelitoimintaan. Näin palvellaan laajempaa kirjoa erilaisia pelaajia, kun valittavana on yksin-, kaksin- ja moninpeli.

Oheisesta Games.on.netin haastattelusta selviää, että yksinpelillä tulee olemaan pituutta muikeat 12 tuntia eli huomattavasti enemmän kuin keskivertopelissä nykyisin. Bad Company 2:sta poiketaan myös tunnelman osalta, sillä siitä tuttu pilke silmäkulmassa -meininki on muuttunut totisemmaksi sodankäynniksi.

Katso haastattelu:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 29.03.2011 17:24
kuva Battlefield 3:ssa pelataan PC:llä parhaimmillaan 64 yhtäaikaisen pelaajan sotia. Konsoleilla katoksi on kuitenkin asetettu suhteellisen pieni 24 pelaajan määrä, mikä aiheutti etenkin aluksi suurta ihmettelyä.

DICE:n tekniikkaguru Johan Andersson kommentoi asiaa Twitterissä toteamalla, etteivät 5-6 vuotta vanhat konsolit yksinkertaisesti kykene samaan kuin nykyaikaiset PC:t. Näin pelaajamäärää on pakko laskea, jotta pelattavuus säilyy tarpeeksi korkeana. Kommentti on sittemmin poistettu Twitteristä, joten joku ei siitä ilmeisesti kovin paljoa pitänyt.

Fakta ei silti muutu fiktioksi. Tosin DICE on luvannut, että pienemmästä pelaajamäärästä huolimatta Battlefield 3 tulee näyttämään konsoleillakin mahtavalta. Uuden pelimoottorin ja tekniikan avulla grafiikkaa pystytään lataamaan muistiin sujuvasti...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 29.03.2011 16:39
kuva Huomenna keskiviikkona saadaan Battlefield 3:sta jälleen uusi traileri, kun Fault Line -sarja jatkuu kolmannella osalla. Video julkaistaneen noin kello 15 aikoihin, joten jos haluat olla ensimmäisten joukossa, tarkkaile silloin sivujamme!

Fault Linen edellinessä osassa näytettiin kahden minuutin verran pelikuvaa yksinpelin kohtauksesta, jossa kerrostalon suojissa lymyilevä tarkka-ampuja tarvitsee vaimentaa. Mitä odotat kolmannen osan sisältävän?

* Päivitys: Tulevassa videossa on suuria tulitaisteluita!

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 23.03.2011 22:51
kuva Viikonloppuna pidetyssä Chicagon C2E2-messuilla vieraili Battlefield 3:n kehittäjiä, jotka esittelivät peliä suljetussa tilaisuudessa. Esityksestä paitsi jäänyt CERFY-uutissivusto sai tilaisuuden kysellä kehittäjiltä Battlefield 3:een liittyviä asioita.

PC:llä 64 pelaajalle suunnitellut kartat muuntautuvat konsoleilla paremmin pelaajamääriä vastaaviksi. 24 pelaajaa kun ei tarvitse lääniä yhtä paljon. Tiukemmista rajoituksista huolimatta hävittäjien puikoissa viihtyvät eivät joudu kärsimään, sillä ilmataistelualue on määritetty erikseen ja siellä sallittua tilaa on enemmän.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 16.03.2011 14:03
kuva Battlefield 3:sta on julkaistu uusi traileri. Se on toinen osa kuun alussa julkaistusta Fault Line -sarjasta.

Videossa nähdään kahden minuutin edestä pelikuvaa kohtauksesta, jossa kerrostalon katto on viereisessä hotellissa lymyilevän tarkka-ampujan valvonnan alaisena. Pelaajan ryhmän tehtävänä on luonnollisesti muuttaa tilanne - helpoiten se onnistuu tuhoamalla koko hotelli.

Katso video:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 14.03.2011 15:01
kuva DICE on esittänyt seuraavanlaisen kilpailukutsun kaikille yhteisösivustoille. Tehtävänä on antaa palautetta ja toiveita Battlefield 3:n suhteen, mutta ei vain kertomalla vaan esittämällä ne mielikuvituksellisella tavalla. Oli kyse sitten tietynlaisesta ominaisuudesta, aseesta, kulkuneuvosta tai mistä vaan peliin liittyvästä - käytä luovuuttasi sekä oveluuttasi ja keksi hauska tapa tehdä ajatuksesi selväksi.

Kolme maailmanlaajuisesti parasta ehdotuksen tekijää sekä ehdotuksen lähettänyt yhteisösivusto palkitaan Battlefield 3:n julkaisun jälkeen mahtavalla erikoispaketilla.

Ja jotta ehdotusten taso pysyisi korkeana, palkitsee Gaming.fi parhaan suomalaisen ehdotuksen vapaavalintaisella pelillä. Muista siis osallistua!

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 12.03.2011 21:56
kuva Frostbite 2.0 on pelimoottori, josta mikä tahansa studio olisi ylpeä. Jo ensimmäisen Bad Companyn aikaan aloitettu kehitystyö saattaa lyödä myöhemmin tänä vuonna leiville, kun kilpailutilanne Battlefieldien ja Call of Dutyjen välillä määritellään uudestaan.

DICE:llä työn jäljestä ylpeillään jo nyt. Studion iso kiho Karl-Magnus Troedsson kommentoi PlayStation Magazinelle, että kilpailevien pelifirmojen tulisi olla varuillaan.

"Kilpailijamme laiskistuvat. He käyttävät samaa pelimoottoria ja samaa perusideaa pelin rakentamiseen. Jossain vaiheessa on otettava loikka ja kokeiltava uutta. En ole nähnyt heidän tekevän sitä aikoihin."

EA:n johtoa myöten on annettu lausuntoja, että Battlefieldien halutaan yltävän vastaaviin lukuihin kuin Black Ops. Activision...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 09.03.2011 18:23
kuva DICE:n toimitusjohtaja Patrick Söderlund kertoi haastattelussa, että uusi Battlefield 3:n käyttämä Frostbite 2 teknologia mahdollistaisi 256 pelaajien matsit, mutta se olisi pelattavuudeltaan sopimaton. DICE:llä on jopa kokeiltu 128 pelaajan yhtäaikaista taistelua, se ei kuitenkaan osoittautunut enää hauskaksi. Söderlundin mielestä paras pelaajamäärä on 32 ja 40:n välillä.

Haastattelussa tulee puheeksi myös lukuisia muita mielenkiintoisia asioita. Trailerissa nähty maanjäristys muokkaa karttaa selvästi ja tavalla, joka ei aikaisemmissa peleissä ole ollut mahdollista. Tätä tullaan hyödyntämään BF3:ssa laajemminkin, Söderlund kertoo esimerkkinä tilanteesta jossa suuri pommi räjähtää ja vavisuttaa koko ympäristöä. Sama tuhoutuvuus on mukana myös moninpelissä.

Bad Company 2:ssa hahmot olivat...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 05.03.2011 14:35
kuva Italialaisiin ei ole luottaminen, sen on todistanut jo maan pääministerikin moneen otteeseen. Nyt sen saivat oppia DICE ja EA.

Game Developer Conferencessä suljettujen ovien takana lehdistölle näytetty Battlefield 3:n esittelyvideo on päätynyt osittain nettiin, kun Multiplayer.it-sivusto salakuvasi esityksen. Tiettävästi video on jatkoa Fault Line -sarjalle, jonka ensimmäinen osa nähtiin keskiviikkona.

Videossa pelaaja ryömii ilmastointikanavaa huoneeseen, jossa on jonkinlaista elektroniikkaa. Lyhyen näpelöinnin jälkeen matka jatkuu ulos, jossa alkaa lähes välittömästi suuri taistelu. Sen keskyttää maanjäristys, joka kaataa suuren pilvenpiirtäjän pelaajan päälle.

Videon loppuosa ensin väläyttelee erilaisia tilanteita yksinpelistä ja siirtyy sitten esittelemään Frostbite 2:n valaistusominaisuuksia. Väläyksissä...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 02.03.2011 21:58
kuva Äänet olivat yksi Bad Company 2:n loisteliaista puolista. Niistä vastannut tiimi on sittemmin jatkanut työskentelyä Battlefield 3:n parissa ja aikeissa luoda jälleen jotain ennennäkemätöntä.

Esittelystä Game Developer Conferencessä vastannut Patrick Bach kertoo, että ääniin panostetaan urakalla. Nauhoituksia on suoritettu niin ulko- kuin sisätiloissakin, jotta äänet kuulostavat todenmukaisilta myös rakennusten sisällä.

DICE käyttää niin kutsuttua HDR-audiota. Siinä pelkkä äänenvoimakkuus ei ole ratkaisevassa asemassa vaan kaikki on kiinni desibeliarvoista. Pommin räjähtäessä ei ole mahdollista kuulla kuiskausta. Aivot mukautuvat kuultuun äänimaisemaan.

Jokaiselle äänelle määritetään desibeliarvo. Äänimoottori liikuttaa digitaalista korvaa spektrissä reaaliajassa, johtaen siihen, ettei ääniä tarvitse miksata manuaalisesti. Tämä...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 02.03.2011 21:45
kuva Battlefield 3:n hehkuttaminen on tämän illan vinkki tyylitietoisille. Joka tuutista tursuavat ylistyssanat tahtovat väkisinkin aiheuttaa valtavia odotuksia peliä kohtaan. Voiko Battlefield 3 oikeasti olla niin hyvä kuin annetaan ymmärtää?

Jos Game Developer Conferencessä olleita pelimedioita on uskominen, kyllä voi. Ylistys ei sentään ole täysin kritiikitöntä, mutta yleissanoma on jokaisella sama: Battlefield 3:sta on tulossa huikea peli - etenkin PC:llä.

Artikkeleita selatessa esille nousee graafisen ilmeen ylistäminen. Entistä kehittyneempi hajoamismalli ja aidonoloiset valaistukset ovat mainittuina jokaisessa. PC Gamer -lehti yltyy kehumaan Battlefield 3:a jopa maailman parhaimman näköiseksi PC-peliksi.

Tänään nähty traileri oli vain osa lehdistölle suljettujen ovien...

Avaa uutinen ja kommentit