Battlefield 3 / 08.07.2011 21:44
kuva Kuten on jo hyvä tovi tiedetty, Battlefield 3:ssa tulee olemaan neljä aseluokkaa. Assault, Engineer, Recon ja paluun tekevä Support. Medicin poisjäänti ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö taistelukentillä olisi lääkintämiehiä, sillä puutos on korvattu ovelalla muutoksella.

Assault-aseluokka hoitaa BF3:ssa yhtä aikaa hyökkäämistä ja hoivaamista. Samalla sotilaalta löytyy apuvälineet aktiiviseen painostamiseen sekä kaatuneiden toverien henkiinherättämiseen ja tätä painotusta voi kukin pelaaja säätää oman tottumuksensa mukaisesti. Kustomointiin tarkemmin palataan lähempänä pelin julkaisua.

Engineer jatkaa Bad Company 2:sta tutulla mallilla. Yhtä aikaa korjaus- ja rei'itystaidon omaava luokka jakaa oikeutta jakarilla sekä RPG:llä. Engineer kykenee poistamaan edestään vastustajan kulkuneuvot ja ylimääräiset seinät -...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 05.07.2011 21:43
kuva Saksalainen pelisivusto GameStar.de kyseli EA:n Patrick Söderlundilta Battlefield-yhteisöjä kiinnostavia kysymyksiä. Suurimpana uutisena haastattelun pohjalta voidaan pitää vahvistus sille, ettei Battlefield 3 tule saamaan modityökaluja. Syy on sama kuin Bad Company 2:n kohdalla, eli Frostbite-pelimoottori on sen verran monimutkainen ettei sille voida tarjota helppokäyttöisiä modityökaluja. Kirvestä ei kuitenkaan vielä kannata heittää kaivoon kilpapelaamisen osalta, sillä Battlefieldejä ei ole ennenkään pelattu kilpaa ylimääräisten modien kanssa vaikka modituki peleistä olisikin löytynyt.

Katso haastattelu

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 30.06.2011 20:44
kuva Battleblogin ensimmäisessä osassa Lars Gustavsson kertoo laajasti DICEn uutta filosofiaa moninpelin osalta. Blogisarja tulee julkaisemaan ajoittain uutta tietoa Battlefield 3:sta aina julkaisuun saakka. Ensimmäinen osa onkin hyvin mehevä, kun savuverhon takaa pilkistää paljon odotettua tietoa Battlefield 3:n moninpelistä. Gustavsson kertaa pohdiskelutyötä, mitä ollaan käyty, jotta moninpelikokemus tyydyttäisi niin hardcore BF-faneja kuin uusiakin pelaajia.

Pelimuodoista yllätyksettömiä ovat Battlefield: Bad Company 2:sta tutut Conquest- ja Rush-pelimuodot. Uutena lisänä Battlefield 3 tulee tarjoamaan Team Deathmatch -pelimuodon. Blogi sisältää myös pienen maistiaisen, Multiplayer action -videon, joka näyttää tältä:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 27.06.2011 21:48
kuva Aikoinaan Battlefield 2:ssa nähtiin parikin erilaista toteutustapaa Squadien toiminnalle. Ensin spawnipisteenä toiminutta ryhmänjohtajaa pystyi vaihtamaan milloin vain, myöhemmin ainoastaan pelaajan ollessa hengissä. Bad Company 2:ssa toteutus oli astetta yksinkertaisempi, kun jokaisen ryhmän jäsenen luo voi vapaasti spawnata.

Battlefield 3:ssa squadit eivät toimi kummallakaan näistä tavoista. Käytössä on eräänlainen yhdistelmä näistä, jolla on pyritty saavuttamaan sopivampi pelitahti. Battlefield 3:ssa nimittäin vain ryhmän johtaja voi spawnata kenen tahansa ryhmän jäsenen luo, jäsenet puolestaan ainoastaan squad leaderin...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 17.06.2011 19:51
kuva Jimmy Fallon Showssa oli julkisuudessa ensimmäistä kertaa esillä Battlefield 3:n konsoliversio. EA-edustajat olivat esittelemässä pelin erästä yksinpeli kohtausta PlayStation 3:lla. Vaikka EA lupaili, että peli näyttää samalta kaikilla alustoilla, savuista ja muista efekteistä voidaan vetää hieman eriäviä mielipiteitä.

EA on myös aikaisemmin kertonut tekevänsä yhteistyötä Sonyn kanssa ja tästä syystä Battlefield 3 PlayStation 3 -version ostajat saavat ilmaiseksi Battlefield 1943:n.

Katso video:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 17.06.2011 19:31
kuva Battlefield 3:n ennakkotilaajia hemmotellaan Physical Warfare -paketilla, joka sisältää lisää aseita sekä Back to Karkand -lisäolla, joka tuo peliin uusia karttoja. Physical Warfare on herättänyt keskustelua, koska monet pelkäävät paketin aseiden tuovan liian suuren etulyöntiaseman ilman kyseisiä aseita pelaaviin pelaajiin. EA kuitenkin selvensi asiaa kertomalla, että Physical Warfaren aseet tulevat kaikille käyttöön kuluvan vuoden aikana, mutta ennakkotilaajat saavat ne käyttöönsä heti pelin julkaisun yhteydessä.

Back to Karkandin julkaisu ei tapahdu heti Battlefield 3:n julkaisun aikaan, vaan hieman myöhemmin. Ennakkotilaajat saavat tämänkin paketin veloituksetta käyttöön, korvausta vastaan sen voi muut hankkia myöhemmin. Karttapakettia kehittää sama tiimi, joka loi Bad Company 2:n Vietnam-laajennuksen.

Bonuksena Demize99 kertoi Twitterissään huolestuneille, ettei Rush-pelimuotoa tulla pelaamaan 64 pelaajalla. Rushin maksimi pelaajamäärä on 24 - 32.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 09.06.2011 20:24
kuva Liekö Activisionilla eväät vähissä, kun tarvitsee pyrkiä naapuripöytään. CVG nimittäin tietää kertoa, että E3-messuilla nähtiin tilanne, jossa Activisionin toimitusjohtaja Bobby Kotick yritti saada tilaisuuden kokeilla Battlefield 3:a. Ainoastaan suljettujen ovien takana tarkoin valituille henkilöille pelattavana ollut BF3 tuntui kiinnostavan Kotickia kovastikin, sillä lupaa pyytänyt assistentti oli silmin nähden vihainen saatuaan kielteisen vastauksen pyyntöönsä.

Toisin kuin olisi voinut...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 09.06.2011 19:45
kuva Viisi vuotta sitten julkaistu Battlefield 2 saa lokakuun lopussa jatkoa Battlefield 3:n muodossa. Paljon on ehtinyt tuona aikana pelimaailma muuttua, niin teknisesti kuin levitystapojenkin osalta. Bad Company 2:n varsinaisesti aloitettua ladattavan lisäsisällön julkaisemistyylin, jatkaa BF3 samoilla linjoilla.

Bad Company 2:n muutama lisäpaketti eivät enää tosin ole mitään, sillä Battlefield 3:een niitä on luvassa kolminkertainen määrä. Montaako pakettia tämä tarkoittaa tai ovatko kaikki maksullisia, sitä ei selvennetty. BC2 sai neljä maksullista lisäpakettia ja seitsemän ilmaista karttapakettia.

Battlefield 3:n ensimmäinen lisäosa on Back to Karkand, joka sisältää neljä Battlefield 2:n suosittua karttaa, aseita ja kulkuneuvoja.
...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 07.06.2011 21:52
kuva EA:n suora lähetys E3-messuilta alkaa vajaan puolentoista tunnin päästä. Lähetyksen pääaiheena on Battlefield 3, josta nähtäneen jälleen paljon uutta. Älä missaa tätä!

Lähetystä voit seurata suorana tästä linkistä kello 23.15 alkaen.


Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 07.06.2011 08:06
kuva E3-messuilla eisteltiin eilen myös Battlefield 3:n yksinpelikampanjaa. Videolla nähtävä tankkitaistelua sisältävä tehtävä kantaa nimeä Thunder Run ja se on todella kaunista katseltavaa. Näyttää, että lupaukset laajamittaisista taisteluista eivät olleet vain markkinoijien katteettomia myyntipuheita. Positiivinen asia PC-pelaajia silmällä pitäen oli se, että yksinpelin esittelyyn käytettiin PC:tä eikä konsolia.

Katso video:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 07.06.2011 06:34
kuva Eilisillan EA:n show:ssa näytettiin tietysti Battlefield 3:a. Pelistä saatiin etukäteen vuotaneen Frostbite-trailerin lisäksi Operation Métro -nimisestä kartasta moninpelitraileri, joka, jos mahdollista, näyttää vieläkin paremmalta.

Samalla syksyinen julkaisupäivä tarkentui sen verran, että Battlefield 3:n luvataan saapuvan kauppojen hyllyille 27. lokakuuta Suomessa. Näin etumatkaa Modern Warfare 3:een tulee kahden viikon verran. Beta lupailtiin syyskuulle.

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 06.06.2011 20:33
kuva Näin E3-messujen kynnyksellä on Battlefield 3:sta tullut, todennäköisesti vuotamalla, uusi traileri. Alkusekuntien osalta jo EA:n PWNED-videosarjassa nähty mutta muutoin täysin uutta pelikuvaa sisältävä video aktivoi taatusti poskipäälihaksia.

Katso ja kuolaa vielä, kun pätkä Youtubesta löytyy:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 03.06.2011 20:27
kuva Pelimaailman vuoden kohokohta on edessä ensi viikolla, kun tiistaista torstaihin vietetään huikeita hetkiä E3 Expo -messuilla Los Angelesissa. Yksi tapahtuman kiinnostavimmista peleistä on Battlefield 3, jonka moninpeliä DICE on luvannut siellä esitellä. Eikä pelkästään lavalla tarkan kaavan mukaisesti, vaan Operation Métro -niminen kartta on lehdistön pelattavissa.

Viimeistään keskiviikkoaamuna kannattaa siis odottaa runsain määrin uutisia pallon toiselta puolelta. Ennen sitä luvassa on jo muutama makupala, sillä Battlefield 3:n kerrotaan sisältävän ensimmäistä kertaa BF-pelien historiassa Team Deathmatch -pelimuodon sekä vastineen Call of Duty Elitelle - Battlelog. Sen kautta pelaaja voi hallita kaverilistaansa, ryhmittyä, muodostaa joukkueita, keskustella VoIP:n kautta, seurata kaverien...

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 27.05.2011 20:56
kuva Päivän kuuma sana on PWNED. Tänään sen merkitys on viitata EA:n Youtube-videosarjaan, jonka aiheena on Battlefield 3. Videossa vieraillaan DICE:n Tukholman studioilla ja näytetään runsaasti uutta kuvaa pelistä sekä puhutaan sen taustoista.

Yhtenä pelin kartoista näytetään Strike at Karkandia ja sen Bad Company -peleistä tuttua Rush-pelimuotoa. Nähdäänpä samainen kartta myös vilaukselta karttaeditorissa, joka Frostbite-moottorin myötä tunnetaan FrostED:nä. Katso video:

Avaa uutinen ja kommentit
Battlefield 3 / 18.05.2011 18:44
kuva Battlefield 3:n ennakkotilaajille ilmaiseksi jaettavasta Back to Karkand -karttapaketista alkaa paljastua yksityiskohtia. Karttapaketti tulee sisältämään Battlefield-pelisarjan neljä suosittua karttaa: Strike at Karkand, Wake Island, Gulf of Oman ja Sharqi Peninsula. Kartat saavat graafisen kasvojenkohotuksen ja Frostbite 2:n mahdollistaman tuhottavan ympäristön. Julkisuuteen on paljastettu konseptitaidekuvat Strike at Karkandista ja Wake Islandista. Kuvista nähdään, etteivät kartat tule olemaan täydellisiä kopioita vanhoista, mutta ne voidaan kuitenkin tunnistaa esikuvikseen.

Katso kuvat ja kerro mielipiteesi miltä uudet kartat näyttävät:

Avaa uutinen ja kommentit