StarCraft 2 / 17.09.2012 10:49
kuva Hieman puolenyön jälkeen päättyi Tukholmassa Blizzardin järjestämä World Championship Starcraft -turnauksen Euroopan finaalit. Globe Areenalla voittajaksi nousi turnauksen selvä ennakkosuosikki ranskalainen lippu Ilyes "Stephano" Satouri, joka eteni finaaliin häviämällä vain yhden kartan matkansa aikana.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 15.09.2012 14:01
kuva Tänään se alkaa. Kauan odotettu WCS:n Euroopan finaali jossa päätetään kahdeksan Euroopan edustajaa Battle.net-maailmanmestaruuskisoihin Shanghainin. Eikä siinä vielä kaikki, Euroopan finaalin palkintopotti on mukavat 60 000 dollaria.

Turnaus tullaan pelaamaan Tukholmassa, suurella Globen areenalla eikä Annexetissa kuten viime DreamHackeillä. Turnauksen järjestäjänä toimii DreamHack, joka isännöi myös Pohjoismaiden finaalia. Mukana on 32 oman maansa karsinnoista tiensä selvittänyttä pelaajaa, Suomen lippua kantaa Fnatic-organisaatiota edustava Santeri...

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 11.09.2012 15:42
kuva Ranskalainen StarCraft 2 ammattilaispelaaja Ilyes Stephano Satouri, jota pidetään maailman parhaana ei-korealaisena SC2 pelaajana, on juuri liittynyt EG:hen. Asiasta oli ollut jo pitkän aikaa spekulaatioita, koska Stephano on ilmoittanut useaan kertaan haluvansa voittaa paljon rahaa ennen kuin aloittaa lääkärin opinnot. Jonkin aikaa sitten julkisuuteen tuli tieto, että Stephanon uusi kuukausipalkka olisi 8000$ dollaria ja omassa striimissään hän oli väittänyt palkkaa vieläkin suuremmaksi. Tässä vaiheessa on hyvä muistaa, että Stephano tunnetaan humoristisena kaverina.

28. elokuuta ilmoitettiin, että Stephano ei allekirjoittanut jatkosopimusta ranskalaisen Millenium tiimin kanssa. Viimeinen esiintyminen Milleniumin väreillä tapahtui kuun lopussa tiimin omassa MSI Pro Cupissa, jossa hän...

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 05.09.2012 09:00
kuva StarCraft 2:n laajennuksen, Heart of the Swarmin, suljettu betatestaus on alkanut. Ensimmäisinä pelaamaan otetaan valittu ryhmä pro-pelaajia, lehdistön jäseniä, kilpailujen voittajia ja striimien tekijöitä. Beta ei kuitenkaan ole NDA-sopimuksen varjelema, joten HotS:sta on jo tälläkin hetkellä seurattavissa lukuisia nettistriimejä, joiden kautta sen saloihin pääsee tutustumaan. Vähitellen beta laajentuu ja siihen otetaan mukaan enemmän pelaajia.

Battle.netin "Beta profile settings" -kohdan kautta voi käydä ilmoittamassa itsensä vapaaehtoiseksi betatestiin. Aktiivinen SC2:n pelaaminen avittaa valituksi tulemista.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 23.08.2012 18:50
kuva Kesä-Assemblyilla järjestetty suurensuuri ASUS ROG -turnaus houkutti paikalle StarCraft 2 -skenen kovimmat pelaajat taistelemaan 30 000 dollarin palkintopotista. Järjestyksessään neljäs ASUS:n sponsoroima turnaus oli menestys myös katsojapuolella, sillä ennätykset menivät uusiksi striimien katsojamäärissä niin yhtäaikaisten kuin uniikkien katselijoiden määrässä.

The GD Studion tuottamaa striimiä sekä paikallisia lähetyksiä venäjän, ranskan, saksan ja kiinan kielillä seurasi yhtäaikaisesti parhaimmillaan 85...

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 04.08.2012 10:14
kuva Pudotuspeleihin osallistuvat pelaajat ovat nyt selvinneet joten on aika tehdä ennakkoa ja arvailuja pudotuspeleistä.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 29.07.2012 14:30
kuva BarCraftaamisena tunnettu tapa seurata StarCraft 2 -turnauksia baarin perukoilta on taas ajankohtaista, kun torstaina alkavassa Assembly Summer -tapahtumassa pelataan ASUS ROG SC2 -turnaus. Ensi viikolla kokoontumisia järjestetään Suomen kamaralla ainakin kaksi: Tampereella ja Helsingissä.

Tampereella paikkana toimii sama kuin viime vuonnakin eli Pub Höyry, joskin nyt vallattuna ei ole vain pieni nurkkaus vaan koko baari. Helsingissä turnausta...

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 27.07.2012 11:44
kuva Ensi viikon torstaina, 2. elokuuta lähtien aina lauantaihin saakka tulemme näkemään huipputason SC2-pelaamista Assemblyillä. Rahapottina toimii 30 000 yhdysvaltain dollaria, joista liikenee kahdeksalle parhaalle pelaajalle taskurahaa.

Turnaus on siitä hyvinkin erikoinen, että ensimmäistä kertaa ei-korealaisessa turnauksessa käytetään GSL-tyylin lohkovaiheita. Pelit myös pelataan jo aivan alusta lähtien huimalla paras viidestä -säännöllä. Tämä meinaa sitä, että neljän pelaajan lohkot jaetaan kahtia ja kaksikot pelaavat keskenään. Näiden pelien voittajat kohtaavat ja pelaavat voittajien ottelun. Voittajien ottelun voittaja pääsee jatkoon mutta häviäjä kohtaa häviäjien ottelun voittaneen pelaajan. Tämän ottelun voittaja pääsee myös jatkoon ja kaksi muuta tippuvat turnauksesta. Tätä tullaan pelaamaan kahden lohkovaiheen...

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 18.07.2012 22:53
kuva Kenties mainekkain eSports-organisaatio Fnatic on värvännyt Santeri "Naama" Lahtisen riveihinsä. Uutinen tuli meille yllätyksenä, sillä harva suomalainen pääsee Fnaticiin. Aikaisemmin Naama on pelannut Absolute Legendsissä, josta hän irtisanoutui hiljattain.

Naama on aloittanut StarCraft 2 -pelaamisensa jo betasta saakka ja hänen historiikkiinsa on kertynyt niin menestystä kuin pettymyksiäkin. Hän nousi maailmalla kuuluisaksi räjähtävän nopeasti voitettuaan 2010 DreamHackin SC2 -turnauksen. Viime vuonna Naama on joutunut väänätämään Virus Gamingin kanssa kättä organisaationsa maksuongelmien vuoksi ja tämänkin jälkeen sopivan organisaation löytäminen oli vaikeaa. Viimeksi hän voitti tänä kesänä Vectoramalla pidetyssä SC2-turnauksessa.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 29.06.2012 09:15
kuva Blizzardin järjestämä StarCraft II World Championship Series on sarja tapahtumia, jotka alkavat kansallisilta tasoilta ja huipentuvat lopulta suureen finaaliin SC2:n maailmanmestaruudesta. Vuoden päätteeksi Aasiassa pelattavaan finaaliin on tarjolla yksi paikka suomalaisille, joskin matka on pitkä ja kivinen.

Ensimmäinen vaihe on 16 pelaajan kansallinen online-karsinta. Sen 16 osallistujasta kahdeksan valittiin Vectoramassa tämän kuun alussa, muut kahdeksan saavat paikkansa online-turnauksissa 11. ja 12. päivä heinäkuuta. Näihin esikarsintoihin mahtuu 32 ilmoittautunutta.

Kun 16 pelaajaa on koossa, karsitaan heistä jatkoon neljä parasta vielä yhdessä online-turnauksessa 13....

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 17.06.2012 16:50
kuva Blizzard ei ole vielä antanut tulevalle StarCraft II: Heart of the Swarm -pelille tarkkaa julkaisupäivää, mutta kehittäjät kehuvat tämän olevan loppusuoralla. Pääsuunnittelija Dustin Browder kertoo Kotakun toimitukselle, että työ on 99% valmista, mutta käyvät vielä sitä viimeistä ja pirumaista prosenttia läpi. Tehtävät ovat jo valmiita, mutta viimeiset hionnit ovat vielä kesken.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 12.06.2012 18:19
kuva Tulevana viikonloppuna 16 - 18. kesäkuuta tullaan näkemään huipputason StarCraft 2:sta Dreamhack Summereilla Ruotsissa. Rahapotti on kasvanut entisestään ja on nyt jo 200,000 kr (~29800$ = ~23781¤). Palkintopotista rahaa saa tosin vain neljä parasta kuten aikeisemmillakin DreamHackeillä. Loput aina kuudenteentoista parhaaseen pelaajaan saa eri määrän pisteitä, joilla ratkaistaan pääsy seuraavan tapahtuman lopputurnaukseen DreamHack Winteriin.

Ikävästi viime kerralla pelaajamääriä ei saatu täyteen, joten suurin osa pelaajista pelasi lohkoissa joissa oli vain kaksi pelaajaa. Ratkaistavaksi jäi vain kumpi sai paremman seedin. Tällä kertaa turnaus on onneksi saatu melkein täyteen.

Suomalaisista viime turnauksessa pisteitä nappasi Samuli elfi- Sihvonen ja Jonne Protosser...

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 09.06.2012 14:25
kuva Tuleva StarCraft II: Heart of the Swarm laajentaa emopelin moninpeliyksiköiden määrää huomattavasti ja nyt Blizzard on julkaissut niistä esittelyvideon tutustumiseen helpottamiseksi. Uusia yksikköjä on kuin Protossille, Terranille, kuin myös Zergille.

Katso video ja esittelykooste:

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 26.05.2012 14:57
kuva Suomen StarCraft 2 -sankarien haastatteluketju jatkuu. Viimeksi haastattelimme protossejamme, Welmua ja Elfiä. Tällä kertaa vuorossa ovat terranit Satiini ja Naama. Naaman hyvin todennäköisesti muistatte Dreamhack Winter 2010 -voitosta. Satiini on varmasti tuttu nimi monista muista turnauksista, joihin hän osallistuu aktiivisesti.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 22.05.2012 19:16
kuva Saimme haastatteluun kaksi Suomen tämän hetken parhaimmista StarCraft 2 -pelaajista. elfi ja Welmu ovat taatusti tuttuja nimiä, mutta millaiset henkilöt nickien takaa löytyvätkään? Ota selvää ja lue haastattelut.


Avaa uutinen ja kommentit