StarCraft 2 / 28.11.2009 14:13
kuva Blizzard esitteli käynnissä olevilla GStar 2009 -pelimessuilla Etelä-Koreassa luonnollisesti myös StarCraft II: Wings of Libertyä. StarCraft: Legacy on kuvannut tapahtuman virallisista peleistä videoita ja ne ovat nähtävissä tämän uutisen yhteydestä. Videoiden ensimmäinen peli on Terran vs. Zerg ja toinen peli on Protossin ja Terranin välinen. Videot on kuvattu videokameralla, joten laatu ei ole välttämättä parhaimmasta päästä. Videoiden taustalla kuuluu lisäksi selostus, koreaksi, joten jos osaat koreaa, tulkkaathan selostuksen meille!

Mainittakoon, että tapahtumassa on mahdollisuus pelata StarCraft II:sta jopa yli 100 tietokoneen voimin.


Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 19.11.2009 12:07
kuva Blizzard lupasi muutama viikko sitten päivittää StarCraft II:sta käsittelevän sivustonsa Starcraft2.comin ja sen se on myös nyt tehnyt. Ulkoasua on päivitetty enemmän tai vähemmän ja sisältöäkin on paikoitellen lisätty. Vaikka sivustolta puuttuu ratkaisevaa sisältöä vielä rutkasti (mm. Zergin yksiköt puuttuvat lähes kokonaan), on sieltä löydettävissä esimerkiksi mielenkiintoinen artikkeli siitä, miten tehdään laadukas 1v1 -kartta.

Muutama päivä sitten Blizzard vastasi jälleen kerran fanien esittämiin kysymyksiin, joka oli 55. kerta. Q&A Batch 55 ei sisällä juuri mitään mullistavaa - ainakaan moninpelaajalle...

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 08.11.2009 21:48
kuva Rakkaan itänaapurimme IgroMir-pelimessuilla käydyssä StarCraft 2 -paneelissa julkaistiin lisätietoja koskien StarCraft 2 - Wings of Libertyn julkaisua. Toisin kuin viime aikojen tiedot (Viimeisin Blizzard-Activisionin lehdistötilaisuus) ja huhut ovat kertoneet, beta tullaan julkaisemaan vasta vuoden 2010 aikana ja itse pelin julkaiseminen siirtyy aina vuoden 2010 toiselle puoliskolle.

Tapahtumassa esiteltiin myös yleisesti Battle.net 2.0 -portaalia, saavutusjärjestelmää sekä yksinpelikampanjan hienouksia. Saavutusjärjestelmä tulee olemaan jotain World of Warcraftin ja Team Fortress 2:n välimaastossa. Battle.net 2.0 tulee myös sisältämään mielenkiintoisen liigajärjestelmän moninpelissä. Jokainen pelaaja tulee aloittamaan ennakkoon määrätystä liigasta ja seuraaviin liigoihin kauden päätteeksi noustaksesi tarvitset tietyn määrän pisteitä, joita saa luonnollisesti voittamalla....

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 07.11.2009 13:35
kuva Blizzard on vastannut muutamiin pelaajien esittämiin kysymyksiin Blizzardin omalla foorumilla. Aiheet koskevat muutamia varsin pienessä roolissa olevia asioita, mutta ovat kuitenkin pelistä kiinnostuneille mielenkiintoisia. Lisäksi Blizzard on vahvistanut vielä kertaalleen tiedon, että pelin ensimmäinen osa, Wings of Liberty, itsessään tullaan julkaisemaan vuoden 2010 ensimmäisellä puoliskolla. Blizzard on aiemmin maininnut betan kestävän kolmesta kuukaudesta aina kuuteen kuukauteen. Tämä siis vahvistaa entisestään huhuja betan alkamisesta vielä vuoden 2009 puolella.

Lue lisää tietoja Blizzardin vastauksista alempaa!

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 19.10.2009 14:17
kuva Blizzardin uusinta ja odotetuinta julkaisua StarCraft 2:sta esittelevien videoiden, Battle Reporttien, neljäs osa on nyt katseltavissa. Video on mitä ilmeisemmin vuotanut, sillä videosta kertoi ensimmäisenä alankomaalainen pelisivusto gamer.nl, eikä Blizzard itse. Videolla pelaavat vastakkain Yeon-Ho Leen ohjaama Protoss ja David Kimin kontrolloima Terran. 19 minuuttia pitkän ottelun aikana nähdään uusia yksiköitä, kuten esimerkiksi Terranin jättimäinen yksikkö The Thor. Lisäksi nähdään muutamia ykkösosasta palaavia yksiköitä, mitä ei olla aikaisemmissa Battle Reporteissa nähty. Jälleen kerran loistavat grafiikat, erityisesti taistelujen aikana, hivelevät silmiä.

Katso Battle Report 4 uutisen yhteydestä!

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 13.10.2009 17:17
kuva Blizzard on useaan otteeseen siirtänyt StarCraft 2: Wings of Libertyn betatestauksen alkamista. Keväällä betan ilmoitettiin varmasti alkavan kesän aikana. Kesä oli ja meni ja myöhemmin vielä ilmoitettiin, että uuden Battle.net 2.0 -järjestelmän viivästymisen johdosta itse pelin julkaisu siirtyisi ensi vuoden puoleen väliin. Blizzard on ilmoittanut siirtävänsä World of Warcraftin ja muiden uudempien julkaisujen tilinhallinnan uuden Battle.netin puolelle. Myös kommunikoinnin Diablo 3, StarCraft 2 ja World of Warcraft -pelaajien välillä on luvattu toimivan tämän portaaliin kautta. Nyt Blizzard ilmoittikin, että kaikkien World of Warcraftin-pelaajien tulee muuttaa tilinsä Battle.net -tileiksi kirjautuakseen peliin, takarajana marraskuun 11. päivä.

StarCraft 2 -yhteisöjen innokkaimmat teoreetikot vetivät tästä ilmoituksesta luonnollisesti omat johtopäätöksensä ja uskovat betan ilmestyvän kyseisenä päivänä. Blizzardin julkaisun mukaan yhtiö tähtää betan julkaisuun vielä vuoden 2009 puolella. Blizzard on myös ilmoittanut, että se aikoo julkaista uuden Battle Report -videon varsin piakkoin.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 27.08.2009 10:02
kuva Viime viikon BlizzCon-messuilla pelattiin luonnollisesti reilusti yhtä Blizzardin odotetuimpaa peliä, StarCraft 2:sta. BlizzConin peleistä on nyt julkaistu muutama uusi gameplay-video, jotka voit katsoa täältä:








Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 23.08.2009 14:33
kuva BlizzCon 2009 on päättynyt ja turnausten voittajat ovat selvillä. BlizzConissa pelattiin 25 000 dollarin palkintopotista Warcraft 3:ssa, Starcraftissa ja World of Warcraftissa. Kaikki turnaukset pelattiin double elimination-järjestelmällä, jossa finaalissa kohtaavat voittajien sarjan voittaja ja häviäjien sarjan voittaja.

Warcraft 3-turnauksen finaalissa nähtiin kahden yllättäen jälleen kaksi Orc-rodun edustajaa, lippu Manuel "EG.Grubby" Schenkhuizen ja lippu June "SK.Lyn" Park. Grubbyn pelityyli on hyvin mikropainotteinen, kun taas Lyn pelaa hyvin makropainotteisesti. Lyn vei finaalissa voiton Grubbysta lukemin 2-1 ja otti mukaansa 15 000 dollaria Grubbyn saadessa "vain" 10 000 dollaria. Lyn voitti myös viime vuoden Blizzconin Warcraft 3-turnauksen.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 21.08.2009 16:38
kuva BlizzCon on vuosittainen tapahtuma Yhdysvalloissa, jossa Blizzard esittelee uusimpia tuotteitaan, pääasiassa WarCraft, StarCraft ja Diablo-sarjan pelejä. Tapahtumassa pelataan myös näiden pelien parhaiden ammattilaisten kesken rahaturnauksia. Tämän vuoden tapahtumaan Anaheimissä 125 dollarin hintaiset liput myytiin loppuun muutamassa tunnissa. Osallistujia tämän vuoden tapahtumassa on 20 000.

BlizzConin perinteeseen on kuulunut myös julkaista tietoa jostain suuresta. Viime vuosina nämä julkistukset ovat liittyneet pääasiassa World of WarCraftiin. Tämän vuoden julkistuksen odotetaan löytyvän Diablo-StarCraft -akselilta.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 21.08.2009 16:18
kuva Kuten elokuun alussa uutisoimme, StarCraft 2:n varsinainen julkaisu tulee varmasti siirtymään vuoden 2010 puolelle. Uusimman huhun mukaan nyt myös julkisen betankin aloitusajankohta olisi siirretty vuoden 2010 puolelle, mikä taas tarkoittaa sitä, että varsinaisen pelin, StarCraft 2: Wings of Libertyn, julkaisuajankohta lykkääntyy reilusti lisää.

Blizzardin edustaja vastasi kysymykseen betan alkamisajankohdasta perinteisellä "Se tulee sitten, kun se on valmis"-vastauksella.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 06.08.2009 14:00
kuva Blizzard on virallisesti vahvistanut, ettei odotettu StarCraft II -reaaliaikastrategia ehdi valmistua tämän vuoden puolella, julkaisua oli odoteltu jouluksi. Nyt on kuitenkin käynyt selväksi että SC2:n ensimmäisen osan, Wings of Liberyn, julkaisu siirtyy ainakin vuoden 2010 ensimmäiselle puoliskolle.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 23.07.2009 16:34
kuva Kuinka moni pystyy tunnustamaan, ettei ole koskaan kuullut StarCraftista? Maailman yksi eniten myyneistä PC-peleistä on tuskin mennyt monelta 90-luvun kasvatilta täysin ohi. Vuonna 1998 julkaistu ensimmäinen osa on tätä nykyä, karkeine grafiikoineen, auttamatta kelvoton peli sunnuntaipelaajan silmissä, nykyaikaisten reaaliaikastrategioiden vallatessa alaa, kuten esimerkiksi Command & Conquer- ja Company of Heroes -sarjan. Onneksi tilanne on saamassa muutoksen.


StarCraftin ensimmäinen osa kaikkine puutteineen ei kuitenkaan ole täysin unholassa. 11 vuotta pelin julkaisemisen jälkeen peli on edelleen Etelä-Korean "kansallisurheilu". Ammattilaiset nostavat miljoonaluokan palkkaa. Myös Euroopassa monet pelaavat tätä erittäin tasapainotettua ja kilpailupainotteista peliä edelleen.

Lue artikkeli

Avaa uutinen ja kommentit