StarCraft 2 / 10.03.2010 14:37
kuva StarCraft II:n pääsuunnittelija Dustin Browder kertoo mietteitään tuoreesta betasta VG247-sivuston tekemässä haastattelussa. Browderin mukaan tulokset ovat olleet positiivisia. Terran on tällä hetkellä tilastojen valossa heikoin rotu, mutta mistään suuresta ongelmasta ei ole kyse. Betan pelaajaliikennettä valvotaan ja lisää beta-avaimia lähetetään tarvittaessa, tavoite on pitää pelaajamäärä 10 000 tienoilla. Uusi Battle.net tulee saamaan lähitulevaisuudessa päivityksen, jonka tarkoitus on parantaa käytettävyyttä.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 06.03.2010 15:00
kuva StarCraft 2:n viralliset sivut päivittyivät loren ystävien iloksi. Cameron Daytonin kirjoittama kuusisivuinen tarina kertoo Baneling-yksikön evoluutiosta. Tarinan voit lukea tästä. StarCraftin tarinasta kiinnostuneet voivat lukea lisää täältä.

Blizzardin päivitystahti jatkuu StarCraft 2:n parissa. Uusin päivitys koskee tällä kertaa ainoastaan korealaisia tuoden ikäraja-tiedotteen peliin.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 05.03.2010 17:27
kuva Blizzard on lähettänyt viime yönä Suomen aikaan uusia betakutsuja niille, jotka eivät ole vielä betaa saaneet. Tällä kertaa betaan kutsutut pelaajat ovat pääasiassa niitä, jotka ovat liittyneet mukaan Blizzardin beta opt-in -ohjelmaan. Tarkista siis Battle.net -tunnuksesi mahdollisen kutsun varalta!

StarCraft II: Wings of Libertyn betaan julkaistiin jo kolmas päivitys. Tällä kertaa päivitys korjaa tasapainoa lyhentämällä 30 sekunnilla Terranin yksiköiden ase- ja panssaripäivitysten vaatimaa aikaa.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 01.03.2010 18:47
kuva Onnekkaimmat ovat päässet pelaamaan StarCraft II:n betaa jo reilun viikon verran. Valitettavasti kovin monet halukkaista eivät päässeet mukaan betatestauksen ensimmäiseen aaltoon ja joutuvatkin odottamaan seuraavia aaltoja. Betaa odotellessa voi katsella esimerkiksi Youtubesta betaan päässeiden onnekkaiden pelaajien kuvaamia videoita pelistä. Videoita on Youtubessa runsaasti ja niitä löytyy paljon myös HD-laatuisena.

Pelillisesti, että myös laadullisesti hyviä videoita löytyy esimerkiksi OverSkyltä ja Dsephiltä. OverSky on pelannut esimerkiksi David Kimiä vastaan, joka sattuu olemaan yksi StarCraft 2:n pääkehittäjistä. Katso tästä, miten OverSky pärjäsi!

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 27.02.2010 16:53
kuva Kauan odotetun StarCraft II: Wings of Libertyn beta-testaus on ollut tähän päivään saakka vähän päälle viikon käynnissä, ja on siihen jo yksi päivitys tullutkin. Ensimmäinen päivitys mm. korjasi bugeja ja lievitti grafiikkaongelmista kärsivien tuskaa. Ensimmäisen beta-päivityksen koko muutoslistan voit lukea kokonaisuudessaan täältä. Blizzard ei kauan laiskotellut penkeillään vaan on jo pukannut seuraavan beta-päivityksen ulos. Uusi päivitys mm. pidentää ja myös vähentää eri rakennuksien rakennusaikaa, vähentää Protossin Mothershipin tehokkuutta jälleen ja myös nostaa sen vaatimaa kontrollia kuudesta kahdeksaan.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 26.02.2010 16:48
kuva Vain viikko betan julkaisusta ja Blizzard tarttuu korjauskynään ensimmäisen patchin muodossa. Korjaus tuo helpotusta grafiikkaongelmista kärsiville, bugikorjauksia ja yksiköiden hienosäätöä. Myös kokonaisia yksiköiden kykyjä on poistettu.

Blizzard ilahduttaa faneja uusimmassa podcastissä kattavalla beta-erikoisjaksolla. Dustin Browder ja Chris Sigaty keskustelevat pelin mekaniikasta, pelaajilta tulleesta palautteesta, tulevista muutoksista sekä yksinpelikampanjasta.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 18.02.2010 12:37
kuva Nyt kun beta on lähtenyt käyntiin, Blizzard on julkaissut kolme videohaastattelua joissa kerrotaan uudesta Battle.netistä ja StarCraft II:sta. Ensimmäisessä videossa Battle.netin projektipäälikkö Greg Canessa kertoo Battle.net 2.0:sta, ja sen ominaisuuksista. Muissa videoissa kerrotaan muun muassa pelin tasapainottamisesta ja beta-julkaisusta. Haastatteluissa kerrottaan myös että ammattilaispelaaminen tulee olemaan suuri osa uutta StarCraftia.

Suurin ja ensimmäinen beta-aalto alkoi eilen illalla ja kaikkia kutsuja ei ole vielä saatu lähetettyä.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 17.02.2010 22:50
kuva StarCraft II: Wings of Libertyn -beta on nyt julkaistu! Vielä ei kannata kuitenkaan innostua, sillä todistettavasti yksikään eurooppalainen ei ole saanut kutsua betaan. Tällä hetkellä betassa ovat todistetusti mukana vasta Etelä-Korea ja Yhdysvallat, vaikka betan on luvattu alkavan yhtaikaa maailmanlaajuisesti. Päivitämme tilannetietoja tähän uutiseen.

Tarkista kirjautumalla Battle.net-tunnuksellesi onko sinut kutsuttu beta-testiin.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 17.02.2010 20:27
kuva Blizzard ilmoitti noin viikko sitten aloittavansa StarCraft II: Wings of Libertyn betatestauksen helmikuun aikana. Eilen illalla ja tänään aamupäivällä Blizzard on testannut StarCraft II:n uusia tukifoorumeja kirjoittamalla foorumille mm. tervetulo- ja ohjeviestejä tuleville betatestaajille. Kyseisen foorumin yläkulmassa on myös viesti, jossa pyydetään kirjautumaan sisään tunnuksella, jolla on StarCraftin lisenssi. Samat viestit löytyvät ainakin myös Korean, Saksan, Ranskan ja Puolan vastaavilta foorumeilta. Tänään on myös kulunut tarkalleen vuosi siitä, kun StarCraft II:n pääkehittäjä Dustin Browder kertoi pelin olevan "in the final stretch". *Venäjänkielisille foorumeille on lisäksi postattu ohjeet betan tiedostojen lataamiseen. Ohjeista käy ilmi, että SC2:n beta tulee vaatimaan ainakin 8 gigaa kiintolevytilaa.

Blizzardin päämaja sijaitsee lippu Anaheimissa ja uutisen kirjoitushetkellä päivä on siellä vasta kunnolla valkenemassa, näemmekö siis uutisia betasta jo tämän illan aikana?

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 17.02.2010 13:35
kuva Starcraft 2 -betan julkaisun ollessa jo kulman takana, Blizzard on ilahduttanut tiedonnälkäisiä faneja julkaisemalla viralliset usein kysytyt kysymykset. Viestistä löytyvät vastaukset uutta Battle.nettiä koskeviin kysymyksiin sekä pelimuoto-vaihtoehtoihin. Mikäli et ole vielä beta-hakemusta tehnyt, vielä ei ole liian myöhäistä. Blizzardin pelin omistavat voivat tehdä hakemuksen luomalla tunnuksen tästä.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 11.02.2010 00:23
kuva Blizzardin tuleva ja kauan odotettu megajulkaisu, StarCraft 2: Wings of Liberty on ottanut vihdoin askeleen lähemmäksi kaupan hyllyjä. Blizzard paljasti parhaillaan käynnissä olevassa lehdistökonferenssissa, että StarCraft II:n multiplayer-betatestaus on valmis alkamaan helmikuun 2010 aikana. Lisäksi varsinainen julkaisu vahvistettiin tapahtuvaksi vuoden 2010 sisällä jälleen kerran.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 10.02.2010 14:10
kuva Blizzard on päivittänyt jälleen kerran StarCraft 2:n kotisivua lisäämällä sinne uuden artikkelin uusiutuvasta Battle.net -portaalista, jonka kautta kaikki moninpelit tullaan pelaamaan StarCraft 2: Wings of Libertyssä ja sen lisäosissa. Artikkelin mukaan uusittu Battle.net tulee sisältämään mahdollisuuden keskustella kavereiden kanssa, tutkia omia tilastoja ja löytää automaattisesti omaa taitotasoa vastaava vastustaja. Uutena ominaisuutena tulevat saavutukset ja unlockit. Blizzard aikoo myös tarjota halukkaille niin kutsuttua "Real-ID" -palvelua, jonka avulla voi muodostaa kaverisuhteita ns. oikeiden ystävien kesken omalla nimellään.

Artikkelia pääsee lukemaan tästä.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 29.01.2010 22:58
kuva Blizzard on paljastanut millaista rautaa StarCraft 2: Wings of Liberty tulee vaatimaan käyttäjänsä koneelta, kun beta ilmestyy. Minimissään tietokoneen tulisi sisältää vähintään Pentium IV -prosessorin 1.3 GHz kellotaajuudella, 512 MB - 1 GB keskusmuistia käyttöjärjestelmästä riippuen ja huimat 15 gigatavua kiintolevytilaa.

Betan julkaisupäivämäärästä ei ole tihkunut lisätietoja, mutta Blizzard aikoo pitää lehdistökonferenssin helmikuun 10. päivä. Viimeksi vastaavassa tapahtumassa viime vuoden puolella ilmoitettiin, että pelin julkaisu siirtyy vuoden 2010 puolelle, joten odotukset tämänkertaisen ilmoituksen sisällöstä ovat suuret.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 03.01.2010 14:16
kuva StarCraft: II -trilogian terran-rotuun keskittyvän ensimmäinen osan, Wings of Libertyn, yksinpelikampanja tulee sisältämään myös Protossiin keskittyvän "mini-kampanjan". Näiden tehtävien tyyli tulee poikkeamaan runsaasti pelin muista tehtävistä. Protoss-tehtävien pituus tulee olemaan huomattavasti terranin vastaavia lyhyempi ja tehtävien tarkoitus on ainoastaan edistää juonenkerrontaa ja olla hauskoja.


Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 03.12.2009 18:43
kuva StarCraft: Brood Warin ammattilaisympyröihin keskittyvä Teamliquid.net haastatteli StarCraft II:n pääsuunnittelija Dustin Browderia. Mukavasti pituutta omaavassa haastattelussa käydään läpi esimerkiksi pelin tasapainottamiseen liittyviä ongelmia, tulevan betan käytännön ongelmia ja Dustinin omia intohimoja RTS -pelien kehittämiseen. Haastattelussa pureudutaan myöskin siihen, että yrittääkö Blizzard rahastaa StarCraft II:n lisälevyillä "pakottamalla" aktiiviset pelaajat ostamaan ne.

Lue haastattelu englanniksi tästä!

Avaa uutinen ja kommentit