StarCraft 2 / 21.10.2010 15:39
kuva Blizzardin järjestämä vuosittainen BlizzCon on taas täällä. Massiivisen pelitapahtuman turnauspuolella pääsemme nauttimaan tietenkin StarCraft 2 -turnauksesta, johon Blizzard on kutsunut 16 parasta pelaajaa, ilmeisimminkin ainakin osittain laddersijoituksien osalta. Kutsuttujen joukosta löytyykin kovia nimiä kuten MLGeissä pärjänneet lippu HuK ja lippu SeleCT, kaikkien rakastama lippu TLO ja paljon muita. Pelaajien lisäksi myös selostajat ovat huipputasoa, kun Blizzard tuo kaikista legendaarisimmat StarCraft 2 -selostajat elävöittämään otteluita. Cästäyskokoonpanosta löytyvätkin Sean "Day[9]" Plott, Nick "Tasteless" Plott, Dan "Artosis" Stemkoski, Dustin Browder ja Rob "Voice" Simpson. Nähtäväksi jääkin, pääseekö kaikkien toivoma Plottin-veljesten parivaljakko viimeinkin samaan aikaan lähetykseen. Tiedossa on vain, että tapahtumasta ei varmasti puutu eeppisyyttä.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 18.10.2010 13:02
kuva DSRackin StarCraft II -turnajaiset alkavat 2on2-turnauksella keskiviikkona ja perjantaina päästään nauttimaan duel-turnauksista. Tanskaan torstaina suuntaava Team Menace.fin SC2-duelaaja Samuli "Fuzer" Romppanen vastaili kysymyksiimme tapahtumasta sekä StarCraftin tilasta yleisesti.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 08.10.2010 10:47
kuva Totuttuun erinomaiseen tapaansa Blizzard seuraa peliensä tilastoja erittäin tarkasti pelillisen tasapainon ylläpitämisen vuoksi. Etenkin uusien julkaisujen kanssa ongelmia saattaa esiintyä siinä vaiheessa, kun pelaajat viimein oppivat kunnolla pelaamaan.

StarCraft 2:ssa ongelmakohtana on ollut Zerg-rotu. Pohjois-Amerikan tilastoja tarkastellessa nähtävissä on selkeitä eroja Zergin pelimäärän ja voittosuhteen kanssa muihin rotuihin. Zergillä otteluita pelataan jopa 60% vähemmän ja ottelut päätyvät todennäköisemmin tappioon, hieman liigasta riippuen. Tilastot osoittavat myös suuria ongelmia Protossien ja Terranien välisessä tasapainossa Protossien hyväksi,...

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 01.10.2010 14:29
kuva Blizzardin tapoihin kuuluu, että he eivät banni pelaajia heti kun saavat heidät kiinni huijaamisesta, vaan suorittavat niinsanottuja bannausaaltoja, jolloin kaikki huijauksesta kiinnijääneet bannitaan kerralla. Tämä johtaa siihen, että huijaajat eivät voi koskaan olla varmoja, että onko heidän käyttämänsä huijaustavat jo Blizzardin tiedossa.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 01.10.2010 00:14
kuva Kerran kuussa kahdeksan parasta Go4SC2-turnauksia pelannutta ottavat yhteen finaalicupissa. Suomea finaaliin oli päässyt edustamaan Juha-Matti "Satiini" Bäckström sekä Santeri "Naama" Lahtinen. Satiini valitettavasti tippui ensimmäisellä kierroksella, mutta Suomen ykköspelaaja Naama raivasi tiensä finaaliin asti, jossa kaatui saksalainen HasuObs 3-1. Naama kuittasi voitollaan 500¤, joka on huomattava summa online-turnaukselle.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 30.09.2010 19:27
kuva StarCraft II:n ystäville on tulossa nannaa. Tänään klo 18.00 on polkaistu käyntiin ESL:n Go4SC2 -turnausryppään finaalit. Kerran kuussa kahdeksan parasta Go4SC2-turnauksia pelannutta ottavat yhteen finaalicupissa. Finaaleissa on jaossa 500¤ ja cup pelataan single-elimination systeemillä. Suomea finaaliin on päässyt edustamaan Juha-Matti "Satiini" Bäckström sekä Santeri "Naama" Lahtinen. Terran painotteisesta finaalista alkaa englanninkielinen streami klo 19:00 osoitteessa Gosugamers.net.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 29.09.2010 23:01
kuva Seuraava StarCraft 2:n päivitys tulee olemaan e-sport-päivitys. Yksi suurimmista ominaisuuksista on, että pelaajat pystyvät seuraamaan kehitystään edellisiltä pelikausiltaan (Season rolling -ominaisuus). Bugejakin korjaillaan ja peliä pyritään tasapainottamaan entisestään.

E-sport-patchin pitäisi ilmestyä tänä vuonna.

Chris Sigaty (Blizzardin päätuottaja) sanoo, että pelin tasapainottamiseen voi vierähtää vuosi jos toinenkin.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 21.09.2010 21:01
kuva StarCraft 2 saa huomenna ensimmäisen ison päivityksensä, joka sisältää bugifixien lisäksi myös balance- ja sisältöpäivityksiä. Sisältöä tuotiin lähinnä modityökaluihin, mutta peliä viilattiin parempaan kuntoon usealta kantilta. Päivityksen mukana tuli tuki myös NVIDIAn 3D -tekniikalle. Balanssipäivityksien puolelta yhteisölle tuli pieni pettymys, kun Situation Report 1.1:n ilmoittamien balanssipäivitysten lisäksi muita muutoksia tasapainoon ei tullutkaan. Päivitys ajetaan EU-palvelimille huomenna aamupäivällä. Tässä vielä täydellinen muutosloki:

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 18.09.2010 14:10
kuva StarCraft II -turnauksen lohkovaihe saatiin onnellisesti päätökseen. Neljä lohkojen parasta eteni single-elimination pudotuspeleihin, jotka pelataan paras kolmesta kartasta systeemillä. Semifinaalit alkavat samantien ja finaali sekä pronssiottelu pelataan n. klo 16.00. Gaming.fi TV tarjoaa jälleen streamit otteluista.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 18.09.2010 12:24
kuva Kuten aikaisemmin ilmoitettiin, ESPC 2010 tapahtumassa nähdään Starcraft 2 -turnaus, johon osallistuu yhdeksän pelaajaa. Turnaus pelataan kahdessa lohkossa, joissa toisessa on neljä ja toisessa viisi pelaajaa. Alla lohkojako ja pisteet.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 17.09.2010 19:59
kuva Ahneudella ei ole rajaa, etenkään kun on kyse Activisionin Bobby Kotickista. Henkilöstä, joka alati miettii uusia tapoja nyhtää pelaajilta rahaa.

Kotickin viimeisin väläys on copypastettaa pelien välianimaatiot yhdeksi täyspitkäksi elokuvaksi ja pistää se myyntiin 20-30 dollarin hintaan. Usko ideaan on vahva, sillä StarCraft-aiheisen elokuvan väitettiin jo rikkovan viikonlopun lippukassaennätykset, mikäli homma lyötäisiin tulille samantien. Kotick vieläpä väittää, että pelissä jo kertaalleen välivideon nähneet ihmiset olisivat silti halukkaita ostamaan lipun elokuvateatteriversioon.

Niin hullulta kuin...

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 11.09.2010 09:29
kuva Finnish eSports Challenge kokee viimehetken muutoksen aikatauluun avautuneen tilan johdosta. Tuota tilaa täyttämään on valittu turnaus vuoden kuumimpaan uuteen peliin, puhe on tietenkin StarCraft 2:sta. 1on1 -turnaus pelataan lauantaina 18.9. Level7 Gaming Cafessa klo. 11.00-18.00.

Turnausmuotona toimii double elimination pudotuspelisysteemi, johon mahtuu maksimissaan 16 pelaajaa. Ottelut pelataan paras yhdestä kartasta -tyylillä

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 02.09.2010 18:52
kuva Tänään on viimeinen päivä ilmottautua mukaan ESL:n järjestämiin Intel Extreme Masters Season 5 karsintoihin. Karsinnoissa taistellaan paikasta Global Finals CeBIT 2011 -tapahtumaan, jossa on jaossa niin rahaa kuin kunniaakin. Karsinnat pelataan maakohtaisesti ja Suomen karsintojen voittajalle löytyy paikka suoraan finaaleista, kun toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet pääsevät jatkamaan seuraavalle karsintakierrokselle, jossa tulee vastaan kilpailijoita muista pohjoismaista.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 28.08.2010 23:00
kuva StarCraft II -scene kasvaa räjädysmäisesti, kuukausi pelin ilmestymisestä näemme jo ensimmäisen ESL Pro Series kauden alun. Pohjoismainen EPS tarjoaa 14:lle karsitulle pelaajalle 5000 euron palkintopotin. Suomalaisia on mukana hienosti kuusi ja ensimmäisellä kierroksella nähdäänkin jo kaksi suomalaisten kohtaamista kun Fuzer ottelee Satiinia vastaan ja Seinis kohtaa Naaman.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 28.08.2010 20:01
kuva StarCraft 2: Wings of Liberty on ollut kauppojen hyllyillä nyt noin kuukauden, eikä sen suurempia päivityksiä peliin ole vielä nähty. Pieniä korjauspäivityksiä, jotka korjaavat vain tietyn vian, on nähty muutama, mutta syyskuun puolivälissä on tulossa ensimmäinen merkittävä päivitys.

Blizzard on paljastanut jo nyt osan päivityksen muutoksista. Valitettavasti chatroomeja ei ole vielä tässä päivityksessä tulossa, mutta niiden lupaillaan kuitenkin tulevan ajallaan. Tulevassa päivityksessä tulevat kuitenkin seuraavat balanssimuutokset:

Avaa uutinen ja kommentit