StarCraft 2 / 28.11.2010 10:58
kuva Maailman suurimman LAN-pelitapahtuman, Dreamhackin, eilisillan huipennus nähtiin kello kahdeksan aikaan StarCraft 2 -turnauksen finaalissa. Tiukkaakin tiukemman matsin voittajaksi ylsi lippu mouz.Naama, joka lähtee kotimatkalle turnauksen suurimman yksittäisen palkintopotin eli huikean 100 000 kruunun rahasumman (n. 10 800 euroa) ja Sapphiren sponsoroimien oheispalkintojen kanssa. Tähän yli 1000 euron arvoiseen tuotepakettiin kuuluvat Sapphire HD 5870 1GB Vapor X -näytönohjain, Sapphire PC-AM3RS890G -emolevy ja Sapphire Pure PSU 1250W -virtalähde.

Finaalista uskomattoman teki sen eteneminen. Paras viidestä -periaatteella pelatun matsin alku meni täysin Naaman suunnitelmien mukaisesti, kun sekä Lost Templessä että Scrap Stationissa voitto tuli nopeilla piiritystaktiikoilla...

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 26.11.2010 21:18
kuva Myös StarCraft 2:n puolella ollaan edetty finaalipeleihin. Ensimmäiset ottelut ovatkin jo käynnissä, kun etelä-korealaiset taistelevat paremmuudesta jo RO16. Lohkovaiheessa, joka pelattiin vain paras yhdestä -menetelmällä, nähtiin myös yllätyksiä, kun esimerkiksi LaLusH passitti TLAF-Liquid The Little Onen kotimatkalle. Suomalaisväreistä mouz Naama taisteli itsensä jatkoon hyvin tasaisen lohkon jälkeen, joka joutuikin hakemaan jatkoonmenijöitä jopa kolikonheiton avulla. Onni suosi suomalaista ja Naama pääsikin lohkosta jatkoon. Ensimmäisellä kierroksella Naamalla on vastassa DarKFoRce. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella on paljon muitakin mielenkiintoisia pelejä, kun Mouzin Mana ja MorroW taistelevat paremmuudesta. Fenix haastaa Tylerin, joka suorastaan tylytti oGsInCaa lohkovaiheen ottelussa. Streameja otteluista löytyy useita kappaleita, kun martijnmumbles, day9 ja TotalBiscuit näyttävät parastaan. Streamit löydät osoitteesta live.dreamhack.se

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 25.11.2010 07:14
kuva Ruotsissa järjestettävät DreamHackit ovat keränneet StarCraft 2:n länsimaiden huippunimet kilpailemaan suurimmasta yksittäisestä rahapalkinnosta yksilölle koko DreamHackien historiassa, joten viikonlopuksi on luvassa huippuviihdettä koko tuutin täydeltä. Kilpailijoita on saapunut niin rapakon takaa kuin Etelä-Koreastakin, näin muodostaen yhden kovimmista StarCraft 2 turnauksista heti GSL:n jälkeen. Taistelemassa 100 000 ruotsin kruunun päävoitosta ovat muunmuassa lippu Duckload.White-Ra, lippu Mouz MorroW, lippu oGsInCa, lippu TLAF-Liquid HuK sekä lippu TLAF-Liquid TheLittleOne, eivätkä muutkaan kilpailijat kalpene näiden pelaajien edessä. Suomalaisvärejä turnauksessa edustavat ainakin lippu Mouz Naama, sekä Digi-Expojen voittaja lippu Power elfi.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 13.11.2010 02:21
kuva Tänään Etelä-Koreassa ratkotaan taas maailman suurimman eSports palkintopotin kohtalosta, kun GSL Sony Ericsson STARCRAFT II Open Season 2:n finaalit pärähtävät käyntiin Suomen aikaa kello 12:00. Pre-Show käynnistyy jo 11:15, mutta se tuotetaan vain koreaksi. Finaalien lähtiessä käyntiin selostuksesta vastaa jo legendaarinen selostajakaksikko, Tastosis, eli äänessä ovat lippu Nicolas "Tasteless" Plott ja lippu Dan "Artosis" Stemkoski.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 11.11.2010 17:35
kuva 13 pelipäivää käsittänyt EPS Nordicin SC2 -lohkovaihe on saatu päätökseen. 14:sta pohjoismaiden parhaan pelaajan mittelö käsitti kuusi suomalaista, joista Naama onnistui pelaamaan itsensä turnauksen LAN-finaaleihin, jotka järjestetään DreamHack Winter -tapahtumassa. Neljä sarjataulukon kärkinimeä taistelee siis DH:lla 4000 euron palkintopotista, joista puolet menee voittajan nimiin. Sijoille 5.-8. sijoittuneet eivät pääse lopputurnaukseen mutta jatkavat automaattisesti myös EPS:n seuraavalla kaudella. Seuraavat neljä, eli sijat 9.-12., joutuvat karsimaan ensi kauden EPS-paikastaan, ja viimeiset kaksi tippuvat suoraan amatöörisarjaan.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 06.11.2010 17:24
kuva DigiExpojen viimeisenä päivänä pelataan DreamHack Wintereiden StarCraft II -karsintaturnaus. Sunnuntaiaamuna starttaava turnaus käsittää kahdeksan suomen kärkipelaajaa, joista neljä sai kutsun turnaukseen, yksi pääsi mukaan Insomnia-näyttöjen puolesta ja kolme karsittiin StarCraft2.fin turnauksella. Turnaus pelataan double-elimination pelimuodolla ja voittajalle on luvassa ilmaiset matkat ja majoitus DreamHack Winttereille.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 31.10.2010 00:09
kuva Porissa ollaan saatu myös StarCraft 2 -turnaus päätökseen, kun Naama voitti Satiinin tiukassa finaalissa 3-2. Naama hävisi Seinikselle Winners Bracketin viidennellä kierroksella, mutta taisteli tiensä takaisin finaaliin saakka Losers Bracketin puolella. Finaalissa vastaan asettui turnauksessa vielä puhtaalla pelillä pelannut Satiini. Näin ollen myös suomalaisilla LANeilla ollaan jatkettu hyvin eurooppalaista kaavaa, jossa nähdään paljon Terran vs Terran finaaleita. Kaikki pelit olivat yllättävän lyhyitä, vaikka karttapositiot olisivat mahdollistaneet pidemmätkin macropelit. Lopputulokset olivat seuraavat:

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 30.10.2010 21:49
kuva Insomnian lauantai-illan viimeinen ja samalla koko tapahtuman peliturnausten päättävä ottelu on StarCraft 2 -finaali. Siinä ennakko-odotuksista poiketen ovat vastakkain Satiini ja Naama, jotka selvittävät paremmuutensa paras viidestä -menetelmällä.

Finaali alkaa heti kun Counter-Strike: Sourcen finaali on saatu päätökseen eli hieman kello 23.00 jälkeen. Ottelun selostaa Seinis.

Suoria lähetyksiä Insomniasta seuraat osoitteesta Gaming.fi/live.


Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 30.10.2010 16:06
kuva Tulevilla Dreamhack Wintereillä tullaan näkemään erittäin kovatasoinen SC2-turnaus. 32-paikkaisessa turnauksessa otetaan miehestä mittaa, kun maailman kovimmat StarCraft2-nimet taistelevat paremmuudestaan. Sponsoreiden yhteistyöllä on turnausta varten saatu kasaan uskomaton 20 000e palkintopotti. Turnauksen juontaa arvostettu Sean "Day9" Plott.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 30.10.2010 16:05
kuva Gaming.fi TV:ssä on juuri alkamassa suora lähetys Insomnian StarCraft 2 -turnauksen ottelusta Naama - Zoultx. Ottelussa ratkaistaan kumpi jatkaa turnaustaan Seinistä vastaan WB:n semifinaaleissa ja kumpi hakee vauhtia Losers' Bracketin kautta.

Seuraa matsia suorana osoitteesta Gaming.fi/live!

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 30.10.2010 05:53
kuva Porissa käynnissä olevilla Insomnia XII:lla taistellaan paremmuudessa tietysti myös StarCraft 2:ssa. Komeat rahapalkinnot ovat houkutelleet 38 pelaajaa mukaan mittelemään herruudesta ja mukana on monia Suomen huippupelaajia kuten lippu Naama, lippu Satiini ja lippu Seinis. renemesis saikin uskollisen kameramiehensä Ylain kanssa nämä huippupelaajat haastatteluun ja niitä pääsetkin katsomaan heidän youtube-kanavalta tai tämän uutisen alalaidasta. Yhteensä 750 euron palkintopotti jaetaan kolmelle parhaalle, voittajan saadessa 500e toiseksi sijoittunut palkitaan 200eurolla ja kolmanneksikin sijoittunut tienaa 50 euroa. Pelit pelataan suoraan pudotuspelimenetelmällä, jossa on kuitenkin mukana losers bracket, joten aivan ensimmäisellä häviöllä ei turnauksesta tipu. Otteluita tullaan näkemään myös Gaming.fi TV:stä, joten älä unohda saapua ruudun ääreen heti lauantai-aamusta!

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 23.10.2010 18:21
kuva Toisena Starcraft 2 turnauksena tänään DSRackeilla pelataan Shark Gamingin sponsoroima Shark Gaming StarCraft 2 Championship. Turnauksessa taistellaan 1337euron palkintopotista ja se pelataan double elimination systeemillä. LANien nimikkoturnauksesta tippuneet ovat aloitelleet jo peleillä ja glhf.tv:n streamikin vaihtuu streamaamaan otteluita kyseisestä turnauksesta, kunhan nimikkoturnauksen finaalit ollaan saatu pelattua.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 23.10.2010 01:20
kuva DSRackien virallisessa nimikkoturnauksessa ollaan saatu lohkovaihe pelattua ja näin ovat välieräparitkin ratkenneet. Suomalaisittain päivä on mennyt loistavasti, kun kaikki muut paitsi lippu cast pääsivät jatkoon. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella lippu Fuzerille tulee vastaan turnauksessa hyviä otteita näyttänyt lippu ClouD, lippu Naama kohtaa lippu MyWan ja lippu elfittäjällä on vastassaan kilpailussa ykköseksi seedattu lippu MorroW.

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 23.10.2010 00:46
kuva BlizzConissa järjestettiin paneelikeskustelu Battle.net ladder-systeemin pohjilta. Keskustelun aikana paljastui uutta tietoa, kuinka ladder-systeemi tulee jatkossa muokkautumaan, mutta paljastettiin myös muita asioita. Chat channelit näkevät päivänvalon piakkoin!

Muita muutoksia oli mm. seuraavanlaisia:

Avaa uutinen ja kommentit
StarCraft 2 / 22.10.2010 18:00
kuva Eilen ja toissapäivänä DSRackeilla lämmiteltiin 2v2 turnauksella, jonka voittoon ylsi ranskalainen parivaljakko aAa:sta. Mousesportsin "TnT" parivaljakko lippu MorroW ja lippu Naama ottivat komean kakkostilan. Tänään kuitenkin alkavat StarCraft 2:n puolella pääturnaukset, kun LANeilla pelataan jopa kaksi 1v1 turnausta. Suomalaisvärit ovat Tanskassa hyvin edustettuina, kun Naaman lisäksi myös lippu Fuzer, lippu Elfittaja ja lippu Cast osallistuvat molempiin turnauksiin. Kilpailusta tulee varmasti tiukka, kun yhteensä 2337 euron palkintopotit ovat houkutelleet muitakin euroopan huippupelaajia. Otteluita pääsee seuraamaan huippulaadukkaasta streamista osoitteessa www.glhf.tv.

Avaa uutinen ja kommentit